ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τουρκία - Ιαπωνία 86-67: Ο Μαχμούτογλου έκλεψε τη δόξα των NBAers

Τουρκία - Ιαπωνία 86-67: Ο Μαχμούτογλου έκλεψε τη δόξα των NBAers

Η Τουρκία δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Ιαπωνία, επικράτησε με 86-67 στη δική της πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας κορυφαίο τον Μαχμούτογλου

mmmm
Στην ούτως ή άλλως υψηλότερη ποιότητα σε ομαδικό επίπεδο, η Τουρκία είχε σύμμαχο και την ευστοχία στο μακρινό σουτ και κατ’ αυτόν τον τρόπο απλοποίησε τα πράγματα από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Συνολικά είχε 7/15 προσπάθειες στο πρώτο μέρος (σ. σ. Μαχμούτογλου και Ιλιασόβα είχαν έκαστος 3/5) κι έτσι προηγήθηκε με 13-3 (4’) αλλά και 23-8 (7’), για να κλείσει το δεκάλεπτο με διαφορά 16 πόντων (28-12) μέσα από πόντους που εξασφαλίστηκαν στο ανοιχτό γήπεδο.

Οι Ιάπωνες απάντησαν με αποτελεσματικότητα στο transition game, σωστή κυκλοφορία μπάλας και 0-8 σερί (31-23, 13’) αλλά τους σταμάτησαν τα τρίποντα του Μαχμούτογλου ο οποίος σημείωσε 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 47-35 καθώς οι Τούρκοι διατήρησαν υψηλά ποσοστά σε δίποντα (62%) και τρίποντα (47%).

Οι Τούρκοι συνέχιζαν να χτυπούν τους Ιάπωνες στον αιφνιδιασμό και στο τρίτο δεκάλεπτο κι έτσι η διαφορά αυξήθηκε στη διάρκεια της 3ης περιόδου. Για την ακρίβεια έφτασε στο +19 μετά τη συμπλήρωσε έξι αγωνιστικών λεπτών και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 67-49 καθώς ο Οσμάν μπήκε στην εξίσωση του παιχνιδιού.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς ακόμη κι όταν δεν έβρισκε λύσεις στο σετ παιχνίδι, η Τουρκία είχε το εύκολο καλάθι στο transition game. Έτσι η διαφορά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα (73-55, 35’) καθώς οι Ιάπωνες δεν είχαν τρόπο έκφρασης στην επίθεση με εξαίρεση τον Χατσιμούρα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι Τούρκοι διάβασαν τις αργές επιστροφές των Ιαπώνων στην άμυνα, είχαν και την ευστοχία στο μακρινό σουτ κι έτσι δεν δυσκολεύτηκαν να επιβάλουν τους κανόνες τους

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Μελίχ Μαχμούτογλου και Ερσάν Ιλιασόβα έδωσαν το μακρινό σουτ και τη διψήφια διαφορά πάνω στην οποία πάτησε η Τουρκία στην εξέλιξη του αγώνα, ενώ ο Οσμάν πρόσφερε πόντους στο transition game.

Κλείσιμο
ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Για την ακρίβεια είναι δύο οι ήρωες καθώς τα γκαρντ της Τουρκίας (Μπαλμπάι, Τουντσέρ) τελείωσαν το παιχνίδι με 13 τελικές πάσες, καλύπτοντας το κενό του Ουίλμπεκιν.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Η Ιαπωνία ήταν κατώτερη των περιστάσεων και δεν ήταν τόσο θέμα ταλέντου καθώς το πρόβλημά της ήταν αμυντικές επιστροφές.

ΣΗΜΕΙΟ - ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο δεκάλεπτο όπου η ευστοχία στο τρίποντο έστειλε τη διαφορά στο +16.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Πολλά λάθη και αργές επιστροφές στην άμυνα είχε η Ιαπωνία. Η Τουρκία έχει να κρατήσει πολλά από τον αγώνα.

H ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρομερό κάρφωμα του Χατσιμούρα στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου στο transition game.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 47-35, 67-49, 86-67

ΠΗΓΗ: gazetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης