Ψευτογιατρός: Πήρε 98.000 ευρώ από θύμα του και του έταζε ότι θα τον έκανε ...να παίζει μπάλα

pseutogiatros_ar

Ο άνθρωπος μετά από σοβαρό τραυματισμό είχε 82% αναπηρία- Του πήρε 98.000 ευρώ - Πως χειρουργήθηκε παρουσία πρώην πολιτικού και γιατρού που ο Κοντός θα τον έκανε... ταξίαρχο της Αστυνομίας

Ενα από τα 45 αρχικά θύματα του ψευτογιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη που εμπεριέχονται στη δικογραφία, έδωσε… 98.000 ευρώ στον «Κόντο», που θα «εξάλειφε» την αναπηρία του, που έφτανε το 82%!


Οπως μάλιστα αναφέρει στην κατάθεσή του που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, χειρουργήθηκε σε ιδιωτική κλινική από πρώην πολιτικό, νυν γιατρό μαζί με τον νευροχειρουργό που ο «Κόντος» θα έκανε… ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. και έναν ακόμη νευροχειρουργό, παρουσία του ίδιου του απατεώνα. Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, δεν αποκλείεται και ο ίδιος ο πρώην πολιτικός να είχε εξαπατηθεί από τον «Κοντό» για την ιατρική του ιδιότητα.«Θα σε κάνω να παίζεις μπάλα»

Ο ταλαιπωρημένος άνδρας ξεκινά την περιγραφή από τον τραυματισμό του και καταγράφει εκείνους που ακούσια ή εκούσια συμμετείχαν στην απάτη σε βάρος του: «Τραυματίστηκα πολύ σοβαρά το 2014 κάνοντας παραπέντε, αλεξίπτωτο πλαγιάς. Μεταφέρθηκα στο ΚΑΤ. Είχα τραυματίσει τον Θ12. Διαγνώστηκα με 82% αναπηρία. Από λιοντάρι έγινα χελώνα. Εψαχνα να βρω κάποια λύση, κάποια ελπίδα. Κάποια στιγμή βρήκα έναν νευροχειρουργό (αυτόν που υποσχέθηκε ο Κόντος ότι θα τον κάνει ταξίαρχο της… ΕΛ.ΑΣ.), τον Μάρτιο του 2018. Εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική. Πριν από το γραφείο του, όταν πήγα, ήταν ο Κόντος. Με έπεισε σε τέτοιο σημείο που μέχρι και το χέρι τού φίλησα, όταν μου είπε ότι είναι ορθοπεδικός με σπουδές σε Ελβετία και Αμερική και μπορεί να με κάνει απολύτως καλά. Μην ανησυχείς θα σε κάνω να παίζεις μπάλα, μου έλεγε».

«Αν με κάνεις καλά, θα σου δώσω ένα σπιτάκι»

Αναζητώντας τρόπο να σταθεί ξανά στα πόδια του ο 47χρονος έψαξε τη φερεγγυότητα του «σωτήρα» του, ο οποίος ήταν… ξακουστός στους ιατρικούς κύκλους, όπως τον διαβεβαίωναν: «Τον Αύγουστο του 2018 μού είπε πως μάλλον δεν ταιριάζει το μόσχευμα αλλά κάτι θα καταφέρουμε. Το νέο μόσχευμα κοστίζει 54.000 ευρώ, είπε. Αν με κάνεις καλά, του είπα, έχω ένα σπιτάκι, θα σου το δώσω. Τέλη Σεπτεμβρίου 2018 μού είπε να τον δω γιατί έρχεται το μόσχευμα. Ανέφερε ότι αν κάναμε την εγχείρηση σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, θα χρειαστώ 150.000 ευρώ, ενώ αν την κάνω στην κλινική που είχα πάει αρχικά, 100.000 ευρώ. Μου είπε πως εκείνος θέλει 20.000 ευρώ, η κλινική άλλα 20.000 ευρώ και ακόμη 30.000 ευρώ εκείνος μετά την εγχείρηση. Οταν τον συνάντησα, παρουσιάστηκε και φαινόταν κάτι παραπάνω από… Ωνάσης! Εγώ είχα δανειστεί χρήματα από συγγενείς και φίλους. Αρχικά του έδωσα 20.000 ευρώ. Στις 11 Οκτωβρίου 2018 θα γινόταν η εγχείρηση και μία μέρα νωρίτερα έκανα εισαγωγή. Ηρθε στο κρεβάτι μου μαζί με έναν αναισθησιολόγο. Μετά ήρθε ο νευροχειρουργός που με είχε συστήσει στον Κόντο. Ηρθαν μαζί. Η αδερφή μου και ο γαμπρός μου έδωσαν άλλες 20.000 ευρώ στη ρεσεψιόν. Το χειρουργείο διήρκεσε από τις 09:00 έως τις 16:00».

Ο πρώην πολιτικός και το… κομμένο πλευρό

Η περιγραφή του άτυχου άνδρα είναι συγκλονιστική για τα όσα βίωσε μετά το χειρουργείο: «Μου είχαν κόψει λίγο ένα πλευρό και είχαν αδειάσει τον αέρα από έναν πνεύμονα. Είδα το κανάλι των νευρώνων, μου έλεγε και κούναγες και τα δύο πόδια, αλλά εγώ δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα. Το χειρουργείο το έκανε ο πρώην πολιτικός, ενώ μέσα ήταν ο νευροχειρουργός που μου είχε συστήσει τον Κόντο, ένας ακόμη χειρουργός και ο ίδιος ο Κόντος. Μετά από 10 μέρες ήρθε στο σπίτι μου και του δώσαμε άλλες 30.000 ευρώ. Σαράντα μέρες μετά ήμουν ακόμη στο κρεβάτι, πονούσα φρικτά από το κομμένο πλευρό και δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά. Οταν διαμαρτυρήθηκα, μου είπε πως θα με αναλάβει μία φυσιοθεραπεύτρια πολύ καλή που έχει έρθει από την Αμερική, η Πέπα. Παίρνει 60 ευρώ την ώρα και χρειάζεσαι τέσσερις φορές την εβδομάδα. Είχε έρθει αυτή, αλλά κάποια στιγμή την είχα ρωτήσει πως λέγεται ο μυς πίσω από το πόδι (δικέφαλος) και εκείνη δεν ήξερε να μου απαντήσει, κάτι που μου είχε κάνει εντύπωση».

Ενέσεις βλαστοκυττάρων… 28.000 ευρώ

Πρωτοχρονιά με… 10 λεπτά έκανε ο 47χρονος από τη συνεχιζόμενη οικονομική αφαίμαξη: «Αρχές Ιανουαρίου 2019, ο Κόντος μού είπε πως πρέπει να κάνουμε 4 ενέσεις με βλαστοκύτταρα που έχουν έρθει από τη Γαλλία και κοστίζουν 7.000 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες θα βοηθήσουν στο δέσιμο του κλωβού που είχε τοποθετηθεί στη σπονδυλική μου στήλη. Οταν έκανε τις ενέσεις, έβαζε στην τσέπη του τα φιαλίδια και τις σύριγγες, δεν άφηνε τίποτα πίσω του. Δώσαμε άλλες 28.000 ευρώ. Η οικογένειά μου είχε κάνει Πρωτοχρονιά με… 10 λεπτά του ευρώ. Πρέπει επίσης, να πάρεις κάποια ειδικά χάπια για να γίνεις καλά τα οποία κοστίζουν 15.000 ευρώ. Δεν έχω άλλα λεφτά, του είπα. Καλά, μου λέει, θα τα δώσω σε μία ηγουμένη, που έχει χρήματα, αφού εσύ δεν έχεις».

«Θα μιλάς με τον Νίκο, είναι εξαίρετος επιστήμονας»

Ο Νικόλαος Κοντοστάθης φαίνεται τόσο αδίστακτος, που συνέχιζε να ζητά χρήματα από τον 47χρονο για άλλη φαρμακευτική αγωγή αλλά και το σπίτι που του είχε υποσχεθεί το θύμα: «Τον Μάιο του 2019 με ενόχλησε για το σπίτι που του είχα υποσχεθεί ότι θα του δώσω. Δεν περπάτησα ακόμη του απάντησα, όταν τα καταφέρω, θα σου πω. Από εκείνη τη στιγμή εξαφανίστηκε. Μου έλεγε ότι είχε σώσει τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας από καρκίνο και του είχε δωρίσει ένα ρολόι αξίας 350.000 ευρώ. Ο πρώην πολιτικός που με χειρούργησε, ο άλλος που με σύστησε στον Κόντο και ένας ακόμη, που ήταν στο χειρουργείο, μετά μου είπαν πως από εδώ και πέρα να μιλάω με τον Νίκο (Κόντο), που είναι εξαίρετος επιστήμονας. Ολα αυτά τα έχω καταθέσει. Τώρα είμαι με κομμένο πλευρό και δεν μπορώ να αναπνεύσω γιατί μου είχαν ξεφουσκώσει τον πνεύμονα. Είχαν περάσει την περίπτωσή μου ως εγχείρηση ΣΩΜΑΤΕΚΤΟΜΗΣ».

Η επιταγή του… κουνιάδου

Ο «Νίκος Κόντος» από τον πατέρα της άτυχης Δέσποινας είχε παραλάβει 8 επιταγές συνολικού ύψους 22.000 ευρώ. Αρχικά πήρε μία επιταγή 1.416 ευρώ με ημερομηνία 10/2/2017.

Αλλες τρεις επιταγές του πατέρα της Δέσποινας με ημερομηνία 10/2/2017 εκταμιεύτηκαν από έμπορο παλαιών σιδήρων στον Βόλο, οπτικό στη Σαλαμίνα και τον ελεύθερο επαγγελματία από τη Θεσσαλονίκη, αδερφό της συζύγου του επικεφαλής κόμματος της Βουλής, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές. Για αυτές τις επιταγές δεν προέκυψε σαφής σύνδεση με τον «Κόντο», εκτός της τελευταίας, δηλαδή αυτής του κουνιάδου του επικεφαλής πολιτικού κόμματος, ο οποίος κατέθεσε ότι αυτή ήταν της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Ορους, προερχόμενη από δωρεά, χωρίς αναφορά στον «Κόντο».

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος στις ΗΠΑ: Επίθεση ενόπλου σε κέντρο διανομής της Walmart - Δύο νεκροί, τέσσερις τραυματίες

Μεγάλος Περίπατος: Η «εγχείρηση» στο Σύνταγμα άρχισε χωρίς επιπλοκές

Άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» για τον ΣΥΡΙΖΑ: Σοκαριστικοί διάλογοι, εσωκομματικά «καρφιά» και δημοσκοπική κατάρρευση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (44)

Όλα αυτά

Δεν γίνονται στο κενό Ο κομπογιαννιτης απόκτησε αξιοπιστία από τους άλλους μη κομπογιαννιτες που δεν κοίταξαν να δουν αν έχει πτυχία ή γνώση πολύ απλά εκτίμησαν όμως δεόντως την πειστικότητα του και την ικανότητα του να ξαφριζει τους ασθενείς και να τα μοιράζεται προφανώς μαζί τους.. Άρα έχουν μέγιστο μερίδιο ευθύνης ηθικα,επαγγελματικά και νομικά.

manos

Εντάξει μην πάτε να μας πείσετε ότι ενεργούσε μόνος του και ήταν παρόν σε χειρουργία, έβλεπε ασθενείς με άλλος γιατρούς κλπ. Όλοι ήταν στο κόλπο και έπαιρναν την μίζα τους, γιατροί και παράγοντες κλινικών.

Τα ίδια κάνουν και κάποιοι πτυχιούχοι γιατροί

αναλογιστείτε πόση ελπίδα πουλάνε κάποιοι γυναικολόγοι σε άτεκνα ζευγαρια και πλακώνουν τις γυναίκες σε ορμονοθεραπείες ακόμα κι αν κινδυνεύουν από καρκίνο

Ικανοποιημένος Πελάτης ψευτογιατρού

Εγώ πάντως είχα πρόβλημα με αιμορροϊδες, μου έκανε μία θεραπεία με αποχυμωτή γκότζι μπέρι, ριγανη και έγινα καλά, μόνο 5000e μου πήρε ο άνθρωπος.

Ιωαννης

Ο μάγος της φυλής. Δυστυχώς αυτά συνέβαιναν ανέκαθεν. Διαβάστε το ΚΆΣΤΡΟ του JOSEF CRONIN που το 1900 στο Λονδίνο - γιατρός κι αυτός - αρνήθηκε να γίνει μέρος της μαφίας των γιατρών και κατάντησε να μην έχει να φάει.

Γιάννης Ηράκλειο

Ρε παιδιά!!!! Τι μπορεί να κάνει εναν άνθρωπο με τοση απάνθρωπη συμπεριφορά????

Νικος

Ετυχε να περασω μια περιπετεια υγειας προσφατα . Εμεινα εκπληκτος με αυτο που λεμε εμποριο Υγειας . Επισκεφθηκα 3 ιδιωτικα θεραπευτηρια . Η πρωτη ερωτηση καθε γιατρού που επισκεφθηκα ήταν ''ποιος συναδελφος με συστησε να τον επισκεφθω''. Ο ένας δινει πασες στον αλλον για να ανταποδωσει κι αυτος οταν ερθει η ωρα . Τι ζουμε ? Ο θεος να φυλάει ...

Montazieros

Μιλάμε δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν το τύπο. Αυτό που λέμε πατάει κάποιος επί πτωμάτων για να βγάλει φράγκα είναι ακριβώς αυτό. Ασυνείδητος ξεφτίλας που εκεί που θα τον πάνε πρέπει να τρώει ξύλο από το πρωί που θα ξυπνάει μέχρι το βράδυ που θα κοιμάται.

Δεν εχω ερθει

σε φαση μεγαλης απελπισιας για θεμα υγειας οποτε και δε μπορω να μπω στα παπουτσια του αλλου,αλλα ρε γαμωτο 10 γιατροι σου λενε οτι εχεις 82% αναπηρια και ειναι δυσκολα τα πραγματα και ξαφνικα βρισκεται ενας και σου λεει θα παιξεις και μπαλα.Μονο και μονο απο αυτο θα επρεπε να ψιλιαστεις οτι κατι παιζει.Πως πας και δινεις 98000 ευρω ρε γαμωτο;Και αντε ο ασθενης ειναι απελπισμενος,καποιος απο τους συγγενεις του δε μπορουσε να του κρουσει το κοδωνα;

E.B

Μιλαμε ο τύπος είχε τρελλό θρασος. Καλά, δεν φοβόταν μήπως κάποιος από τους συγγενείς των θυμάτων τον έσπαγε στο ξύλο ή ακόμα και να τον σκότωνε όταν δεν καλυτέρευε ο ασθενής? Συνέχιζε χαλαρά με άλλα θύματα... Οι συγγενείς που έχουν δώσει τόσα λεφτά στον απατεώνα, να δώσουν κάτι ακόμα σε άλλα 'καλά' παιδιά στην φυλακή να τον 'κανονίσουν'.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης