Κορωνοϊός – Γερμανία: Σχεδόν 5.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Κορωνοϊός – Γερμανία: Σχεδόν 5.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Τεράστια πίεση δέχονται τα γερμανικά νοσοκομεία από ασθενείς με κορωνοϊό – Αύριο η Μπούντεσταγκ αναμένεται να θεσπίσει το φρένο έκτακτης ανάγκης 

Germany_hospitals
Οριακή είναι η κατάσταση στο γερμανικό σύστημα Υγείας, την ώρα που ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω κορωνοϊού πλησιάζει τους 5.000.

Σύμφωνα με το Μητρώο Εντατικής Θεραπείας της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (Divi), συνολικά νοσηλεύονται 4.949 σοβαρά ασθενείς με κορωνοϊό στα γερμανικά νοσοκομεία. Η τελευταία φορά κατά την οποία υπήρχε τόσο μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ της χώρας ήταν στα μέσα Ιανουαρίου.


Ο πρόεδρος της Divi, Γκέρνοτ Μαρξ, χαρακτήρισε την κατάσταση στις γερμανικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας «ιδιαίτερα πιεσμένη, όπως και πριν. Νέοι, συχνά πολύ νέοι, ασθενείς με Covid 19, στα τριάντα ή τα σαράντα τους εισάγονται κάθε μέρα στις ΜΕΘ. Η πίεση είναι μεγάλη επειδή πρέπει παράλληλα να νοσηλευτούν και άλλα περιστατικά έκτακτης ανάγκης τα οποία εισάγονται στα νοσοκομεία και πρέπει επίσης να γίνουν εγχειρήσεις», τόνισε.

Αύριο, το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο αναμένεται να θεσπίσει το πανεθνικό φρένο έκτακτης ανάγκης, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας. Στη συνέχεια, την Πέμπτη, ο νέος Νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις θα πρέπει να εγκριθεί και από την Άνω Βουλή (Bunderat), στην οποία εκπροσωπούνται τα 16 κρατίδια, ώστε να τεθεί σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μαρξ κάλεσε τους πολιτικούς να ψηφίσουν γρήγορα τον Νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις. «Αυτό είναι επειγόντως απαραίτητο, ώστε η κατάσταση να μην κλιμακωθεί περαιτέρω και το σύστημα υγείας μας να μην υπερφορτωθεί», δήλωσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Καντονά για European Super League: «Ντροπή, οι ομάδες δεν ρώτησαν τους φιλάθλους»


Στα 3.789 τα νέα κρούσματα - 847 οι διασωληνωμένοι, 87 θάνατοι


Τραγωδία στο Μάτι: Δίωξη σε πρώην υψηλόβαθμό στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. ζητά η εισαγγελέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης