Οι Γάλλοι αποχαιρετούν σήμερα τον θρύλο του σινεμά Ζαν Πολ Μπελμοντό
Στο «Μέγαρο Απομάχων» η νεκρώσιμος ακολουθία παρουσία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν
Μίνα Αγγελίνη
Το ύστατε χαίρε στον αξέχαστο ηθοποιό, Ζαν Πολ Μπελμοντό, λέει σήμερα η Γαλλία.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, στις 5.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος στο «Μέγαρο Απομάχων» (Les Invalides), παρουσία του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, της οικογένειας του θρυλικού «Μπεμπέλ» και χιλίων Γάλλων πολιτών που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», σχεδόν 1.000 άτομα θα παρακολουθήσουν την νεκρώσιμη ακολουθία αφού έχουν επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.
Στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Απομάχων, θα εγκατασταθούν γιγαντιαίες οθόνες για να μπορούν οι συγκεντρωμένοι να παρακολουθήσουν την τελετή.
Στις 8.30 μ.μ., ώρα Ελλάδος, οι πόρτες του «Μεγάρου Απομάχων» θα ανοίξουν δίνοντας την ευκαιρία στους Γάλλουςθαυμαστές του να αφήσουν ένα λουλούδι στο φέρετρο.
Η ταφή του Ζαν Πολ Μπελμοντό θα γίνει αύριο το πρωί στην εκκλησία «Saint-Germain-des-Prés», σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με τον γιο του, Πολ Μπελμοντό.
Με πάνω από 30 χρόνια συνεχή και συνεπή παρουσία στην εκπαίδευση, το IdEF φέρνει την ακαδημαϊκή εμπειρία ενός δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται κανείς να μετακομίσει στο εξωτερικό.
Η JYSK ανακοινώνει την είσοδό της στην κυπριακή αγορά, με τα πρώτα καταστήματα να προγραμματίζεται να ανοίξουν τον Απρίλιο του 2027, σηματοδοτώντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.