Γαλλία: Εγκρίθηκε ο νόμος που ποινικοποιεί τη φωτογράφιση αστυνομικών σε ώρα υπηρεσίας

Γαλλία: Εγκρίθηκε ο νόμος που ποινικοποιεί τη φωτογράφιση αστυνομικών σε ώρα υπηρεσίας

Η αμφισβήτηση του νόμου κφράστηκε στους γαλλικούς δρόμο, ορισμένες φορές με βίαια επεισόδια, σε ένα κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο η αστυνομία κατηγορείται για πολλαπλές βίαιες παρεκκλίσεις

Screenshot_2021-04-15_at_5_39_26_PM
Το γαλλικό Κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την «καθολική ασφάλεια» που ποινικοποιεί την κακόβουλη μετάδοση εικόνων αστυνομικών, έπειτα από το τελικό πράσινο φως που έδωσαν σήμερα οι βουλευτές.

Σε μια λιγότερο ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα από εκείνην κατά την εξέταση του προσχεδίου σε πρώτη ανάγνωση, η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το κείμενο το οποίο προτάθηκε από το κόμμα του προέδρου Μακρόν με 75 ψήφους υπέρ έναντι 33 κατά, παρά τις έντονες αντιρρήσεις που προέβαλαν οι υπέρμαχοι των δημοσίων ελευθεριών.

Τα αριστερά αντιπολιτευόμενα κόμματα ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Τροφοδοτώντας τις διαφωνίες και τις κατηγορίες γύρω από την αστυνομική βία, το άρθρο 24 του νομοσχεδίου συγκέντρωσε όλες τις επικρίσεις και οδήγησε σε σημαντικές διαδηλώσεις το φθινόπωρο στη Γαλλία παρά την πανδημία.

Έχοντας προκαλέσει την αντίδραση της αριστεράς, την καταγγελία του από τις δημοσιογραφικές ενώσεις αλλά υποστηριζόμενο ευρέως από τα αστυνομικά συνδικάτα, το άρθρο αυτό φιλοδοξεί να προστατεύσει τις δυνάμεις της τάξης στη διάρκεια των επιχειρήσεών τους ποινικοποιώντας την κακόβουλη μετάδοση εικόνων των αστυνομικών.

Μέσω της Γερουσίας, όπου η δεξιά έχει την πλειοψηφία, το άρθρο ξαναγράφτηκε προκειμένου να αφαιρεθεί μια αναφορά που θεωρήθηκε ότι έπληττε την ελευθερία στην πληροφόρηση.

Κλείσιμο
Η αμφισβήτηση στη Γαλλία του νόμου αυτού εκφράστηκε στον δρόμο, μερικές φορές με βίαια επεισόδια, σε ένα κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο η αστυνομία κατηγορείται για πολλαπλές βίαιες παρεκκλίσεις.

Ειδήσεις σήμερα 

Με τον Τσαβούσογλου συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας - 45 λεπτά διήρκεσαν οι συνομιλίες με τον Ερντογάν 

Η στιγμή που «καταρρέει» η επικεφαλής του οργανισμού φαρμάκων της Δανίας - Δείτε βίντεο 

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης