Αλεξέι Ναβάλνι: «Θα επιζήσει από τη δηλητηρίαση» λέει ο επικεφαλής γερμανικής ΜΚΟ

Αλεξέι Ναβάλνι: «Θα επιζήσει από τη δηλητηρίαση» λέει ο επικεφαλής γερμανικής ΜΚΟ

Τι εκτιμά ο επικεφαλής της ΜΚΟ που έστειλε το ειδικό αεροσκάφος για να τον μεταφέρει στη Γερμανία

w20-91311w2393509w08171602navalny
Αισιόδοξα μηνύματα φτάνουν από το Βερολίνο για την κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι. Ο επικριτής του Κρεμλίνου, ο οποίος νοσηλεύεται σε γερμανικό νοσοκομείο θα επιζήσει, δήλωσε στην εφημερίδα Bild ο Γιάκα Μπιζίλι, ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Cinema for Peace.

«Ο Ναβάλνι θα επιβιώσει από την επίθεση με δηλητήριο αλλά θα αχρηστευτεί για μήνες ως πολιτικός», είπε ο Μπιζίλι, η οργάνωση του οποίου έστειλε ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος-ασθενοφόρο στη ρωσική Άπω Ανατολή για να τον μεταφέρει στη Γερμανία.

Η προσωπική γιατρός του 44χρονου Ρώσου, Αναστασία Βασίλιεβα, το πρωί του Σαββάτου δήλωσε πως βρίσκεται σε «τεχνητό» κώμα σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι «έντονοι σπασμοί του».

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι Γερμανοί ιατροί προσπαθούν να εντοπίσουν τους λόγους για τους οποίους ο Αλεξέι Ναβάλνι παραμένει σε κώμα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Βερολίνο, ο αντίπαλος του προέδρου Πούτιν ενδέχεται να έχει υποστεί τόσο σοβαρές βλάβες ώστε να έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με το Spiegel, η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί στο Βερολίνο εξετάζει όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, ακόμα και την οδοντόκρεμά του, με σκοπό να καταφέρει έστω και την τελευταία στιγμή να ανακαλύψει τις ακριβείς αιτίες της δηλητηρίασής του.

Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές στο έγκυρο γερμανικό περιοδικό, εάν ο Αλεξέι Ναβάλνι κατανάλωσε δηλητήριο, όσο περνούν οι ώρες τόσο πιο δύσκολο γίνεται να εντοπιστεί η ακριβής ουσία και επομένως, καθίσταται ολοένα και δυσκολότερη η προσπάθεια των Γερμανών ιατρών που προσπαθούν να θεραπεύσουν τον ισχυρότερο αντίπαλο του Ρώσου προέδρου.

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Ποια είναι η «πρωτοποριακή θεραπευτική ανακάλυψη» που θα ανακοινώσει ο Τραμπ για τον κορωνοϊό

Χουάν Κάρλος: Η βασίλισσα Σοφία ακολουθεί τη συμβουλή της Φρειδερίκης και δεν θα του δώσει ποτέ διαζύγιο

Φωτιά στη Μάνη: Χωρίς ενεργό μέτωπο - Ολονύχτια μάχη με τις διάσπαρτες εστίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης