ΗΠΑ: Διακόπηκε η δοκιμή της θεραπείας αντισωμάτων από την φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly

ΗΠΑ: Διακόπηκε η δοκιμή της θεραπείας αντισωμάτων από την φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly

Το φάρμακο της Eli Lilly είναι παρόμοιο με εκείνο της Regeneron που χορηγήθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

newyork_centralpark_1
Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly & Co ανακοίνωσε ότι η κλινική δοκιμή της θεραπείας αντισωμάτων για την Covid-19, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, διακόπηκε λόγω μιας ανησυχίας για την ασφάλεια των ασθενών.

«Λόγω υπερβάλλουσας προσοχής», η ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης της ασφάλειας δεδομένων (DSMB) της Activ-3, της κλινικής δομικής τρίτης φάσης της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα «συνέστησε τη διακοπή» της, ανέφερε η εκπρόσωπος Μόλι ΜακΚάλι. Η φαρμακοβιομηχανία «στηρίζει την απόφαση της ανεξάρτητης DSMB» για την ασφάλεια των ασθενών που συμμετέχουν στη μελέτη, πρόσθεσε.

Στη φάση Activ-3 εξεταζόταν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που ανέπτυξε η Eli Lilly σε συνδυασμό με τη ρεμδεσιβίρη, ένα αντιιικό φάρμακο που έχει λάβει κατεπείγουσα έγκριση για να χορηγείται σε ασθενείς με Covid-19.

Το φάρμακο της Eli Lilly είναι παρόμοιο με εκείνο της Regeneron που χορηγήθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αφότου προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 3%, στα 150 δολάρια, μετά την ανακοίνωση.

Φάουτσι: Πολύ πιθανό η θεραπεία αντισωμάτων να βοήθησε τον Τραμπ

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι η υγεία του Τραμπ είναι πιθανόν να βοηθήθηκε από την πειραματική θεραπεία της εταιρείας Regeneron Inc στο πλαίσιο της οποίας έλαβε αντισώματα για να πολεμήσουν την ασθένεια.

«Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα, στην πραγματικότητα να βελτίωσε κατά πολύ την υγεία του», σημείωσε ο Φάουτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Η Τουρκία έχει επιλέξει το δρόμο που οδηγεί σε κυρώσεις

Κορωνοϊός: «Συναγερμός» σε Αττική, Κοζάνη, Ιωάννινα και Πέλλα - Υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό

Αυτό είναι το νέο iPhone 12 που μας βάζει στην εποχή του 5G
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης