Κρίση στην Ουκρανία: Η Ρωσία δεν στέλνει «προς το παρόν» στρατεύματα σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Κρίση στην Ουκρανία: Η Ρωσία δεν στέλνει «προς το παρόν» στρατεύματα σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

«Θα στείλουμε στρατεύματα, αν υπάρξει απειλή» είπε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο - Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατάξει τη Δευτέρα τον ρωσικό στρατό να ενεργήσει ως «ειρηνευτική δύναμη» στις δυο αποσχισθείσες περιοχές

army_ar
Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία «προς το παρόν», αλλά θα το κάνει σε περίπτωση «απειλής», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών την Τρίτη, αφότου το κοινοβούλιο της Μόσχας επικύρωσε «συμφωνίες συνεργασίας» με τις δυο αυτονομιστικές δημοκρατίες της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο είπε ότι οι συμφωνίες με Ντονέτσκ και Λουχάνσκ περιλαμβάνουν την παροχή «στρατιωτικής βοήθειας», αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η «σπέκουλα» για την ανάπτυξη στρατευμάτων.

«Προς το παρόν, κανείς δεν σχεδιάζει να στείλει κάτι πουθενά. Εάν υπάρχει απειλή, τότε θα παράσχουμε βοήθεια σύμφωνα με τις κυρωμένες συνθήκες» ανέφερε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατάξειτη Δευτέρα τον ρωσικό στρατό να ενεργήσει ως «ειρηνευτική δύναμη» στις αποσχισθείσες περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, λίγες ώρες αφότου τις αναγνώρισε ως ανεξάρτητες.

Η αναγνώριση άνοιξε την πόρτα για άμεση ρωσική στρατιωτική εμπλοκή. Η Μόσχα δεν παρείχε λεπτομέρειες ή ημερομηνία για οποιαδήποτε ανάπτυξη, με την προεδρική εντολή να λέει μόνο ότι «τίθεται σε ισχύ από την ημέρα που υπογράφηκε».

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Omicron οδηγεί σε σταθεροποίηση της κατάστασης» είπε ο Τσιόδρας, που βλέπει σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα

Ζελένσκι: Δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ευρείας σύρραξης με τη Ρωσία

Συρμαλένιος συμφωνεί «εν μέρει» με Τσακαλώτο για τις ατυχείς επιλογές συμβούλων από τον Τσίπρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης