Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Μαριούπολη. Ολοι ξέρουν ότι μία ανθρωπιστική καταστροφή συντελείται στην Μαριούπολη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στο βελγικό κοινοβούλιο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους Βέλγους βουλευτές να βοηθήσουν την χώρα του με όπλα, ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και με την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
«Πιστεύω ότι η ειρήνη έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τα ρωσικά διαμάντια (που πωλούνται και στην Αμβέρσα), από τις εμπορικές συμφωνίες με την Ρωσία, από τα ρωσικά πλοία στα λιμάνια, περισσότερη αξία επίσης από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, άρα βοηθήστε μας» ανέφερε.
«Φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν αρκετό θάρρος όταν η Ουκρανία έχει ήδη χάσει χιλιάδες ζωές για να υπερασπιστεί την ασφάλεια στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.
Από την πλευρά του, ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρόο απάντησε στον Ζελένσκι ότι ο βελγικός στρατός έχει παραγγείλει νέα όπλα για την Ουκρανία και υποσχέθηκε μια ταχεία οικονομική ενοποίηση της Ουκρανίας και της Ευρώπης.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη όρεξη ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που συνήθως περνάνε απαρατήρητα
Αναδείχθηκε η επιτυχημένη μετάβαση της χώρας από τις αρνητικές ευρωπαϊκές πρωτιές σε μια νέα εθνική προσέγγιση πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά.