Europa League, Τσέλσι-Ντινάμο Κιέβου 3-0: Πήρε το εισιτήριο για τους «8» από το πρώτο ματς

Europa League, Τσέλσι-Ντινάμο Κιέβου 3-0: Πήρε το εισιτήριο για τους «8» από το πρώτο ματς

Η Τσέλσι δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του Europa League καθώς επικράτησε εύκολα με 3-0 της Ντινάμο στο Λονδίνο - Με το ίδιο σκορ νίκησε και η Νάπολι την Σάλτσμπουργκ ενώ ανοικτοί έμειναν οι λογαριασμοί στο ζευγάρι Βαλένθια-Κράσνονταρ μετά το 2-1 με το οποίο νίκησαν οι Ισπανοί

chelsea_europa_league_art
Στα τρία τελευταία ματς της 1ης αγωνιστικής στη φάση των «16» του Europa League τα φαβορί επικράτησαν και με εξαίρεση την Βαλένθια που νίκησε με το εύθραυστο 2-1 την Κρασνοντάρ, Τσέλσι και Νάπολι ήδη ετοιμάζονται για τους «8» μετά τις καθαρές νίκες τους με 3-0 επί των Ντινάμο Κιέβου και Σάλτσμπουργκ αντίστοιχα.

Τσέλσι-Ντινάμο Κιέβου 3-0
Η Τσέλσι πήρε εύκολη εντός έδρας νίκη 3-0 επί της Ντιναμό Κιέβου, παρά το γεγονός πως ο Μπόικο έκανε τεράστια ματς με μεγάλες επεμβάσεις.

Εξαιρετικό το ξεκίνημα της ομάδας του Σάρι, πίεσε αρκετά τη Ντιναμό, αναγκάζοντάς τη σε διαδοχικά λάθη. Οι Μπλε είχαν τον απόλυτο έλεγχο και είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα επτά λεπτά οι Ουκρανοί είχαν μόλις πέντε πάσες!

Οι Λονδρέζοι βρήκαν δίχτυα στο 17ο λεπτό, όταν ο Ζιρού με απίθανο τακουνάκι βρήκε τον Πέδρο που πέτυχε το 1-0. Ετσι, ο Γάλλος έχει συμμετοχή σε επτά γκολ στα έξι τελευταία ματς του Europa League. To σκηνικό δεν άλλαξε, η Τσέλσι πίεσε για ένα δεύτερο τέρμα, έβρισκε εύκολα χώρους και σε τρεις περιπτώσεις πλησίασε το γκολ, αλλά δυο φορές ο Πέδρο και μια ο Μπάρκλεϊ νικήθηκαν από τον εντυπωσιακό Μπόικο!

Οι Ουκρανοί βρέθηκαν στο 34' για πρώτη (!) φορά στην εστία της Τσέλσι, ο Τσιγκάνκοβ έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αλόνσο, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε παράβαση.

Η Τσέλσι στο 37' βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Γουίλιαμ δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Οι Λονδρέζοι μπήκαν δυνατά και στο 54' είχαν ακόμα μια καλή ευκαιρία, αλλά και πάλι ο Πέδρο νικήθηκε από τον Μπόικο!

Κλείσιμο
Η Ντιναμό προσπάθησε να ισορροπήσει, πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά στο 64' οι Μπλε πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Γουίλιαν με υπέροχη εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 2-0 για την Τσέλσι! Οι Ουκρανοί δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη υποψία φάσης ήρθε στο 86' κι από... κόντρα!

Η Ντιναμό δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω, αντίθετα οι Λονδρέζοι στο 89' πέτυχαν και τρίτο γκολ με υπέροχο πλασέ του Χάντσον - Οντόι!

Τσέλσι: Κέπα, Τζαπακόστα, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Κόβασιτς, Ζορζίνιο (62' Καντέ), Μπάρκλεϊ (62' Λόφτους – Τσικ), Πέδρο, Ζιρού, Γουίλιαν (78' Χάντσον – Οντόι)
Ντιναμό Κιέβου: Μπόικο, Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοβ, Μικολένκο, Σίντορτσουκ, Σεπέλεφ, Τσιγκάνκοβ, Σαπαρένκο, Μπουγιάλσκι (71' Σίντκλεϊ), Ρουσίν (66' Γκαρμάς)



Νάπολι-Σάλτσμπουργκ 3-0
Οι Παρτενοπέι νίκησαν εύκολα με 3-0 την Σάλτσμπουργκ, στην οποία θα μπορούσαν να βάλουν κι άλλα γκολ, με αποτέλεσμα να είναι με το 1,5 πόδι στους προημιτελικούς του Europa League.


Το ξεκίνημα του ματς ήταν ακριβώς όπως το ήθελε ο Κάρλο Αντσελότι, αφού στο 10' η Νάπολι άνοιξε το σκορ με το πλασέ του Μίλικ στο τετ α τετ, μετά την κάθετη του Μέρτενς (1-0). Κι αφού μπήκε νωρίς το πρώτο, νωρίς ήρθε και το δεύτερο για τους Παρτενοπέι... Στο 18' ο Μάριο Ρουί σέντραρε και η μπάλα κατέληξε στον Φαμπιάν Ρουίθ, ο οποίος με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0. Οι Παρτενοπέι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έκλεισαν το ημίχρονο χωρίς να απειληθούν, μπαίνοντας στο δεύτερο με στόχο να τελειώσουν την υπόθεση-πρόκριση.

Κάτι που μάλλον έγινε από το 58', όταν ο Ονγκουενέ με αυτογκόλ, μετά την σέντρα του Μάριο Ρουί, ανέβασε το σκορ στο 3-0. Η Σάλτσμπουργκ ήθελε να αντιδράσει αλλά δεν μπορούσε, με τη Νάπολι να βρίσκει πολλούς χώρους και να έχει φάσεις για να πετύχει κι άλλο ή κι άλλα γκολ, αλλά οι Μέρτενς-Καγιεχόν-Μίλικ ήταν άστοχοι ή άτυχοι, με αποτέλεσμα το ματς να μείνει στο 3-0. Το οποίο, αν δεν συμβούν τρελά πράγματα στη ρεβάνς, στέλνει από απόψε στους "8" την ομάδα του Αντσελότι.

Νάπολι: Μέρετ, Χισάι, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Καγιεχόν, Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι (66' Ντιαβαρά), Μέρτενς (72' Ινσίνιε), Μίλικ (81' Ουνάς
Σάλτσμπουργκ: Βάλκε, Λάινερ, Ραμάλιο, Ονγκουένε, Ούλμερ, Σλάγκερ, Βολφ, Σαμασέκου, Γιουζούνοβιτς (62' Μουεπού), Ντάκα (62' Γκούλμπραντσεν), Νταμπούρ (76' Μιναμίνο).



Βαλένθια-Κρασνοντάρ 2-1
Η Βαλένθια ναι μεν κέρδισε, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση, όμως είδε την Κρασνοντάρ να μειώνει στην επανάληψη και να διατηρεί ελπίδες για ανατροπή στον επαναληπτικό της Ρωσίας.

Το παιχνίδι ήταν χωρισμένο σε δύο ημίχρονα. Στο πρώτο κυριάρχησαν οι γηπεδούχοι, που άνοιξαν το σκορ με τον Ροδρίγο στο 12’, πριν ο ίδιος παίκτης κάνει και το 2-0 στο 24’. Όλα έδειχναν να τελειώνουν, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη άποψη. Οι Ταύροι ήταν... αγνώριστοι στην επανάληψη, πίεσαν την Βαλένθια, μείωσαν σε 2-1 με τον Κλάεσον στο 63’ και έψαξε μέχρι το τέλος την ισοφάριση. Ο ρυθμός ήταν καλός, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν για το τρίτο γκολ, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Βαλένθια (Μαρθελίνο): Νέτο, Πιτσίνι, Παουλίστα, Ντιακαμπί, Λάτο, Κοκλέν, Παρέχο, Γκουέντες, Σολέρ, Ροδρίγο, Γκαμέιρο
Κρασνοντάρ (Μουράντ Μουσάεβ): Σαφόνοβ, Πετρόβ, Μαρτινόβιτς, Σπάιτς, Στότσκι (55’ Άρι), Καμπορέ, Γκαζίνσκι (89’ Γκόλουμπεβ), Όλσον, Ραμίρες, Κλάεσον, Βάντερσον (80’ Σουλεϊμάνοβ)


Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αγώνων 
Βαλένθια- Κράσνονταρ 2-1 (12', 24' Ροντρίγκο-69' Κλάεσον)
Νάπολι- Σάλτσμπουργκ 3-0 (10' Μίλικ, 18' Πέδρο Ρουί, 58' αυτ. Ενκουενέ)
Τσέλσι- Ντιναμό Κιέβου 3-0 (17' Πέδρο, 64' Γουίλιαν, 90' Χάντσον-Οντόι)
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης- Βιγιαρεάλ 1-3 (35' Αζμούν - 33' Ιμπόρα, 64' Μορένο, 71' Μορλάνες)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ- Μπενφίκα 1-0 (38' πεν. Πέτκοβιτς)
Ρεν-Άρσεναλ 3-1 (42' Μπουριζό, 65' αυτ. Μονρεάλ, 88' Σαρ - 4' Ιβόμπι)
Σεβίλλη- Σλάβια Πράγας 2-2 (1' Μπεν Γεντέρ, 28' Ελ Χανταντί - 25' Στοχ, 39' Κραλ)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης- Ίντερ 0-0

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης