Δυσάρεστα νέα για Βέρνμπλουμ, χαμόγελα για Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο στον ΠΑΟΚ

4569121

Επαναξιολογήθηκε η κατάσταση των τραυματισμών των τριών μακροχρόνια απόντων του ΠΑΟΚ, με τα νέα να μην είναι ευχάριστα για τον Πόντους Βέρνμπλουμ

Δύο ευχάριστα και ένα δυσάρεστο νέο προέκυψαν από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που υποβλήθηκαν οι Πόντους Βέρνμπλουμ, Χοσέι Μαουρίσιο και Αντρέ Βιεϊρίνια.

Ο Βέρνμπλουμ είναι ο μεγάλος άτυχος του ΠΑΟΚ, αφού, λίγο πριν την επιστροφή του στην κανονική δράση, υπέστη οστικό οίδημα και αναμένεται να υποβληθεί σε νέο γύρο αποθεραπείας για περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Αντίθετα, ο Μαουρίσιο φάνηκε απόλυτα έτοιμος για την επιστροφή του και αναμένεται να επανενταχθεί σταδιακά στο σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα, ενώ θετικά είναι τα νέα και για τον Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει το αργότερο σε έναν μήνα.

Αναλυτικά, η ενημέρωση του ΠΑΟΚ:
«Σε ιατρικές εξετάσεις επαναξιολόγησης της κατάστασης των τραυματισμών τους υποβλήθηκαν οι Πόντους Βέρνμπλουμ, Χοσέ Μαουρίσιο, Αντρέ Βιεϊρίνια προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία της αποθεραπείας τους.Στον Πόντους Βέρνμπλουμ , ο οποίος ενώ είχε σχεδόν επανενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην πτέρνα, διαγνώστηκε μια οστική αντίδραση καταπόνησης (οστικό οίδημα) στο οστό της πτέρνας.

Στην περίπτωση του Σουηδού ποδοσφαιριστή ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα θεραπευτικά μέσα (φαρμακευτική θεραπεία, αποφόρτιση με υπερβαρικό οξυγόνο), ενώ πραγματοποιήθηκε και ιατρικό συμβούλιο με ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την αιτιολόγηση του προβλήματος και τη θεραπεία.

Στο ιατρικό συμβούλιο συμφωνήθηκε το νέο πλάνο αποκατάστασης, σε συνέχεια των θεραπειών που έχει ήδη κάνει ο ποδοσφαιριστής. Το τέλος της πρώτης περιόδου αυτής της αποθεραπείας υπολογίζεται σε περίπου τέσσερις εβδομάδες, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα αξιολόγηση της κατάστασης.

Ο Χοσέ Μαουρίσιο έχει περάσει όλα τα τεστ ετοιμότητας στο 100%. Τη Δευτέρα (23.09) ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από τα τελικά εργομετρικά τεστ και από την προσεχή εβδομάδα θα μπει σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, ώστε να ετοιμαστεί και αγωνιστικά για την επάνοδό του στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία ήταν καθαρή, ενώ και τα τεστ ετοιμότητας έδειξαν πως η αποθεραπεία του εξελίσσεται πολύ καλά. Σε 3-4 εβδομάδες ο αρχηγός του ΠΑΟΚ θα υποβληθεί στα τελικά τεστ ετοιμότητας προκειμένου να μπει κι εκείνος σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης».

Πηγή:www.sport-fm.gr

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης