Ινδία - κορωνοϊός: Πάνω από 400 νέοι θάνατοι και σχεδόν 20.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 16.095 και των κρουσμάτων σε 528.859
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη χώρα 410 νέοι θάνατοι που οφείλονται στην Covid-19 και 19.906 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τους αριθμούς αυτούς να ανεβάζουν σε 16.095 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα και σε 528.859 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 που καταγράφεται σε μια μέρα στη χώρα μέχρι στιγμής.
«Ως τις 08:00 πμ (τοπική ώρα) της Κυριακής, 16.095 θάνατοι που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό είχαν καταγραφεί στη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Χθες Σάββατο το πρωί ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στην Ινδία ανερχόταν σε 508.953 και των νεκρών σε 15.685.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου, μέχρι στιγμής 309.713 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού παρουσίασαν βελτίωση.
«Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα αυτήν τη στιγμή ανέρχεται σε 203.051», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι συνομίλησε με τους αρμόδιους υπουργούς όλων των κρατιδίων μέσω τηλεδιάσκεψης στις 16 και 17 Ιουνίου για να σχεδιάσουν μια στρατηγική που θα βοηθήσει τη χώρα να εξέλθει από την καραντίνα που έχει επιβληθεί για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.