ΗΠΑ: Ποια είναι η «πρωτοποριακή θεραπευτική ανακάλυψη» που θα ανακοινώσει ο Τραμπ για τον κορωνοϊό

ΗΠΑ: Ποια είναι η «πρωτοποριακή θεραπευτική ανακάλυψη» που θα ανακοινώσει ο Τραμπ για τον κορωνοϊό

Τι αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post - Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από πέντε εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι




trumowh-0
Εν μέσω σφοδρής επέλασης της πανδημίας στις ΗΠΑ και με τις επικρίσεις να πέφτουν «βροχή» για την αμερικανική ηγεσία ως προς τη διαχείριση του κορωνοϊού, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μιλήσει για μια «σημαντική ανακάλυψη», όσον αφορά στη θεραπεία από τον κορωνοϊό,  σε συνέντευξη Τύπου, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ουάσινγκτον - 1 το πρωί ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο πλανητάρχης θα ανακοινώσει την κατεπείγουσα έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει, μια θεραπεία που έχει ήδη χορηγηθεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους.

Στην ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, στο Twitter, υιοθετείται διθυραμβικός τόνος για την προαναγγελία, ενώ χρησιμοποιείται, ξανά, ο όρος «κινεζικός ιός».


Ο Αμερικανός πρόεδρος θα κάνει την ανακοίνωση μαζί με τον Γραμματέα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Άλεξ Αζάρ και τον διευθυντή της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν. 

Κλείσιμο
«Συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο @realDonaldTrump αύριο στις 18:00 σχετικά με μια σημαντική θεραπευτική ανακάλυψη για τον κινεζικό ιό. Ο γραμματέας Azar και ο Δρ Hahn θα παρευρεθούν», δημοσίευσε στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι

Στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί σχεδόν 5.679.000 κρούσματα της πανδημίας, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 176.392 άνθρωποι, προκαλώντας σημαντική υποχώρηση των ποσοστών του Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η σημαντική ανακάλυψη δεν πρόκειται παρά για ένα προεκλογικό κόλπο του αμερικανού προέδρου.

Σε νέο κρεσέντο συνωμοσιολογίας, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε το Σάββατο, χωρίς να παράσχει κάποια απόδειξη, ότι το «βαθύ κράτος» της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων εργάζεται με σκοπό να καθυστερήσει τις κλινικές δοκιμές για τα εμβόλια της Covid-19 μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έγραψε ότι το βαθύ κράτος ή «κάποιος» στην FDA δυσκολεύει τις φαρμακευτικές εταιρείες να στρατολογήσουν εθελοντές για τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων και των θεραπειών για τον νέο κορωνοϊό.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στους 242 οι νεκροί - Έχασαν τη μάχη δυο άντρες σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη

Πάρος: Τα πάρτι των νέων και οι Γάλλοι που «έσπειραν» τον κορωνοϊό στο νησί

Ναβάλνι: «Ήταν υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση πριν καταρρεύσει» λέει ρωσική εφημερίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης