ΣΥΡΙΖΑ: Πικρός πρωινός καφές για τον Πολάκη - Αντιμέτωπος με Γεροβασίλη και Τζανακόπουλο

ΣΥΡΙΖΑ: Πικρός πρωινός καφές για τον Πολάκη - Αντιμέτωπος με Γεροβασίλη και Τζανακόπουλο

Κλήση για «μια συζήτηση» στην Κουμουνδούρου για πολύ περισσότερους λόγους εκτός από τους προφανείς επικοινωνιακούς...

polakistrapezi
Για τα καλά έχουν περάσει στην κομματική λήθη οι ημέρες που ακόμη και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας καμάρωνε για το «αψύ Σφακιανό» πρωτοπαλίκαρό του, με τους δυο τους να εξασκούνται τα καλοκαίρια στο ψαροντούφεκο. Το χάσμα που χωρίζει τον κ. Τσίπρα από τον πρώην Αναπληρωτή Υγείας, Παύλο Πολάκη είναι πλέον ορατό, κυρίως στη συχνότητα με την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αδειάζει» δημόσια τον σύντροφό του. Αρχικά, χωρίς να τον κατονομάσει, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε αποστάσεις από τον κ. Πολάκη για την φράση «επιστημονικές αρλούμπες» που ο τελευταίος χρησιμοποίησε κατά του Καθηγητή Τσιόδρα την περασμένη Παρασκευή, για να ακολουθήσει η μερική αποδοκιμασία της ανάρτησης του πρώην υπουργού, αυτή στην οποία εμφανίζεται ως συνδαιτημόνας σε σπιτικό τσιμπούσι παρά την καραντίνα, με τον κ. Τσίπρα να αξιολογεί ανοιχτά ως «αρνητική» την εικόνα.

Ακόμη και αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκατέλειψε πλήρως τον μέχρι πρότινος επιστήθιο φίλο του, δηλώνοντας ότι τον καλύπτουν οι εξηγήσεις του πρώην υπουργού, δηλαδή ότι είχε υποβληθεί σε σχετικό τεστ πριν χειρουργήσει και συμφάγει ομαδικά, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανοιχτά «λάθος» την ανάρτηση του κ. Πολάκη, αποδοκιμάζοντας το δημόσιο λόγο και τρόπο του τελευταίου. Η απότομη, αυτή, αναπροσαρμογή στη σχέση των δύο ανδρών δεν υπήρξε μόνο το αποτέλεσμα της εσωκομματικής έντασης που συσσωρεύτηκε γύρω από τον «αψύ Σφακιανό», αφού πάρα πολύ συνάδελφοί του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ άγγιξαν το σημείο… βρασμού, όταν το «αυτογκόλ Πολάκη» τους έφερε απολογούμενους την ημέρα ακριβώς που δεν λειτούργησε η τηλε-εκπαίδευση, ζητώντας για τον ίδιο λόγο την παραίτηση της υπουργού Παιδείας. Ούτε, όμως, οι πλέον μυημένοι θεωρούν ότι τα ηγετικά κλιμάκια της Κουμουνδούρου αποστασιοποιήθηκαν τόσο ηχηρά από τις επιλογές Πολάκη μόνο και μόνο υπό το βάρος της καταιγίδας σχολίων και αντιδράσεων που επέφερε το κρητικό τσιμπούσι σε εποχή πανδημίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντίθετα, πίσω από την απόσταση του ηγετικού κέντρου από τον «αψύ Σφακιανό» προβάλλει η επιλογή του κ. Τσίπρα να αναγάγει σε άμεσο σύμβουλό του τον πρώην υπουργό Υγείας (και κορυφαίο στέλεχος των 53+), Ανδρέα Ξανθό, με τον οποίο ο κ. Πολάκης δεν πέρασε παρά ελάχιστες στιγμές ανέφελα κατά τη συγκατοίκησή τους στο υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, για πρώτη φορά -ακόμη και σε φίλια ΜΜΕ- οι «αιρετικές» επιλογές του κ. Πολάκη περιγράφονται ακόμη και ως «σαμποτάζ», φέρνοντας σιγά σιγά στην επιφάνεια συζητήσεις που γίνονται χαμηλόφωνα, μεταξύ ακόμη και υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών. Δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαβάζουν πίσω από τις αναρτήσεις του κ. Πολάκη την επιθυμία του να πρωταγωνιστεί, συγκεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας ως «η πέτρα του σκανδάλου», μόνο που η συχνότητα των διαφοροποιήσεών του, σε συνδυασμό με την συγκυρία κάθε φορά, έχουν προβληματίσει ακόμη και τους πιο μυημένους στην Κουμουνδούρου.

Τη συζήτηση αυτής της κατεύθυνσης ανατροφοδότησε χθες και ο ίδιος ο κ. Πολάκης, ο οποίος επανήλθε απτόητος και αμετανόητος, εγκαλώντας τα ΜΜΕ για τη στάση τους και χρεώνοντάς τους το ότι προσπαθούν να σώσουν «επικοινωνιακά την κυβέρνηση των Μωυσυδων που τάχει κάνει κολυμπηθρόξυλο στη ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!».

Για πολύ περισσότερους λόγους, ωστόσο, εκτός από τους προφανείς επικοινωνιακούς, ο κ. Πολάκης έχει κληθεί σήμερα για «μια συζήτηση» στην Κουμουνδούρου, στην οποία θα συμμετάσχουν -εκτός από τον ίδιο- η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αφορμή για την συνεύρεση του κ. Πολάκη με την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος (δηλαδή το άτυπο Πειθαρχικό) συνιστούν οι αναρτήσεις του, αφού αφαίρεσαν την έξωθεν καλή μαρτυρία για τη στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη καραντίνα. Η «κλήτευση», μάλιστα, του κ. Πολάκη νωρίς το μεσημέρι και αμέσως μετά τον πρωινό καφέ της Κουμουνδούρου αποτυπώνει το επείγον της ανάγκης για «απολογία», ώστε ο «αψύς Σφακιανός» να κατασβέσει ο ίδιος τις φωτιές που άναψε.

Σε αντίθεση με τα προσδοκώμενα, μεγαλύτερες εσωκομματικές αντιδράσεις καταγράφονται τις τελευταίες ώρες από το μέτωπο των «προεδρικών», οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν στείλει προς την ηγεσία «μηνύματα» αναφορικά με τα όρια των αντοχών τους απέναντι στον «Πολακισμό», αφού βρίσκονται μονίμως «να τα ακούν πανελλαδικά».

«Ο Παύλος Πολάκης είναι ένας βαθύς γνώστης της ιατρικής επιστήμης και σοβαρός γιατρός, ο οποίος δεν θα μπορούσε ποτέ να προτρέψει τους πολίτες στη μη τήρηση των μέτρων. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή καθώς πολύ συχνά η ουσία υποχωρεί μπροστά στην εικόνα. Τέτοιες κινήσεις λοιπόν είναι αρνητικές» απάντησε σχετικά χθες σε συνέντευξή της η Γραμματέας της ΚΟ, Όλγα Γεροβασίλη. Η ίδια υπογράμμισε πως «με δεδομένο δε το καλλιεργούμενο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος και τις ευκαιρίες που ψάχνει το σύστημα προκειμένου να σπιλώσει την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, τέτοια συμβάντα δεν βοηθούν».

Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετήθηκε και ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, τον οποίο ο κ. Πολάκης αναπληρώνει στα καθήκοντά του. Ερωτηθείς σχετικά στον Θέμα 104,6 ο κ. Ζαχαριάδης είπε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη απαντήσεις με τις οποίες ταυτίζεται. «Η κατεύθυνση του κόμματος όπως είπε, είναι να τηρηθούν τα μέτρα και να μείνουμε υγιείς όλοι ώστε να βγούμε γρήγορα από αυτήν την κατάσταση. Χαρακτήρισε αποτυχία της κυβέρνησης το δεύτερο lockdown», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι προειδοποιεί ότι η πανδημία μπορεί να γίνει ακόμη «χειρότερη»

ΗΠΑ: Τα δυο σκυλιά του Μπάιντεν σηματοδοτούν την επιστροφή των κατοικιδίων στο Λευκό Οίκο (βίντεο-φωτογραφίες)

Μεξικό: Αντιδράσεις μετά τα αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση φεμινιστριών στο Κανκούν (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης