Ισραήλ-Ελλάδα 78-96: Αήττητη κι ωραία η Εθνική

Ισραήλ-Ελλάδα 78-96: Αήττητη κι ωραία η Εθνική

Η Εθνική ομάδα ήταν... χάρμα ιδέσθαι κόντρα στο Ισραήλ και πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση συνέντριψε τους γηπεδούχους με 96-78 διατηρώντας το αήττητο στον όμιλο - Εξαιρετικοί Μήτογλου, Λαρεντζάκης!

4495172
Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του μπάσκετ δεν θα μπορούσε να περιμένει τέτοια... παράσταση από την Εθνική μας ομάδα στο Τελ Αβίβ!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε την... απόλυτη εμφάνιση και έχοντας σε μυθικό βράδυ τον Ντίνο Μήτογλου (21π., 7/9δίπ., 2/2τρ., 1/2β., 4ρ., 3ασ., 3κλ., σε 20:22) επικράτησε του Ισραήλ με 96-78 και διατήρησε το αήττητο στον όμιλο κάνοντας το 5/5!

Ουσιαστικά ήταν ένα παιχνίδι βγαλμένο από τα πιο... τρελά όνειρα του Θανάση Σκουρτόπουλου, ο οποίος είδε την ομάδα του να παραδίδει μαθήματα απολαυστικού μπάσκετ και να δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει «χημεία»... ετών μεταξύ των παικτών! Ειδικά από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, η Εθνική μας ήταν ασταμάτητη και δη στο δεύτερο ημίχρονο όπου η γαλανόλευκη έπαιξε εξαιρετική άμυνα, έτρεξε στο transition και σημείωσε πολλούς πόντους στο ανοικτό γήπεδο.

Εκτός του Μήτογλου εντυπωσιακοί ήταν και οι Λαρεντζάκης, Βασιλόπουλος, οι οποίοι συμπλήρωσαν ιδανικά τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού. Άριστα στον ρόλο του οργανωτή πήρε ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος άφηνε τους πάντες με το στόμα ανοικτό χάρη στις... εμπνεύσεις του!

Πλέον η Εθνική θέλει μία ακόμα νίκη κόντρα στην Εσθονία προκειμένου να φτάσει στο 6/6 και να βρεθεί με το ένα πόδι στα παρκέ της Κίνας, αφού στην δεύτερη φάση θα μεταφέρει όλα τα αποτελέσματα του ομίλου της.

Το ματς
Η Εθνική ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και έδειξε ότι ήθελε να γίνει το «αφεντικό» από... νωρίς. Βέβαια μπορεί να αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην άμυνα ωστόσο μπόρεσε να διατηρήσει τα ηνία του αγώνα χάρη στις καλές συνεργασίες στην επίθεση, την υπομονή, τη σωστή κυκλοφορία της μπάλας και την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Ειδικά όποτε «έβαζε» τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήθελε και περίμενε ο Σκουρτόπουλος.

Το 6/7 δίποντα του πρώτου δεκαλέπτου σε αντίθεση με τα 1/6 τρίποντα, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο Μαργαρίτης ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα και ο Ντίνος Μήτογλου εκείνος που πήρε τη σκυτάλη και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ασίστ των Μποχωρίδη, Μάντζαρη και Λαρεντζάκη. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ήταν ο «x-factor» της Εθνικής μας έχοντας 9 πόντους με 4/5 σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Η Εθνική ανέβασε κατακόρυφα στροφές μετά το πρώτο δεκάλεπτο (17-20) και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε τον δείκτη του σκορ και στο +12 (42-29) με ένα επιμέρους 22-12!

Σε αυτό το διάστημα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε κλέψει την παράσταση και έκανε τα... πάντα στο παρκέ, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 11 πόντους με 1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα και 3/3 βολές σε 08:40 λεπτά συμμετοχής. Ένα διάστημα όπου η Εθνική ομάδα κυρίαρχησε στο παρκέ και έδειξε να ελέγει πλήρως τον αγώνα.

Κάτι που αποδείχθηκε στο δέυτερο ημίχρονο με την Εθνική μας να μετατρέπει το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο και να στέλνει τον δείκτη του σκορ στο +24 κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Ουσιαστικά ήταν το διάστημα όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε τα πάντα... τέλεια! Ο Ντίνος Μήτογλου δεν σταμάτησε να «φορτώνει» με πόντους το καλάθι του Ισραήλ και να σημειώνει προσωπικό ρεκόρ με τη φανέλα της Εθνικής. Τα ποσοστά της ομάδας ήταν εντυπωσιακά με αποτέλεσμα να μην αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μια ματιά στους αριθμούς φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει κάποιος τους λόγους για τους οποίους η Εθνική έφτασε στη νίκη. Είχε 22/34 δίποντα, 13/26 τρίποντα, 13/17 βολές, 22 ασίστ και 11 κλεψίματα! Τα υπόλοιπα... περιττεύουν!

Κλείσιμο
ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν εντυπωσιακός (21π., 7/9δίπ., 2/2τρ., 1/2β., 4ρ., 3ασ., 3κλ., σε 20:22) ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (17π., 1/2δίπ., 4/4τρ., 3/3β., 4ασ., 2ρ., σε 18:08).

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Λιμονάντ είχε μόλις 1/5 σουτ και 3 λάθη σε 13 λεπτά συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίτο δεκάλεπτο και το εντυπωσιακό μπάσκετ που έπαιξε η Εθνική με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ένα επιμέρους 24-10!

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν ουσιαστικός έχοντας 12 πόντους με 3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 2 λάθη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Για την ακρίβεια οι φάσεις! Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκλεψε την παράσταση με δύο εντυπωσιακά μπλοκ στους Ισραηλινούς σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων και δη στην ίδια επίθεση των αντιπάλων.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Το Ισραήλ όλο το δεύτερο ημίχρονο. Η Εθνική τίποτα απολύτως!

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 42-49, 52-73, 78-96

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης