Σε «καραντίνα» χιονιού η Ισπανία: Μάχη με το χρόνο για να φτάσουν στα νοσοκομεία οι δόσεις εμβολίων

Σε «καραντίνα» χιονιού η Ισπανία: Μάχη με το χρόνο για να φτάσουν στα νοσοκομεία οι δόσεις εμβολίων

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να μειωθούν στους -12C  σε ορισμένες περιοχές έως την Πέμπτη-Δείτε βίντεο

spain_filomena
Σε έναν αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι αρχές στην Ισπανία για να καθαρίσουν οι δρόμοι που έχουν καλυφθεί από την έντονη χιονόπτωση προκειμένου να φτάσουν στα νοσοκομεία οι δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, αλλά και προμήθειες τροφίμων σε περιοχές που έχουν πληγεί από την καταιγίδα «Φιλομένα»

Από την Παρασκευή το βράδυ που….χτύπησε η κακοκαιρία την χώρα με το χιόνι που έπεσε στη Μαδρίτη να υπολογίζεται στα 50 εκατοστά, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερα άτομα και χιλιάδες έχουν εγκλωβιστεί.



Σύμφωνα με αξιωματούχους, ενας άνδρας και μία γυναίκα πνίγηκαν μέσα σε αυτοκίνητο αφού ποταμός ξεχείλισε κοντά στη Μάλαγα στη νότια Ισπανία, ενώ δύο άστεγοι πέθαναν από το ψύχος στη Μαδρίτη και την Καλαταγιούδ, στα ανατολικά.

filomena3


Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να πέσουν ακόμα περισσότερο τη νύχτα, μετατρέποντας το χιόνι σε επικίνδυνο πάγο και εκτίμησαν πως οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να μειωθούν στους -12C σε ορισμένες περιοχές έως την Πέμπτη.


Κλείσιμο


Η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε ότι είχε λάβει επιπλέον μέτρα για να διασφαλίσει ότι η αναμενόμενη αποστολή 300.000 εμβολίων του κορωνοϊού μπορεί να διανεμηθεί όπως είχε προγραμματιστεί στις περιφερειακές υγειονομικές αρχές σήμερα, Δευτέρα.

filomena1


"Η δέσμευση είναι να εγγυηθούμε την προμήθεια υγείας, εμβολίων και τροφίμων. Οι διάδρομοι έχουν ανοίξει για την παράδοση των εμπορευμάτων", δήλωσε ο υπουργός μεταφορών Χοσέ Λουίς Άμπαλος. Τόνισε επίσης ότι τα εμβόλια θα «φτάσουν στον προορισμό τους όπως είχε προγραμματιστεί».



Οι στρατιώτες βγήκαν έξω την Κυριακή, καθαρίζοντας μερικούς από τους 700 μεγάλους δρόμους που ήταν ακόμη αδιάβατοι το πρωί.



Το διεθνές αεροδρόμιο της Μαδρίτης άρχισε σταδιακά να επιστρέφει στην κανονικότητά του, καθώς την Παρασκευή και το Σάββατο είχε ακυρώσει όλες τις πτήσεις.




Περίπου 500 άτομα σε όλη την περιοχή της Μαδρίτης αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε προσωρινά καταφύγια, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών κέντρων, καθώς αποκλείστηκαν από το χιόνι, ενω   100 άτομα πέρασαν δύο νύχτες σε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Μαγιανταχόντα βόρεια της Μαδρίτης. 




Ιδιοκτήτες οχημάτων 4x4 προσφέρθηκαν να μεταφέρουν γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία.


Storm Filomena worst to hit Spain in decades, causes travel chaos




Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Τα «κρούσματα των εορτών» θα κρίνουν τη διάρκεια των αυστηρών μέτρων

Δείτε βίντεο: Βόμβα σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου έξω από τηλεοπτικό σταθμό

Survivor: Στο νοσοκομείο η Κάτια Ταραμπάνκο-Ήττα με…κάτω τα χέρια για τους «Διάσημους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης