Κορωνοϊός - Βρετανία: Περισσότερη στήριξη στις πληγείσες επιχειρήσεις προσφέρει ο ΥΠΟΙΚ

Κορωνοϊός - Βρετανία: Περισσότερη στήριξη στις πληγείσες επιχειρήσεις προσφέρει ο ΥΠΟΙΚ

Επίσημη έρευνα που δημοσιεύθηκε έδειξε ότι πάνω από το ένα τρίτο των εταιρειών στον κλάδο φιλοξενίας κινδυνεύει με χρεοκοπία

vretania
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ αναγκάστηκε σήμερα να προσφέρει περισσότερη οικονομική βοήθεια στις επιχειρήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με την αναζωπύρωση της πανδημίας της COVID-19, κάτι που φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό να οδηγήσει σε εκτροχιασμό της ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο Σουνάκ δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση θα επωμιστεί μεγαλύτερο μέρος από το βάρος των μισθών των υπαλλήλων για επιχειρήσεις που είναι ακόμα ανοικτές αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες και θα προσφέρει περισσότερα χρήματα σε εταιρίες του κλάδου φιλοξενίας.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια αλλαγή για τον Σουνάκ που εδώ και καιρό αντιστεκόταν στα αιτήματα να διευρυνθεί η γενναιοδωρία των κρατικών προγραμμάτων στήριξης. Οι επικριτές του υποστήριξαν ότι είναι προφανές ότι χρειάζεται περισσότερη βοήθεια και ότι αυτή θα έπρεπε να είχε δοθεί νωρίτερα.

Η Βρετανία -η πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 με πάνω από 44.000 νεκρούς- βιώνει τώρα ένα δεύτερο κύμα του ιού, φθάνοντας χθες τα 26.688 νέα κρούσματα και τους 191 θανάτους.

«Ανέκαθεν έλεγα ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε την οικονομική μας στήριξη όπως εξελίσσεται η κατάσταση, και αυτό είναι που κάνουμε σήμερα. Αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι η στήριξή μας θα φθάσει σε πολύ περισσότερους ανθρώπους και θα προστατεύσει πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Σουνάκ.

Κάποιοι κλάδοι είναι πλέον σε δυσχερή κατάσταση. Επίσημη έρευνα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα έδειξε ότι πάνω από το ένα τρίτο των εταιρειών στον κλάδο φιλοξενίας κινδυνεύουν με χρεοκοπία.

«Ελπίζω ότι η ενισχυμένη στήριξη της κυβέρνησης θα μπορέσει να είναι μέρος της ανάκαμψης της χώρας τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Σουνάκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 20 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο το Oruc Rreis - Δείτε χάρτες

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση πυραύλων και οπλικών συστημάτων στην Ταϊβάν

Πανδημία-Μεξικό: 522 θάνατοι και 6.845 κρούσματα σε 24 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης