Ο Τριντό τάσσεται υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους Ταλιμπάν

Ο Τριντό τάσσεται υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους Ταλιμπάν

«Στη συζήτησή μας με τους άλλους ηγέτες της G7 θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στο Αφγανιστάν», τόνισε ο Καναδός πρωθυπουργός.

τρι12
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, δήλωσε ότι θα ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους Ταλιμπάν, παραμονή της διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G7, που θα είναι αφιερωμένη στο Αφγανιστάν.

Ο Τριντό ρωτήθηκε αν θα στηρίξει την πρόταση της Βρετανίας, η οποία αναμένεται να ζητήσει να επιβληθούν κυρώσεις. «Ασφαλώς, εξετάζουμε (…) περισσότερες κυρώσεις», απάντησε. «Οι Ταλιμπάν θεωρούνται τρομοκρατική οντότητα στον Καναδά, αλλά θα συζητήσουμε με τους ομολόγους μας της G7 για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε.

«Στη συζήτησή μας με τους άλλους ηγέτες της G7 θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στο Αφγανιστάν», συνέχισε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Ο Τριντό αρνήθηκε να διευκρινίσει αν τάσσεται υπέρ της συνέχισης της επιχείρησης εκκένωσης της Καμπούλ και πέραν της 31ης Αυγούστου, δηλαδή της ημερομηνίας που έχει ορίσει η αμερικανική κυβέρνηση για την οριστική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Ειδήσεις σήμερα

Στα 2.628 τα νέα κρούσματα - 319 οι διασωληνωμένοι, 34 θάνατοι

Φωτιά στα Βίλια: Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Προφήτης Ηλίας - Στη μάχη με τις φλόγες 21 εναέρια μέσα

Αφροδίτη Μπάρμπα: «Κάποιος έβαλε εκεί την κοκαΐνη για να της κάνει κακό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης