Ρωσία: Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ για τους περιορισμούς μεταφοράς προϊόντων στο Καλίνινγκραντ

Ρωσία: Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ για τους περιορισμούς μεταφοράς προϊόντων στο Καλίνινγκραντ

Η Λιθουανία απαγόρευσετη μεταφορά προϊόντων που υπόκεινται σε κυρώσεις από τη ρωσική ηπειρωτική χώρα στον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, κάτι που έχει κλιμακώσει την ένταση μεταξύ Μόσχας και Δύσης

kaliningrad
Το υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ για την κίνηση της Λιθουανίας να απαγορεύσει τη μεταφορά προϊόντων που υπόκεινται σε κυρώσεις από τη ρωσική ηπειρωτική χώρα στον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, κάτι που έχει κλιμακώσει την ένταση μεταξύ Μόσχας και Δύσης.

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε επίσης σε ανακοίνωση ότι είναι «αδύνατον» να πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων με την Ουάσινγκτον σε μια σειρά διμερών θεμάτων που αναμένονταν να γίνουν στο άμεσο μέλλον. Δεν διευκρίνισε σε ποια θέματα αναφερόταν ή πότε υποτίθεται ότι θα διεξάγονταν οι συνομιλίες.

Η Δύση «με τις σαφείς οδηγίες του Λευκού Οίκου, επέβαλε απαγόρευση στη σιδηροδρομική μεταφορά ενός εύρους προϊόντων στην περιοχή Καλίνινγκραντ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε σημερινή του ανακοίνωση.

Ανέφερε ότι η κίνηση εντάσσεται σε ένα μοτίβο «ολοένα και πιο εχθρικών ενεργειών από την αμερικανική πλευρά» προς τη Ρωσία.

Η Λιθουανία, χώρα-μέλος της ΕΕ, άρχισε τον περασμένο Σάββατο να παρεμποδίζει τη μεταφορά ρωσικών προϊόντων που υπόκεινται στις κυρώσεις της ΕΕ προς το Καλίνινγκραντ, ύστερα από την επιβολή νέων περιορισμών.

Η Μόσχα επέκρινε την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την «αποκλεισμό» και υποσχέθηκε σκληρή απάντηση. Το Βίλνιους έχει δηλώσει ότι είναι προετοιμασμένο εάν η Ρωσία αποκόψει τη Λιθουανία από το περιφερειακό δίκτυο ενέργειας.

Κλείσιμο
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν διατυπώσει εκτιμήσεις ότι η απαγόρευση αυτή θα ‘παγώσει’ το 30-50% της εμπορευματικής κίνησης, αλλά έχουν επίσης δηλώσει ότι τα προϊόντα μπορούν γρήγορα να ανακατευθυνθούν σε πλοία που διασχίζουν τη Βαλτική Θάλασσα.


Ειδήσεις σήμερα:

«Είναι κρίμα να πας κι εσύ στη φυλακή»: Το μήνυμα του Κατερινόπουλου στη Δήμητρα Πισπιρίγκου

Μετά την ήττα της στη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ, η Άμπερ Χερντ ετοιμάζει την αυτοβιογραφία της

«Σκότωσα τη μητέρα σου», είπε στον γιο του ο 55χρονος που μαχαίρωσε τη σύζυγό του στο Κουκάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης