Νόνικα Γαληνέα για Αλέκο Αλεξανδράκη: «Είχα πάθει ερωτικό αμόκ»

Νόνικα Γαληνέα για Αλέκο Αλεξανδράκη: «Είχα πάθει ερωτικό αμόκ»

Ο μεγάλος τους έρωτας - Έζησαν μαζί 22 χρόνια, αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ - Τι είχε πει ο ένας για τον άλλο σε συνεντεύξεις

nonika_alexandrakis
Θλίψη στον χώρο του θεάματος έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της Νόνικας Γαληνέα σε ηλικία 84 ετών, λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα γενέθλιά της στις 8 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Νόνικα Γαληνέα τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, γι' αυτό και είχε περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της.

Η ζωή της μυθιστορηματική τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην καρέρα της ως ηθοποιός είχε βραβευτεί το 2006, με το έπαθλο «Κυβέλη» για την προσφορά της στο ελληνικό θέατρο. Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που έχει 50 χρόνια συνεχούς παρουσία στο θέατρο, η πρώτη Ελληνίδα ηθοποιός που ερμήνευσε στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου στην αγγλική γλώσσα και η μόνη που έχει πρωταγωνιστήσει 6 φορές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σε προσωπικό επίπεδο τη ζωή της σημάδεψε ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου Αλέκος Αλεξανδράκης. Οι δυο τους ήταν ζευγάρι και θιασάρχες στα 70s και 80s γράφοντας ιστορία με τις θεατρικές τους δουλειές.


Ήταν ο άντρας της ζωής της
Αν και παντρεύτηκε τον νευρολόγο Νίκο Μουτούση και μαζί του απέκτησε τρεις κόρες ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν εκείνος που κυριολεκτικά της έκλεψε την καρδιά. Η έλξη που ένιωθε για εκείνον ήταν ακατανίκητη. Η γνωριμία τους θα σημάδευε τις ζωές τους.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης γνώρισε τη Νόνικα Γαληνέα το 1969 στη σκηνή του θεάτρου Μετροπόλιταν στη Λ. Αλεξάνδρας που παιζόταν το έργο «Μεγάλα Χρόνια» του Γεώργιου Ρούσσου. Και οι δύο όπως έχουν πει ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα.

Κλείσιμο
Η ηθοποιός ήταν τότε σε διάσταση με τον σύζυγό της, ενώ ο γάμος του Αλεξανδράκη με την Ελβετίδα Βερένα Γκάουερ περνούσε κρίση...

Nonika-Galibnea-Alexandrakis


Η Νόνικα και ο Αλέκος ήταν ζευγάρι για 22 χρόνια, αλλά δεν αποφάσισαν ποτέ να επισημοποιήσουν τη σχέση τους και να παντρευτούν. Ήταν αχώριστοι στη ζωή και στο σανίδι αφού υπήρξαν ένα από τα πιο διάσημα θεατρικά ζευγάρια στην Ελλάδα.

«Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη»
Η Νόνικα Γαληνέα είχε πει σε συνέντευξή της για τον Αλέκο Αλεξανδράκη: «Ο Αλέκος ήταν θεός. Όταν τον έβλεπα πάθαινα ερωτικό αμόκ. Τα βράδια ίδρωνα πάγωνα, οι κόρες μου φοβούνταν. Ήξερα πως ήταν παντρεμένος και είχε ένα αγοράκι. Ήταν καλοκαίρι του 1969, τότε που πρωτοδουλέψαμε στο θέατρο “Μετροπόλιταν” της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στα “Μεγάλα Χρόνια” του Γεωργίου Ρούσσου. Εγώ ήμουν σε διάσταση από πολύ καιρό και εκείνη την εποχή έβγαινε επιτέλους το διαζύγιο μου. Ο Αλέκος ήταν πάντα ο πρώτος που ερχόταν στην πρόβα και ο τελευταίος που έφευγε. Ήξερα πως ήταν παντρεμένος και πως είχε ένα αγοράκι. Δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ κουβέντα εκτός από καλημέρα και επειδή δεν τολμούσα να τον κοιτάω, πήγαινα από πίσω του και κοίταζα το σβέρκο και τα μαλλιά του. Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως μια μέρα, σύντομα, θα είμαστε ζευγάρι. Δεν φανταζόμουν καν πως του άρεσα. Την πρώτη φορά που μου μίλησε στην πρόβα μού είπε: 'Καλοκαίρι με τη Μόνικα'. Του είπα: 'Μόνο που εμένα με λένε Νόνικα'. Και μου απάντησε: 'Το ξέρω'. Δεν μίλαγε ο άτιμος και εγώ ήμουν τρισχειρότερη. Έλεγα από μέσα μου: 'Αντίσταση, βάλε αντίσταση, θα γίνεις ρεζίλι…'. Αυτό που αισθανόμουν μέρα με τη μέρα μεγάλωνε».

Αλεξανδράκης- Γαληνέα : Η γνωριμία και η αρχή της σχέσης

«Του είπα: “Φίλησέ με!”»
Ο έρωτάς τους ξεκίνησε όταν ένα βράδυ η Νίκη Τριανταφυλλίδη, πρωταγωνίστρια του έργου στο οποίο συμμετείχαν, κλείδωσε τη Νόνικα στο καμαρίνι επειδή δεν τη χώνευε. Ο Αλεξανδράκης, που μόλις είχε φύγει από το θέατρο, την άκουσε να φωνάζει και έτσι γύρισε πίσω να της ανοίξει.

«Του είπα πως δεν είχα αυτοκίνητο, παρόλο που είχα, ένα κάμπριο Triumph διθέσιο, το οποίο μόλις είχα πάρει. Το είχα στην ίδια μάντρα που είχε κι εκείνος το δικό του, αλλά μια και ο Αλέκος έμενε στη Γλυφάδα κι εγώ στον Αστέρα της Γλυφάδας με πήγε εκείνος. Στη διαδρομή έτρεμα ολόκληρη από τρακ και νόμιζα πως θα τρελαινόμουν. Όταν βγήκε απ’ το αυτοκίνητο για να με καληνυχτίσει, του είπα (πώς το τόλμησα ούτε ξέρω): “Φίλησέ με!”. Εκείνος μου είπε: “Άσ’ το καλύτερα” και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι, είναι ότι βρεθήκαμε κάτω από ένα δέντρο, ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν το ένα πίσω απ’ το άλλο ρίχνοντας τα φώτα τους πάνω μας».

Πώς τελείωσε ο μεγάλος τους έρωτας
Ήταν αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν μετά από 21 χρόνια κοινής ζωής, όταν οι δυο τους αποφάσισαν να τραβήξουν δρόμους χωριστούς. «Χωρίσαμε με τον Αλέκο με πολύ κόπο, διατηρώντας πάντα μια πολύ ουσιαστική σχέση και αντιμετωπίζοντας το χωρισμό μας με αλήθεια και σεβασμό. Αυτό έσωσε τη σχέση μας», έγραψε η Νόνικα στο βιβλίο της.

Τι είχε η η Νόνικα Γαληνέα για τον χωρισμό τους
Η Νόνικα Γαληνέα αν και χώρισαν όταν μιλούσε για εκείνον έσταζε κυριολεκτικά μέλι. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή Art Week είχε πει: «Άμα δεν είχε το μυαλό που είχε, αν δεν είχε τη δύναμη που είχε, πάρα πολύ δυνατό άτομο. Είναι ο μόνος ανθρωπος παρόλο που έζησα και με άλλους που ήξερε πραγματικά να αγαπάει μια γυναίκα, να την ανεβάζει στα ουράνια, να του λέω είναι δίπλα μας η Σοφία Λόρεν, μπορείς να γυρίσεις να την κοιτάξεις και να μου λέει "Ναι καλή είναι". Έζησα μοναδικά μαζί του». Στη συνέχει αποκάλυψε τι ήταν αυτό που τους οδήγησε στον χωρισμό μετά από 22 χρόνια κοινού βίου: «Το τέλειωσα γιατί η ζωή είναι καμιά φορά πιο δυνατή από τον έρωτα. Εγώ τον ερωτεύτηκα τρελά αλλά μετά από 22 χρόνια είναι ψέματα να πεις ότι ο έρωτας είναι το ίδιο ζωντανός. Δηλαδή αναγκαστικά χωρίς να το θέλουμε και οι δύο και από το πρωί ως το βράδυ μαζί και όλα τα κάναμε μαζί γίνεσαι ένα παντρεμένο ζευγάρι. Πράγμα που δεν θέλαμε και οι δύο. Δεν το αντέχαμε και οι δύο. Και εγώ είχα έρθει μετά από ένα προβληματικό γάμο και εκείνος μετά από τέσσερις αποτυχημένους γάμους. Και όμως αυτά τα 22 χρόνια τα ζήσαμε ως δύο ελεύθεροι άνθρωποι. Λάτρευε τα παιδιά μου, ήταν ανώτερος άνθρωπος».

Ν.Γαληνέα: Ο Αλ.Αλεξανδράκης ο μόνος που ήξερε πώς ν' αγαπάει | ΕΡΤ


Όταν η σχέση τους τελείωσε -ήρεμα, χωρίς σκάνδαλα ή δράματα- αποφάσισε να ζήσει μόνος του για το υπόλοιπο της ζωής του: «Αισθάνθηκα πως είχα μεγαλώσει αρκετά για να συνεχίσω με κάποια άλλη γυναίκα στο πλευρό μου».

Πολλά χρόνια αργότερα θα δηλώσει: «Ένας λόγος που χώρισα από τον Αλέκο Αλεξανδράκη, ήταν ο Χορν. Καθόλου δεν με σημάδεψε και δεν μου λείπει ο Χορν. Αντιθέτως, είχα έρθει σε τρομερή ρήξη μαζί του».

Το 2019 είχε έρθει στο φως μια σπάνια συνέντευξη του Αλέκου Αλεξανδράκη στο οποίο μεταξύ άλλων μιλούσε για τη σχέση του με τη Νόνικα Γαληνέα και τον λόγο που χώρισαν.



Τι είχε πει ο Αλέκος Αλεξανδράκης για τη Νόνικα Γαληνέα
Στο βίντεο - ντοκουμέντο, ο αείμνηστος ηθοποιός μίλησε για τη σχέσεις τους με τις γυναίκες και τα δώρα που τους έκανε: «Έκανα πάρα πολλά δώρα στη Νόνικα. Συνέχεια (της) έκανα, αλλά τόσες γυναίκες και τόσοι γάμοι, έκανα δώρα αρκετά. Ήθελα να τους κάνω δώρα. Ήταν μια ανάγκη που λένε, το αισθανόμουν σαν μια ανταπόδοση, ας πούμε ευγνωμοσύνη για το ότι διάλεξαν να είναι μαζί μου ένα κομμάτι της ζωής τους».

Μιλώντας για τις δουλειές που έκανε με τη Νόνικα Γαληνέα και τη συνεργασία που είχαν, διευκρίνισε: «Ο καθένας είχε τα χρήματά του αλλά στη δουλειά επειδή εγώ - όταν ήθελε ξαφνικά η Νόνικα να κάνουμε επιτέλους και εμείς τη δουλειά μας, τη δική μας (δουλειά) - της είχα πει από πριν ότι επιχείρηση δεν ξανακάνω. Έκανα και ακόμα πληρώνω όλα αυτά τα έργα τα μεγάλα που ανέβαζα. Και (εκείνη) είπε "τα αναλαμβάνω εγώ».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-btkav0egu11d)

Ερωτώμενος αν έμαθε ποτέ τον λόγο που χώρισαν, ο Αλέκος Αλεξανδράκης απάντησε: «Όχι. Μου 'λεγε ότι αισθανόταν πως πάμε να γίνουμε ανδρόγυνο και δεν το ήθελε αυτό». Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν αγάπησε άλλη γυναίκα μετά τη Γαληνέα, ο σπουδαίος ηθοποιός αποκρίθηκε «όχι».

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης πέθανε στις 8 Νοεμβρίου του 2005, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο 43χρονος αστυνομικός που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κατεχάκη

Survivor All Star: Ο Τάκης δείπνησε με την κόρη του και αποχώρησε, πανηγύρισε ο Μπάρτζης - Δείτε βίντεο

Καταδικάστηκε «νταής» που ξυλοκόπησε άγρια barwoman και έσπασε το μαγαζί επειδή ζήλευε

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης