Αυστρία: Νέος καγκελάριος ο Καρλ Νεχάμερ μετά την παραίτηση του Σάλενμπεργκ

Αυστρία: Νέος καγκελάριος ο Καρλ Νεχάμερ μετά την παραίτηση του Σάλενμπεργκ

Ο 49χρονος Νεχάμερ εκτελούσε χρέη υπουργού Εσωτερικών - Με σκληρή γραμμή στο προσφυγικό, ο Νεχάμερ, θεωρείται συνεχιστής του Κουρτς

nehammer
Νέος Καγκελάριος της Αυστρίας είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νεχάμερ, το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε ένα 24ωρο μετά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε η απόφαση του Σεμπάστιαν Κουρτς  να αποχωρήσει από την ηγεσία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος «ÖVP», εγκαταλείποντας οριστικά την πολιτική σκηνή.

Ο 49χρονος Βιεννέζος έχει σπουδάσει Πολιτική Επικοινωνία. Eίναι παντρεμένος με την Καταρίνα Νεχάμερ, η οποία, αν και ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος, όταν ο σύζυγός της ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών, βρήκε δουλειάςσε φαρμακευτική εταιρεία.

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά, όπως γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Die Krone».

Ο Καρλ Νεχάμερ διετέλεσε γενικός γραμματέας στο Λαϊκό Κόμμα από το 2018 έως το 2020. Πέρυσι τον Ιανουάριο του 2020, ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών του κυβερνητικού συνασπισμού «Λαϊκό Κόμμα - Πράσινοι». Με σκληρή γραμμή στο προσφυγικό, ο Νεχάμερ, θεωρείται συνεχιστής του Κουρτς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο 49χρονος Νεχάμερ ανακοίνωσε τους νέους υπουργούς στην κυβέρνηση, μετά τις χθεσινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Η αποχώρηση του Κουρτς από την πολιτική ζωή της Αυστρίας ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς όλοι περίμεναν ότι αφού είχε κοπάσει το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται για χειραγώγηση της κοινής γνώμης πριν απ' τις εκλογές, θα επέστρεφε στην εξουσία.

Κλείσιμο
Κι όταν ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική, ακολούθησαν δύομ παραιτήσεις: η ανακοίνωση παραίτησης του διαδόχου του στην Καγκελαρία, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ και του υπουργού Οικονομικών, Γκέρμνοτ Μπλίμερ.

Όπως ανακοίνωσε ο Νεχάμερ, ο Γκέρχαντ Κάρνερ θα είναι ο διάδοχός του στο υπουργείο Εσωτερικών ενώ μετά την αποχώρηση του Γκέρμνοτ Μπλίμερ στο υπουργείο Οικονομικών, το αξίωμα αναλαμβάνει ο νυν υφυπουργός Υποδομών, Μάγκντους Μπρούνερ.

Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ο οποίος κάλυψε το κενό στην Καγκελαρία μετά την παραίτησή του Σεμπάστιαν Κουρτς τον Οκτώβριο, θα επιστρέψει στα παλιά του λημέρια, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για την Amazon στην Ελλάδα: Η χώρα γίνεται κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας


Τα εμβόλια θα συνεχίσουν να παρέχουν προστασία παρά τις μεταλλάξεις του ιού, λέει ο επικεφαλής της BioNTech


Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και ειδικά για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης