Βρετανία: Κλειστό το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ λόγω χιονοθύελλας

Βρετανία: Κλειστό το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ λόγω χιονοθύελλας

Οι θερμοκρασίες το βράδυ έπεσαν σε -10 βαθμούς Κελσίου – Αδύνατη η απογείωση των αεροπλάνων στους αεροδιαδρόμους

manchester_airport_snow
Άλλη μια μέρα χάους στις μεταφορές αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί, λόγω ισχυρών χιονοπτώσεων αλλά και χαμηλών θερμοκρασιών. Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ αναγκάστηκε να κλείσει λόγω χιονοθύελλας, ενώ το βράδυ ο υδράργυρος κατέβηκε στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Και οι δύο αεροδιάδρομοι του αεροδρομίου παρέμειναν κλειστοί, καθώς τα αεροπλάνα, λόγω χιονοθύελλας δεν μπορούν να απογειωθούν. Πολλοί επιβάτες πλήττονται από την κακοκαιρία, που έχει εξαπλωθεί σε πολλά μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένα αεροπλάνο που ταξίδευε 4.000 μίλια από τις ΗΠΑ με προορισμό το Μάντσεστερ αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στο Λονδίνο, καθώς ήταν αδύνατον να προσγειωθεί στο χιόνι.



«Μετά από μία περίοδο ισχυρής χιονόπτωσης, κλείσαμε προσωρινά και τους δύο αεροδιαδρόμους. Η υγεία και η ασφάλεια θα είναι πάντα οι κορυφαίες μας προτεραιότητες και οι λειτουργίες του αεροδρομίου θα επανέλθουν με την πρώτη ευκαιρία. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες για πληροφορίες» δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Κλείσιμο
Τουλάχιστον 10 πτήσεις καθυστέρησαν και μία ακυρώθηκε λόγω του κλεισίματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightRadar24, ενώ άγνωστο παραμένει πότε το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει εκ νέου.



Προβλήματα σε όλη τη Βρετανία

Η κακοκαιρία και οι υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται ότι θα προκαλέσουν προβλήματα σε αυτοκινητόδρομους, σιδηροδρόμους αλλά και πτήσεις.

Στο Drumnadrochit, κοντά στα Χάιλαντς καταγράφηκε θερμοκρασία -10,4 βαθμούς Κελσίου που είναι και η πιο χαμηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής για φέτος.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διαρκέσουν έως το τέλος της εβδομάδας. Μέχρι τότε, ο υδράργυρος μπορεί να πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα μέρη.

Παράλληλα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι πολλές κοινότητες ενδέχεται να μείνουν χωρίς ρεύμα, εν μέσω ισχυρής χιονόπτωσης. Η υπηρεσία εξέδωσε έθεσε σε πορτοκαλί συναγερμό το μεγαλύτερο μέρος της Σκωτίας, τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Βρετανία και τα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της Αγγλίας. Σε όλες αυτές τις περιοχές αναμένονται διακοπές στις συγκοινωνίες και καθυστερήσεις στις μεταφορές, καθώς ο πάγος και το χιόνι μπλοκάρουν τους δρόμους και τους σιδηροδρόμους.

Η αστυνομία έχει καλέσει τους οδηγούς να προσέχουν αυτήν την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές, να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους μόνο όταν είναι απαραίτητο. Εκτροπή λεωφορείου με περίπου 70 άτομα σημειώθηκε στο Σόμερσετ, αυτές τις ημέρες. Ορισμένοι επιβάτες τραυματίστηκαν και θα χρειαστούν επέμβαση.



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη με τη μέθοδο του... ριφιφί σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Φυλάκιση 20 μηνών με αναστολή σε 88χρονο οδηγό που παρέσυρε ζευγάρι στον Βόλο

Το viral βίντεο της Σακίρα που επικρίνει τη μητέρα του Πικέ: «Δεν ακολουθώ ξανά τη συμβουλή σου!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης