Κέιτ Μίντλεντον: Έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο - Με κόκκινα νύχια στη λειτουργία του Πάσχα

Κέιτ Μίντλεντον: Έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο - Με κόκκινα νύχια στη λειτουργία του Πάσχα

Tο χρωματισμό βερνίκι νυχιών απαγορεύεται με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο της Βρετανίας

kate-middleton-easter
Εντυπωσιακή όπως πάντα στις δημόσιες εμφανίσεις της, η δούκισσα του Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, ξεχώρισε χθες φορώντας ένα μπλε παλτό και καπέλο ανάλογης απόχρωσης, παρακολουθώντας μαζί με την οικογένειά της, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, τη λειτουργία της ημέρας του Πάσχα των Καθολικών.

Ωστόσο, έκπληκτοι οι ένθερμοι υποστηρικτές της όπως και οι φωτογράφοι διαπίστωσαν ότι τα νύχια των χεριών της συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ ήταν βαμμένα σε σκούρο κόκκινο χρώμα, κάτι που δεν συνηθίζουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», από ενδυματολογικής άποψης, η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας ήταν χρωματικά συντονισμένη σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε, με τον πρίγκιπα Λούις να φοράει γαλάζια βερμούδα και την πριγκίπισσα Σαρλότ να φοράει μπλε παλτό με ανοιχτό μπλε καλσόν. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο γιος του Τζορτζ φορούσαν κοστούμι και μπλε γραβάτα.



Την παράσταση όμως έκλεψε η δούκισσα της Ουαλίας, Κέιτ καθώς οι φαν της σχολίασαν με τα καλύτερα λόγια το μακιγιάζ της - που ήταν σε γήινα χρώματα- όπως και το χτένισμα της, αν και δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για το χρώμα που είχε επιλέξει για το μανικιούρ της.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η επιλογή του χρώματος για τη λειτουργία του Πάσχα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ήταν ένα βαθύ κόκκινο.

Πολλοί χρήστες στο Twitter έσπευσαν να επισημάνουν ότι οι ανώτεροι βασιλείς επιλέγουν τα φυσικά χρώματα των νυχιών υπενθυμίζοντας ότι η εκλιπούσα βασίλισσα Eλισάβετ, δεν προτιμούσε τυχαία ουδέτερες αποχρώσεις καθ΄όλη την διάρκεια της μοναρχίας της. Κι αυτό γιατί, κανονικά, απαγορεύεται το χρωματισμό βερνίκι νυχιών, με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο της Βρετανίας.

king_charles_easter_2
Η βρετανική βασιλική οικογένεια γιορτάζει το Πάσχα - Ο Βασιλιάς Κάρολος
kamila_easter
Η σύζυγος του Βασιλιά Καρόλου, Καμίλλα γιορτάζει το Πάσχα
royals_easter__


Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «The Sun», ο Ουίλιαμ Χάνσον, ειδικός σε θέματα βασιλικού πρωτοκόλλου, επισημαίνει ότι το κόκκινο και το έντονο ροζ χρώμα δεν αρμόζουν σε επίσημες περιστάσεις και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια πένθους.



Τα επιτρεπόμενα χρώματα, όπως εξήγησε ο Χάνσον, περιλαμβάνουν το «ημιδιαφανές ή το σκούρο ροζ».

Τα σχόλια των χρηστών του Twitter για το μανικιούρ της Κέιτ

«Tα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι ντυμένα στα μπλε στη σημερινή λειτουργία του Πάσχα στο Ουίνδσορ. Και το περισσότερο χρώμα από το συνηθισμένο είναι στα νύχια της Κέιτ», σχολιάζει ένας χρήστης στο Twitter.

«Βλέπετε αυτό που βλέπω εγώ; Κοιτάξτε τα νύχια στα δάκτυλα των χεριών της πριγκίπισσας... έκπληξη», γράφει άλλος.
«Μου αρέσει το σκούρο βερνίκι στα νύχια της Κάθριν», υποστηρίζει ένας τρίτος χρήστης στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

royals_easter_


Υπενθυμίζεται ότι, το 2018, η Κέιτ Μίντλετον εθεάθη στην εκδήλωση για τα βρετανικά Βραβεία Μόδας με βαμμένα τα δάκτυλα των ποδιών της σε κόκκινο χρώμα. Τότε, οι ειδικοί επί των βασιλικών θεμάτων είχαν σχολιάσει ότι είχε παραβιάσει το «βασιλικό πρωτόκολλο» για τα χρωματιστά νύχια, τα οποία η αείμνηστη μονάρχης θεωρούσε «χυδαία».

Στη λειτουργία του Πάσχα εκτός από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ με την σύζυγό του, τον νέο μονάρχη Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, συνόδευσαν ο πρίγκιπας Άντριου με την πριγκίπισσα Άννα η Ζάρα και ο Μάικ Τιντάλ με τις δύο κόρες τους και οι κόρες του Άντριου, πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία με τους συζύγους τους. Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο πρίγκιπας Εδουάρδος με την σύζυγό του, Σόφι και τον γιο τους Τζέιμς. 


Ειδήσεις σήμερα:

Το αλκοτέστ του Πολωνού διαιτητή που θα «σφύριζε» το ΑΕΚ-Άρης έδειξε μηδέν - Δείτε βίντεο

Διαζύγια στη showbiz: Ροζ περιπέτειες, τρίτα πρόσωπα και... μπόλικο μυστήριο

Ο «πρίγκιπας» της Αράχωβας ήταν... βασιλιάς της απάτης - Οι σφαίρες στο στήθος και τα ρούχα των 20 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης