Ουκρανία: «Οι Ρώσοι κάνουν μυστικές εργασίες στη Ζαπορίζια - Πιθανόν ετοιμάζουν πυρηνική επίθεση»

Ουκρανία: «Οι Ρώσοι κάνουν μυστικές εργασίες στη Ζαπορίζια - Πιθανόν ετοιμάζουν πυρηνική επίθεση»

«Σήμα κινδύνου» από την ουκρανική πυρηνική αρχή «Energoatom» με αφορμή τς φήμες που διαδίδουν οι Ρώσοι περί ουκρανικής «βρώμικης βόμβας»

zaporizia
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ουκρανική πυρηνική αρχή «Energoatom» προειδοποιώντας ότι, Ρώσοι εκτελούν μυστικές εργασίες στον χώρο του κατεχόμενου πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια (νότια Ουκρανία) προετοιμάζοντας πιθανόν μια τρομοκρατική επίθεση με πυρηνικά.

Όπως ανέφερε η πυρηνική αρχή μέσω του Telegram, αυτά συμβαίνουν την ώρα που το Κρεμλίνο συνεχίζει να κλιμακώνει τις πυρηνικές του απειλές.

Από την Κυριακή, το Κρεμλίνο διαδίδει φήμες ότι η Ουκρανία σκοπεύει να πυροδοτήσει μια «βρώμικη βόμβα» στο δικό της έδαφος και εν συνεχεία να επιρρίψει την ευθύνη στη Μόσχα.
Ωστόσο, υπάρχει η υποψία ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα.

Κλείσιμο
Σήμερα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η ουκρανική πυρηνική αρχή «Energoatom» έκανε γνωστό πως «Οι Ρώσοι εκτελούν μυστικές εργασίες στον χώρο του κατεχόμενου πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, προετοιμάζοντας πιθανόν μια τρομοκρατική επίθεση με πυρηνικά...».

«Οι ισχυρισμοί της Ρωσίας για «βρώμικη βόμβα» μπορεί να είναι ένδειξη ότι η Μόσχα προετοιμάζει μια πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας».

Η πυρηνική αρχή «Εnergoatom» εκφράζει την έντονη ανησυχία της ιδιαίτερα για τις ρωσικές επιχειρήσεις στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον οποίο οι Ρώσοι έχουν καταλάβει εδώ και μήνες και χρησιμοποιούν επανειλημμένως για προκλήσεις και απειλές.

«Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής πραγματοποίησαν μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού. Ο ρωσικός στρατός διεξάγει αυτό το έργο κρυφά», επισημαίνει η ουκρανική πυρηνική αρχή .

Οι μυστικές εργασίες φέρεται να έγιναν σε στρατόπεδο όπου φυλάσσονται 174 ειδικά κοντέινερ με υλικά υψηλής ραδιενέργειας.

Το ουκρανικό προσωπικό και οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στονσυγκεκριμένο χώρο, σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

«Η καταστροφή αυτών των εμπορευματοκιβωτίων με έκρηξη θα οδηγούσε σε πυρηνικό ατύχημα με τη ραδιενέργεια να μολύνει εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιιόμετρα της γύρω περιοχής».

Οι Ουκρανοί ανησυχούν ιδιαίτερα επειδή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε κι έναν χάρτη που βάζει στο... μάτι τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, «Η Energoatom» υποθέτει ότι «τέτοιες ενέργειες από τους εισβολείς, θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι προετοιμάζουν μια τρομοκρατική ενέργεια» χρησιμοποιώντας «πυρηνικό υλικό και ραδιενεργά απόβλητα» που είναι αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις του κατεχόμενου πυρηνικού σταθμού.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Έχουμε τη διάθεση να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης στους πιο αδύναμους

Η αλλόκοτη «μπηχτή» του Μάθιου Πέρι για τον Κιάνου Ριβς στα απομνημονεύματά του

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και επιχειρήσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου - Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης