Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης-'Ιντερ 0-0: Όλα θα κριθούν στο Μιλάνο

Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης-'Ιντερ 0-0: Όλα θα κριθούν στο Μιλάνο

Η πρώτη ιταλογερμανική κόντρα δεν ανέδειξε νικητή, με την Άιντραχτ να είναι καλύτερη, αλλά την Ιντερ να χάνει πέναλτι στο 22' - Αποβλήθηκε ο Παπασταθόπουλος στο 41' και το 0-1 της Άρσεναλ, έγινε 3-1 για την Ρεν - Ζενίτ-Βιγιαρεάλ 1-3, Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπενφίκα 1-0 και Σεβίλλη-Σλάβια Πράγας 2-2 στα άλλα ματς

20815282
Αν εξαιρέσει κανείς το μεγάλο διπλό της Βιγιαρεάλ, η αλήθεια είναι ότι στα άλλα παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 19:55 για τη φάση των 16 του Europa League, η πρόκριση θα κριθεί στους επαναληπτικούς της άλλης Πέμπτης.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ίντερ 0-0
Άιντραχτ και Ιντερ έμειναν στο 0-0, με τους φιλοξενούμενους να αστοχούν και σε πέναλτι, και όλα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς στο Μιλάνο.

Οι οπαδοί των γηπεδούχων είχαν δημιουργήσει, όπως πάντα, εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αλλά οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να τους παγώσουν στο 21', όταν ο διαιτητής έδειξε πέναλτι μετά την εύκολη πτώση του Λαουτάρο Μαρτίνες σε μαρκάρισμα του Ζέλσον Φερνάντες. Ο Τραπ, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Χαντάνοβιτς και κράτησε το 0-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Γενικά η Ιντερ πατούσε καλύτερα στο πρώτο 45λεπτο, αλλά στο δεύτερο η Άιντραχτ ανέβασε την απόδοση της και έκανε ευκαιρίες για να σκοράρει και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Ο Χαντάνοβιτς, όμως, σταμάτησε όσες φορές χρειάστηκε τους Γερμανούς, με τους Γιόβιτς-Γκατσίνοβιτς-Χίντερέγκερ να πλησιάζουν στο γκολ αλλά να μην το πετυχαίνουν, πράγμα που σημαίνει ότι όλα παραμένουν στο 50%-50% ενόψει της ρεβάνς στο Giuseppe Meazza.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Χασέμπε, Χιντερέγκερ, Εντίκα, Ντα Κόστα, Ρόντε (77' Βίλεμς), Φερνάντες, Κόστιτς, Γκατσίνοβιτς, Γιόβιτς, Χάλερ (80' Πασιέντσα).
Ιντερ: Χαντάνοβιτς, Ντ'Αμπρόζιο, Ντε Βράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Μπρόζοβιτς, Βεσίνο, Πολιτάνο, Μπόρχα Βαλέρο (80' Σέντρικ Σοάρες), Πέρισιτς (59' Καντρέβα), Λαουτάρο.

Κλείσιμο


Ρεν-Άρσεναλ 3-1
Η Ρεν έκανε μεγάλη ανατροπή, κέρδισε με 3-1 την Άρσεναλ και έκανε βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να προηγηθούν με την πρώτη τους ευκαιρία μόλις στο 4’ με τον Ιβόμπι και έψαξαν στη συνέχεια το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε τα πάντα.

Αντί να γίνει, όμως, το 0-2, ήρθε η δεύτερη κίτρινη στον Παπασταθόπουλο στο 41’ για φάουλ εκτός περιοχής και δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπουριζό έκανε το 1-1! Εκείνη η φάση άλλαξε τα πάντα, με τους Γάλλους να πιέζουν πολύ στην επανάληψη, να φτάνουν στην ανατροπή με αυτογκόλ του Μονρεάλ στο 65’ και να παίρνουν σκορ πρόκρισης με τον Σαρ στο 88’ για το τελικό 3-1! Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη ήττα της Άρσεναλ επί γαλλικού εδάφους!

Ρεν (Ζουλιέν Στεφάν): Κούμπεκ, Μπενσεμπαϊνί, Ντα Σίλβα, Μεξέρ, Ζεφάν, Αντρέ, Γκρενιέ (90+1’ Γκελίν), Μπουριζό (73’ Σιλικί), Σαρ, Ουνού, Μπεν Αρφά
Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Τσεχ, Μονρεάλ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μουστάφι, Τζάκα, Τορέιρα, Μχιταριάν, Ιβόμπι (53’ Γκεντουζί), Οζίλ (70’ Ράμσεϊ), Ομπαμεγιάνγκ (79’ Κολάσινατς)





Ζενίτ-Βιγιαρεάλ 1-3
Η Βιγιαρεάλ έκανε ξανά rotation στην Ευρώπη, αλλά για ακόμη μία φορά έκανε την έκπληξη. Η Ζενίτ παραδοσιακά εντυπωσίαζε στην Αγία Πετρούπολη στο Europa League, όμως οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με μεγάλη νίκη με 3-1 από την Ρωσία και έκαναν τη... μισή δουλειά με στόχο την πρόκριση.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με τον Ιμπόρα στο 33’, όμως στο 35’ ο Αζμούν από κοντά έκανε το 1-1 για την Ζενίτ. Η μεγάλη αντεπίθεση τελικά δεν ήρθε ποτέ, με τον Μορένο να κάνει το 1-2 στο 64’ και τον Μανού το τελικό 1-3 στο 71’!

Ζενίτ (Σεργκέι Σεμάκ): Λουνιόβ, Κουζιάεβ, Ρακίτσκι, Ιβάνοβιτς, Σμόλνικοβ, Μπάριος, Οζντόεβ (88’ Ζαμπολότνι), Ντριούσι, Μακ (72’ Σάτοβ), Αζμούν (75’ Ερνάνι), Τζιούμπα
Βιγιαρεάλ (Χάβι Καγιέχα): Φερνάντεθ, Μιγκελόν, Άλβαρο, Φούνες Μόρι, Ρουίθ, Χάουμε Κόστα, Φορνάλς (78’ Καθόρλα), Ιμπόρα, Μανού (72’ Κάσερες), Μορένο (85’ Μπάκα), Σάμου






Σεβίλλη-Σλάβια Πράγας 2-2
Η Σεβίλλη προηγήθηκε δύο φορές αλλά η Σλάβια είχε ισάριθμες απαντήσεις (2-2) και έτσι η πρόκριση θα κριθεί στην Πράγα.

Το γκολ του Μπεν Γεντέρ στα 24 δευτερόλεπτα, όταν βγήκε τετ α τετ από λάθος αντιπάλου, σήμανε το 1-0 και έδωσε σε όλους την εντύπωση ότι η Σεβίλλη θα καθάριζε εύκολα. Λάθος...

Η Σλάβια δεν πτοήθηκε, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και αφού είχε και την τύχη με το μέρος της, έμεινε όρθια. Το σουτ του Στοχ στο 25' κόντραρε και πήγε στο παραθυράκι της εστίας για το 1-1, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν άμεσα και να παίρνουν ξανά το προβάδισμα με το γκολ του Ελ Χαντάντι στο 28' (2-1).

Παρ' όλα αυτά, οι Τσέχοι είχαν και πάλι απάντηση. Και ήταν... μοναδική, αφού στο 39' κανείς δεν κατάλαβε, ούτε καν ο σκόρερ Κραλ, πώς έγινε το 2-2 μετά την εκτέλεση κόρνερ και την κατά λάθος κεφαλιά που έγινε!

Οπως και να έχει, η Σλάβια ήταν ξανά όρθια και παρέμεινε μέχρι και το τέλος του ματς, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πετύχουν τρίτο γκολ και αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς τους στο φινάλε.

Σεβίλλη: Βάτσλικ (46' Σοριάνο), Μερκάδο, Κίερ, Γκόμες, Νάβας, Μπανέγα (76' Πρόμες), Ρογκ, Βέμπερ (45' Μέσα), Σαράμπια, Μπεν Γεντέρ, Ελ Χαντάντι.
Σλάβια Πράγας: Κόλαρ, Κούφαλ, Κουντέλα, Ντέλι, Μπρίλ, Τραορέ, Σούτσεκ, Κραλ (79' Νιγκαντό), Στοχ, Μάσοπουστ (60' Ολαγίνκα), Ζμραλ (73' Σκόντα).


Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μπενφίκα 1-0
Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ όχι μόνο συνέχισε στην Ευρώπη την άνοιξη ύστερα από πολλά χρόνια, αλλά έκανε και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League!

Η ομάδα του Μπιέλιτσα πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης, κερδίζοντας με 1-0 την Μπενφία, που τα βρήκε σκούρα στην Κροατία. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Πέτκοβιτς με πέναλτι στο 38’, με τις ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους στη συνέχεια, αλλά τους γηπεδούχους να αξίζουν τη νίκη.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Λιβάκοβιτς, Στογιάνοβιτς, Τεοφίλ-Κατρίν, Λέοβατς, Σούνιτς, Γκόγιακ (78’ Μόρο), Όλμο, Όρσιτς, Κατζιούρ (84’ Σίτουμ), Πέτκοβιτς (89’ Γκαβράνοβιτς)
Μπενφίκα (Μπρούνο Λάζε): Βλαχοδήμος, Κορσιά, Ρούμπεν Ντίας, Φερέιρα, Γκριμάλντο, Λουίς (58’ Ράφα Σίλβα), Γκάμπριελ, Ζέντσον Φερνάντες (71’ Ζίβκοβιτς), Κροβίνοβιτς, Ζοάο Φέλιξ, Σεφέροβιτς (35’ Σέρβι)




Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης