Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι επιχειρούν να εισβάλουν στο λιμάνι της Μαριούπολης και στο Azovstal

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι επιχειρούν να εισβάλουν στο λιμάνι της Μαριούπολης και στο Azovstal

Η επίθεση έγινε λίγες μόλις ώρες μετά την εντολή Πούτιν στον Σοϊγκού να μην επιχειρηθεί εισβολή στη χαλυβουργία, αλλά να αποκλειστεί

azovstal_12
Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κάνει απόπειρες εισβολής στο λιμάνι και στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Το μεγαλύτερο μέρος της Μαριούπολης βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, αλλά ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι Ουκρανοί στρατιώτες παραμένουν σε ένα τμήμα της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάληψη της Μαριούπολης. Οι αναφορές διεθνών πρακτορείων έλεγαν ότι ο Πούτιν συνεχάρη τον Σοϊγκού για την επιτυχή επιχείρηση και έδωσε ότι δεν χρειάζεται να γίνει έφοδος στο εργοστάσιο Azovstal, αλλά ότι πρέπει να αποκλειστεί έτσι ώστε να μην μπορεί να βγει ούτε «μύγα».  Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, η Ρωσία θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για να «ρίξει» το εργοστάσιο Azovstal.

Κλείσιμο
Ο Πούτιν επανέλαβε ότι η Ρωσία «εγγυάται» για τη ζωή όσων βρίσκονται στο εργοστάσιο Azovstal, εάν παραδοθούν. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα αρνηθεί να παραδώσουν τη θέση τους.

Σύμφωνα με τον Σοϊγκού, η Ρωσία άνοιξε τον δρόμο σε περισσότερους από 142.000 αμάχους ώστε να φύγουν τη Μαριούπολη. Υποστήριξε παράλληλα ότι 1.478 Ουκρανοί μαχητές έχουν ήδη παραδοθεί, αλλά περισσότεροι από 2.000 εξακολουθούν να υπερασπίζονται το μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal και πρόσθεσε ότι παραμένει αποκλεισμένο. Μέχρι στιγμής, η ουκρανική πλευρά δεν έχει σχολιάσει με κανέναν τρόπο.

Ειδήσεις σήμερα:


Νέο οικονομικό πακέτο ύψους 500 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Η φωτογραφία που εκθέτει τον Λαβρόφ: Πλάι πλάι με την «ερωμένη» του και μία πορνοστάρ σε επίσημο ταξίδι

Ο Μάικ Τάισον γρονθοκόπησε επιβάτη αεροπλάνου και τον άφησε αιμόφυρτο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης