Κρίση στην Ουκρανία - Μόσχα: Με τα σύνορα του 2014 η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Κρίση στην Ουκρανία - Μόσχα: Με τα σύνορα του 2014 η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Οι δύο περιφέρειες της Ουκρανίας είχαν αυτοανακηρυχθεί ανεξάρτητες μετά από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία - Όμως, η αυτονόμηση δεν ίσχυσε για ολόκληρη την περιοχή του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ

kremlino
Η Μόσχα αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στα σύνορα που οι ίδιες έχουν ανακηρύξει το 2014 - και δεν περιλαμβάνουν όλη την έκταση των δύο περιφερειών -   δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερχόμενος σε αντίθεση με προηγούμενη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο.

«Σ' εκείνα τα σύνορα, στα οποία υπάρχουν και είχαν ανακηρύξει τον εαυτό τους», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Πεσκόφ, για να προσθέσει ότι λόγος γίνεται για την στιγμή «που οι δύο αυτές Δημοκρατίες ανακηρύχθηκαν», αρνούμενος να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ.

Νωρίτερα είχε ερωτηθεί για το θέμα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία είπε ότι το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί μετά την επικύρωση των συμφωνιών φιλίας και συνεργασίας στα δύο σώματα της ρωσικής Βουλής.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν στις συνεδριάσεις της ρωσικής Βουλής για το θέμα Αντρέι Ρουντένκο, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα είχε δώσει διαφορετική απάντηση, λέγοντας ότι η Μόσχα αναγνωρίζει τις δύο Δημοκρατίες σ' εκείνα τα όρια, στα οποία σήμερα «οι ηγεσίες τους ασκούν τις αρμοδιότητές τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Γεροτζιάφας: Νέο κύμα τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο αν δεν πάρουμε μέτρα εδώ και τώρα

Πώς η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακώσει τις θρησκευτικές έριδες

Ρεπόρτερ «φαινόμενο» καλύπτει τη ρωσο-ουκρανική κρίση σε... έξι γλώσσες (Δείτε βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης