Αγκάθα Κρίστι: Στο «σφυρί» το ιδιωτικό νησί Μπεργκ στο οποίο εμπνεόταν τα μυθιστορήματά της

Αγκάθα Κρίστι: Στο «σφυρί» το ιδιωτικό νησί Μπεργκ στο οποίο εμπνεόταν τα μυθιστορήματά της

Οι προσφορές ξεκινούν από 15 εκατομμύρια αγγλικές λίρες

burgh-island-hotel
Προς πώληση διατίθεται το ιδιωτικό νησί Μπεργκ στις ακτές του Μπίγκμπερι, στο Ντέβον της Αγγλίας, εκεί όπου εμπνεόταν τα μυθιστορήματά της η διάσημη συγγραφέας, Αγκάθα Κρίστι.

Στο νησί υπάρχει το πεντάστερο ξενοδοχείο «Burgh Island Hotel» που χτίστηκε το 1929 κι έχει φιλοξενήσει διάσημους καλεσμένους, όπως τους Beatles, τον δούκα και τη δούκισσα του Ουίνδσορ.

Αλλά η πιο γνωστή καλεσμένη, όπως γράφει το BBC, ήταν η Αγκάθα Κρίστι, η οποία εκεί έγραψε δύο από τα μυθιστορήματά της: τα «Δύο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο» και «Μετά δεν έμεινε κανείς».

burgh-island-hotel1
burgh-island-hotel2
burgh-island-hotel3


Η Αγγλίδα συγγραφέας, που ήταν διάσημη κυρίως για τα αστυνομικά της έργα, έγραψε συνολικά 66 μυθιστορήματα και 14 συλλογές διηγημάτων.

Κλείσιμο
Υπήρξαν φήμες ότι στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ουίνστον Τσόρτσιλ είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά το 1945.

Όπως αναφέρει το CNN, το νησί, που πωλείται από το κτηματομεσιτικό γραφείο «Knight Frank», περιγράφεται ως σχεδόν μοναδικό στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ξενοδοχείο ένα από τα καλύτερα δείγματα αρχιτεκτονικής Art Deco στην Ευρώπη.

Οι προσφορές ξεκινούν από 15 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.



Ο ιδιοκτήτης του νησιού, Τζάιλς Φουξ, υποστήριξε στο BBC ότι κατάφερε να κάνει ανακαίνιση στο ξενοδοχείο. Αναβαθμίζοντας το «Burgh Island Hotel» , δηλώνει ότι είναι απίστευτα περήφανος για όσα πέτυχε.

«Είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του Ντέβον και είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τι επιφυλάσσει το μέλλον για ένα από τα πιο πολύτιμα τουριστικά περιουσιακά στοιχεία της Βρετανίας», τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι θέλει να πουλήσει το νησί επειδή το ξενοδοχείο είναι «μια απαιτητική ερωμένη και κατέληξε να ασχολείται όλο και περισσότερο με αυτό σε βάρος της ζωής του και άλλων επιχειρήσεων».

Ειδήσεις σήμερα:

Ίδρυμα Αντενάουερ: Αυτοί είναι οι 3 λόγοι για την εκλογική επιτυχία του Μητσοτάκη

Ο μεγιστάνας που «μάχεται» με τον χρόνο, παίρνει αίμα από τον 17χρονο γιο του

«Γύπας Θεσσαλονίκης»... παλαιάς κοπής - Τι λέει θύμα του, από το οποίο πήρε 70.000 ευρώ

-------------

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης