Εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer: Θα ήθελα να το κάνω πρώτος αλλά υπάρχουν ηθικά ζητήματα, λέει ο Άλμπερτ Μπουρλά

Εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer: Θα ήθελα να το κάνω πρώτος αλλά υπάρχουν ηθικά ζητήματα, λέει ο Άλμπερτ Μπουρλά

Ο ελληνικής καταγωγής CEO της Pfizer θα έκανε με προθυμία πρώτος το εμβόλιο για να καθησυχάσει το κοινό και να αποδείξει ότι είναι ασφαλές

bourl
Ο πρόεδρος και CEO της Pfizer, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε εχθές πρόθυμος να είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό που κατασκευάζει η εταιρεία του, προκειμένου να καθησυχάσει το κοινό όσον αφορά στην ασφάλειά του.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας μιλώντας στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC, κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι εφικτό, λόγω ηθικών ζητημάτων. «Εάν έχουμε έναν περιορισμένο αριθμό δόσεων, δεν είμαι σίγουρος ότι θα συνιστάται ένα άτομο της ηλικίας μου και του επαγγέλματός μου να είναι από τα πρώτα που θα εμβολιαστούν. Επομένως θέλω να το σεβαστώ αυτό», σημειώνει ο Δρ. Μπουρλά στη συνέντευξή του.

Pfizer CEO says he wants to be among the first to take Covid-19 vaccine to allay concerns


Ο CEO της Pfizer βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά την χθεσινή ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας που ανέφερε ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει με την BioNTech φαινεται να έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση του. Η είδηση αυτή σκόρπισε παγκόσμια αισιοδοξία σε μια ιδιαίτερα σκοτεινή φάση της πανδημίας και ενώ χάνονται χιλιάδες ζωές καθημερινά από την Covid-19.

O Μπουρλά διατύπωσε εχθές την εκτίμηση ότι η ζήτηση για το εμβόλιο της Pfizer θα ξεπεράσει κατά πολύ την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, η οποία προς το παρόν επιτρέπει την παραγωγή 50 εκατομμύριων δόσεων μέσα στην τρέχουσα χρονιά και έως και 1,3 δισ. δόσεων μέσα στο 2021.

«Θεωρώ ότι πρόκειται πιθανώς για την πιο σημαντική ιατρική εξέλιξη των τελευταίων 100 ετών. Είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη κα για την ανθρωπότητα, όταν συνειδητοποιείς ότι ένα εμβόλιο είναι 90% αποτελεσματικό. Είναι κάτι το συγκλονιστικό», δήλωσε εχθές Δευτέρα ο επιστήμονας.



Ειδήσεις σήμερα

«Η Ιβάνκα προτρέπει τον πατέρα της να αποδεχθεί την ήττα γιατί έχει βάλει στο μάτι την προεδρία»

Σχεδόν 59.000 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των ΗΠΑ!

Κύμα αντιδράσεων για την ανάρτησή Πολάκη - «Πονοκέφαλος» στον ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης