Άλμπερτ Μπουρλά: Ο «εγκέφαλος» της Pfizer ως... λυκόπουλο στην 6η Αγέλη Ναυτοπροσκόπων Λευκού Πύργου!

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο «εγκέφαλος» της Pfizer ως... λυκόπουλο στην 6η Αγέλη Ναυτοπροσκόπων Λευκού Πύργου!

Για κάποιους στην Αλεξάνδρου Σβώλου της Θεσσαλονίκης, στη γειτονιά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είναι απλά ακόμα ο... Άκης

bourla-arthro
Ο Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, είναι ο πιο συζητημένος άνθρωπος των τελευταίων ημερών, καθώς το εμβόλιο της εταιρείας κάνει την ανθρωπότητα να ελπίζει ότι μπορεί να έχει σύντομα ένα αποτελεσματικό όπλο στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Για κάποιους στην Αλεξάνδρου Σβώλου της Θεσσαλονίκης, στη γειτονιά του, ο κ. Μπουρλά είναι απλά ακόμα ο... Άκης.

Παιδί μιας παλιάς εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, ο Άλμπερτ Μπουρλά πήγε στο 41ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης. Ποτοποιός ο πατέρας του, ο οποίος διατηρούσε μαγαζί στα Λαδάδικα στη γωνία Βίκτωρος Ουγκώ και Βεροίας. Με μάνα που συγκλόνιζε με το φανερό τατουάζ των Εβραίων που πέρασαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τέλη δεκαετίας του 1960-αρχές δεκαετίας του 1970 ο «Άκης» όπως τον έλεγαν οι φίλοι του, βρέθηκε στα λυκόπουλα. Στο τμήμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τα μικρότερα -ηλικίας μαθητών δημοτικού σχολείου- παιδιά. Αρχηγός του στην Αγέλη Λυκοπούλων του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Λευκού Πύργου, ο Παναγιώτης Κουκουβίτης, γιός επαγγελματία στα Λαδάδικα πολύ κοντά στο μαγαζί της οικογένειας του Άκη. «Με έστελνε ο πατέρας μου να αγοράζω ούζο από το μαγαζί του πατέρα του Άκη, το ΙΝΤΟ» θυμάται ο κ. Κουκοβίτης για το μικρό του λυκόπουλο.

«Έξυπνο, πολύ έξυπνο παιδί ήταν» λέει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και συνεχίζει: «Μερικές φορές ξεχνιόταν και δεν ερχόταν στις συγκεντρώσεις, αλλά όποτε το θυμόταν, ήταν μικρός ηγέτης. Δημιουργικός, αποφασιστικός, γι' αυτό και ήταν πρώτος στην εξάδα του (σ.σ. την μικρή υποομάδα της Αγέλης των Λυκοπούλων)».

Στην έκτη δημοτικού ο «Άκης» της παρέας των Λυκοπούλων του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης «ανέβηκε» στους Προσκόπους. «Δεν τον έχασα» λέει ο κ. Κουκοβίτης. «Τον έβλεπα στη γειτονιά, στο μαγαζί, ευγενικός και χαμογελαστός πάντα… Καλό παιδί. Περήφανος, που υπήρξε παιδί μου στους Προσκόπους» λέει, δείχνοντας δύο φωτογραφίες με την Αγέλη του εκείνο το 1971.

Κλείσιμο
«Φθάνουμε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής στο πρόγραμμα ανάπτυξης του εμβολίου μας, σε μία στιγμή κατά την οποία ο κόσμος το χρειάζεται περισσότερο, με τους ρυθμούς μόλυνσης να φθάνουν σε νέα ρεκόρ, τα νοσοκομεία να πλησιάζουν στον υπερκορεσμό και τις οικονομίες να αγωνίζονται για να επαναλειτουργήσουν» είπε χθες ο «Άκης». Το λυκόπουλο της Θεσσαλονίκης, που έμαθε στους προσκόπους, κρατώντας το χέρι της μάνας του με το τατουάζ από το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, πως ο κόσμος στ’ αλήθεια μπορεί να αλλάξει.

Στην 1η φωτογραφία, τρίτος όρθιος από αριστερά
bourla_1_proskopoi

Στη 2η φωτογραφία, τέταρτος όρθιος από αριστερά
bourla_2_proskopoi


Ειδήσεις σήμερα

Το χρονοδιάγραμμα για το εμβόλιο-ελπίδα της Pfizer: Πότε θα έρθει στην Ελλάδα

Περιοδεία του Πομπέο σε χώρες που έχουν αναγνωρίσει τον Μπάιντεν ως νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

Από το τσιμπούσι... στον πρωινό καφέ: Ο Πολάκης σήμερα βλέπει Γεροβασίλη – Τζανακόπουλο στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης