Ιβάνκα Τραμπ: Ένα tweet για φασόλια την έβαλε σε μπελάδες

Ιβάνκα Τραμπ: Ένα tweet για φασόλια την έβαλε σε μπελάδες

Είναι αντιδεοντολογική η ανάρτηση της κόρης του Αμερικανού προέδρου που θυμίζει... διαφημιστικό πόστερ;

fasolia-ivanka
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε την Ιβάνκα Τραμπ μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που δέχτηκε εξαιτίας ανάρτησής της στο Twitter, με την οποία εξέφραζε τον θαυμασμό της για τα φασόλια Goya.

Η κόρη του Αμερικανού προέδρου πόσταρε στον προσωπικό της λογαριασμό μια φωτογραφία που τη δείχνει να ποζάρει χαμογελαστή με μια κονσέρβα μαύρα φασόλια της φίρμας Goya, εκφράζοντας περήφανα την υποστηριξή της για την εταιρεία παραγωγής τους. Τόσο η φωτογραφία της Ιβάνκα, όσο και η λεζάντα που αναφέρει στα αγγλικά και τα ισπανικά «Είναι Goya, άρα πρέπει να είναι καλό», θυμίζουν έντονα... διαφημιστικό πόστερ, με αποτέλεσμα το tweet της να θεωρηθεί από πολλούς ως παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας του Λευκού Οίκου, που απαγορεύουν σε αξιωματούχους να χρησιμοποιούν τη θέση τους για να προωθήσουν συμφέροντα εταιρειών ή επιχειρήσεων.



Σύμφωνα με την Guardian, ο λόγος που η Ιβάνκα Τραμπ αποφάσισε να εκφράσει ανοιχτά την στήριξή της στον όμιλο Goya, είναι οι δηλώσεις υποστήριξης που έκανε πρόσφατα ο CEO της εταιρείας Ρομπερτ Ουνάουε για τον πατέρα της σε ένα event για την ισπανόφωνη κοινότητα στον Λευκό Οίκο. Τα εγκωμιαστικά λόγια του Ουνάουε για τον Τραμπ (όπως το ότι είναι ευλογία για τον λαό να έχει ως ηγέτη τον Τραμπ) προκάλεσαν οργή σε αρκετά μέλη της εν λόγω κοινότητας και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα social media εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στα προϊόντα της εταιρείας.

Κλείσιμο


Την επόμενη ημέρα από την ομιλία του Ουνάουε, ο Τραμπ δημοσίευσε ένα tweet όπου εξέφραζε την αγάπη του για τα προϊόντα Goya, και η κόρη του ακολούθησε το παράδειγμά του εχθές το βράδυ με την δική της υποστηρικτική ανάρτηση. Σχεδόν αμέσως η κόρη και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις από σχολιαστές και αντιπολιτευόμενες ομάδες, που θεώρησαν απαράδεκτη και αντιδεοντολογική αυτήν της την κίνηση. Το αποτέλεσμα ήταν μια απάντηση από τον Λευκό Οίκο, που απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, κατηγορώντας τα media και την cancel culture για απόπειρα φίμωσης ορισμένων φωνών.



«Μόνο τα media και το κίνημα της cancel culture θα μπορούσαν να ασκήσουν κριτική στην Ιβάνκα επειδή εξέφρασε την προσωπική της στήριξη σε μια εταιρεία που αδίκως έχει γίνει στόχος κοροϊδίας και μποϊκοτάζ επειδή στηρίζει την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που με συνέπεια μάχεται για τα συμφέροντα της ισπανόφωνης κοινότητας» είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολίνα Χέρλι. Όπως συμπλήρωσε, «η Ιβάνκα είναι περήφανη για αυτήν την ισχυρή ισπανοαμερικανικής επιχείρησης με βαθιές ρίζες στις ΗΠΑ και έχει κάθε δικαίωμα να την υποστηρίζει ανοιχτα».

Στηρίζοντας περαιτέρω την κόρη του αλλά και τον επιχειρηματία που τον θαυμάζει, ο Τραμπ πόσταρε εχθές μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram που τον δείχνει να ποζάρει χαμογελαστός στο Οβάλ Γραφείο μπροστά από διάφορα προϊόντα Goya. Σύμφωνα με την Guardian, Ο Τραμπ ως πρόεδρος εξαιρείται από πολλούς κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου. 




Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με τη 16χρονη στα Τρίκαλα: Έγκλημα ή αυτοκτονία o θάνατός της;

Πώς «γιόρτασε» την επέτειο του πραξικοπήματος στην Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν - Δείτε βίντεο

Η ιστορία των «Χούριδων» και «Σαμπάχ»: H έλευση στην Ελλάδα... οι επιχειρήσεις και το «Καλογρίτσας Gate»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης