Ρωσία - Πούτιν για τις ξένες εταιρείες που εγκαταλείπουν: «Αντίο και... καλή τύχη!»

Ρωσία - Πούτιν για τις ξένες εταιρείες που εγκαταλείπουν: «Αντίο και... καλή τύχη!»

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η χώρα του δεν έχει χάσει κάτι από την αποχώρηση των ξένων επιχειρήσεων

putin_xr
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ξένες εταιρίες υφίστανται μεγάλες ζημίες λόγω της αποχώρησής τους από τη ρωσική αγορά εν μέσω κυρώσεων από τη Δύση.

Μιλώντας σε συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι δυνατότητες για επέκταση των εγχώριων επιχειρήσεων είναι «κολοσσιαίες» και ότι η Ρωσία δεν έχει χάσει κάτι από την αποχώρηση των ξένων επιχειρήσεων.

«Σήμερα, πολλές από αυτές (τις ξένες εταιρείες), όπως γνωρίζετε, εγκαταλείπουν την αγορά μας υπό την πίεση των κυβερνήσεών τους. Λοιπόν... καλή τους τύχη. Αλλά εξαιτίας της απώλειας της αγοράς μας, υφίστανται τεράστιες απώλειες. Αυτή είναι η επιλογή και η απόφασή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεκάδες εταιρίες της Δύσης - από παραγωγούς ενέργειας έως αλυσίδες τροφίμων και ενδυμάτων - αποχώρησαν από τη Ρωσία πέρυσι, εν μέσω πρωτοφανών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις χώρες της Δύσης από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία. Κάποιες από τις εταιρίες που αποχώρησαν από τη ρωσική αγορά πούλησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε τοπικούς επενδυτές με συμβολικό τίμημα.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να δημιουργήσει ένα σύστημα για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και ότι θα πρέπει να γίνει «πηγή τεχνολογίας και ικανοτήτων».

Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη μέχρις εσχάτων από τους διασώστες: Έσωσαν τη μικρή Ελένη μετά από 68 ώρες - Βίντεο

Σεισμός στην Τουρκία: Η εικόνα για το έργο της ΕΜΑΚ που έχει γίνει viral

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Αμερικανίδα δημοσιογράφος ξεσπά εναντίον του για τη σχέση του με 19χρονη - «Βγαίνει με μία έφηβη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης