Ρωσία: Οι επιστρατευμένοι έφεδροι άρχισαν να εκπαιδεύονται στο Καλίνινγκραντ, λέει το υπουργείο Άμυνας

Ρωσία: Οι επιστρατευμένοι έφεδροι άρχισαν να εκπαιδεύονται στο Καλίνινγκραντ, λέει το υπουργείο Άμυνας

Πέρα από την εκπαίδευση στη χρήση μικρών όπλων, προετοιμάζεται στρατιωτικό προσωπικό για «τολμηρές δράσεις στο πεδίο της μάχης», αναφέρει η ανακοίνωση

russian_soldiers
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως επιστρατευμένοι έφεδροι στην περιφέρεια του Καλίνινγκραντ έχουν αρχίσει να εκπαιδεύονται για μάχη στη βάση του ρωσικού Στόλου της Βαλτικής.

«Όλο το επιστρατευμένο στρατιωτικό προσωπικό εκπαιδεύεται στα πυρά με μικρά όπλα. Επιπλέον πολίτες που κλήθηκαν από την εφεδρεία αποκαθιστούν τις δεξιότητές τους στο χειρισμό και τη συντήρηση όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού», ανέφερε το υπουργείο στο κανάλι του στο Telegram.

Γίνεται επίσης εκπαίδευση για τη βελτίωση των σκοπευτικών δεξιοτήτων και προετοιμάζεται στρατιωτικό προσωπικό για «τολμηρές δράσεις στο πεδίο της μάχης».

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την περασμένη εβδομάδα τη πρώτη επιστράτευση που έχει γίνει στη Ρωσία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλαίσιο της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον πολίτες θα σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Η Ρωσία διατηρεί σημαντική στρατιωτική παρουσία στο Καλίνινγκραντ, ένα ρωσικό θύλακα στην ακτή της Βαλτικής ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία, χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκεί ρωσική δύναμη περιλαμβάνει πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, το ρωσικό στόλο της Βαλτικής και δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Φοιτητικές εστίες Ζωγράφου: Ο «Έσκο», η 22χρονη δόκιμη και η απαγωγή γιου δημοσιογράφου

«Φροντιστήριο» Μητσοτάκη στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ για την τουρκική προκλητικότητα από την Κρήτη


Τομ Κρουζ - Νικόλ Κίντμαν: Πώς η Σαϊεντολογία κατέστρεψε τη σχέση τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης