Κεραυνοί Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά ΠΑΕ ΑΕΚ με φόντο το ΟΑΚΑ

4447789

Ο ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε ραδιοφωνική του συνέντετυξη κατήγγειλε πως υπογράφηκε νέα σύμβαση ανάμεσα στο ΟΑΚΑ και την ΠΑΕ ΑΕΚ για την επόμενη διετία "κάτω από καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας"!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στο Sport24 Radio 103.3 με αφορμή το ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα για το πρότζεκτ του "Athens Alive" (το οποίο παρεμπιπτόντως μεταφέρθηκε για την Τετάρτη), ωστόσο η είδηση βγήκε από τις καταγγελίες του για τα εμπόδια που, όπως δήλωσε, μπαίνουν για την υλοποίηση του έργου από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού χρησιμοποιήσε σκληρές ατάκες ενώ προειδοποίησε πως αν ισχύουν οι πληροφορίες του για τα οικονομικά δεδομένα της νέας σύμβασης ΟΑΚΑ-ΠΑΕ ΑΕΚ, τότε ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να σεβαστεί τη δική του σύμβαση με το ΟΑΚΑ (για την οποία πληρώνει πολλά περισσότερα).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Sport24 Radio 103.3:

Για το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα:
"Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του πρωθυπουργού, θα γίνει μια από τις επόμενες μέρες. Αν όχι αύριο, ίσως μεθαύριο".

Για το πλάνο του Athens Alive: "Η διαδικασία έχει ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο με άκρα μυστικότητα. Η πρώτη εφημερίδα που έβγαλε το θέμα ήταν η Live Sport. Όλοι γνωρίζουμε την ιδιοκτησία και τους χρηματοδότες της εφημερίδας. Στην πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό μας είδαμε ότι υπάρχει καλή διάθεση να προχωρήσουμε αν υπάρχει ένα καλό πρότζεκτ για να κερδίσει η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός. Μας έδωσε κάποιες ομάδες εργασίας για να ξεκινήσουμε την προσπάθεια. Είδαμε αρχικά ότι δεν μπορούσε να πάει ο συντελεστής δόμησης στο 0.8, που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση από τους επενδυτές. Είπαμε να πάει στο 0.6 και περιμένουμε να ακούσουμε την πρόταση από την πλευρά της πολιτείας".

Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε:
"Τις τελευταίες ημέρες και τονίζω ότι η καθυστέρηση του ραντεβού με τον πρωθυπουργό δεν έχει καμία σχέση, εντός του Σαββατοκύριακου υπήρξαν πιέσεις κάτω από καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας αναγκάστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ να υπογράψει μια σύμβαση με την ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια, μη δίνοντας κανένα δικαίωμα στους νομικούς του ΟΑΚΑ να διαπραγματευτούν τη σύμβαση. Εγώ διερωτώμαι. Όταν υπάρχει διαβούλευση και συζητήσεις για να δοθεί σε έναν ιδιώτη ένα ακίνητο του δημοσίου πως υπογράφεται μια τέτοια συμφωνία που υποθηκεύει τα έσοδα για τα επόμενα δύο έτη; Δεν φτάνει που χαρίστηκαν τα χρέη όταν έπεσε στη Γ” Εθνική; Δεν φτάνει τα 20 εκατομμύρια για το γήπεδο; Πρέπει να γλιτώσει και χρήματα από τη σύμβαση των επόμενων δύο ετών;

Η κάθαρση στον ελληνικό αθλητισμό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο σημαίνει ότι από εκεί που γινόντουσαν όλα τα χατίρια του Ολυμπιακού, τώρα να γίνονται της ΑΕΚ; Υπεγράφη μια σύμβαση 273.000 ευρώ για το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ που έχει πολλαπλά έξοδα από το κλειστό. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πληρώνει 660.000 ευρώ ετησίως συν κάποια λειτουργικά του κλειστού στο ΟΑΚΑ και η ΠΑΕ ΑΕΚ 273.000 ευρώ για τα λειτουργικά για το ανοιχτό. Και μετά αναρωτιόμαστε πως γίνεται το ΟΑΚΑ να γράφει κάθε χρόνο ζημιές. Είμαι βέβαιος πως σε αυτό το κομμάτι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επέμβει. Δεν μπορεί να επιτρέπει άνθρωποι και τα υπουργεία του να κάνουν τέτοιου είδους συμβάσεις που ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο. Αρκετά δόθηκαν στην ΑΕΚ ως δώρο. Εγώ τι θα πάω να πω στους επενδυτές που έρχονται να βάλουν ένα δις ευρώ. Που γίνονται αυτά τα πράγματα; Ότι είμαστε δεσμευμένοι να παραχωρήσουμε τζάμπα το γήπεδο στην ΑΕΚ για δύο χρόνια;".

Για το πρόβλημα που δημιουργείται: "Περιμέναμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πήγαιναν άρον-άρον να πάνε να υπογράψουν συμβάσεις πόσο μάλλον με τέτοιο τίμημα. Δεν καταλαβαίνεται ότι η χρήση του ΟΑΚΑ αξίζει περισσότερα; Αν η κυβέρνηση έχει τη διάθεση να κάνει κάποιες νόμιμες υποχωρήσεις και πάει καλά η συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πάρουμε τη διαχείριση, τότε θα έχει υποθηκευτεί ένα μέρος των εσόδων; Θα το πάω και λίγο παρακάτω. Η ΚΑΕ ΑΕΚ έχει καταθέσει με την Dimand μια πρόταση για το ποδηλατοδρόμιο που έχει ακριβώς τις ίδιες σελίδες με τη δική μας πρόταση.

Όλα αυτά είναι εξόφθαλμα. Κάποια πράγματα που γίνονται θα πρέπει να βγουν στον αέρα και να δούμε ποιοι είναι οι πολέμιοι του πρότζεκτ. Είμαι εδώ για να κάνω μια επένδυση μαζί με τους συνεταίρους μου πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Πίσω από την πλάτη μας και κάτω από το τραπέζι λοιπόν, γίνονται συμφωνίες που υποθηκεύουν το μέλλον του ελληνικού δημοσίου. Ελπίζω ότι το σύνολο των Μέσων να τις σοβαρές καταγγελίες που κάνε. Τόσο πολιτικά για τα διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου, όσο και αθλητικά για όσα γίνονται με το Υφυπουργείο Αθλητισμού".

Για το αν υπάρχουν "εχθροί" του πλάνου: "Μέχρι σήμερα με την πολύ καλή διάθεση του πρωθυπουργού έχουν γίνει όλα καλά. Κάποια πράγματα γίνονται εν αγνοία του. Καταλαβαίνουμε ποιοι έχουν οφέλη να υπογραφεί μια σύμβαση πριν από την ανάθεση του ΟΑΚΑ στο κονσόρτσιουμ το δικό μας. Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι. Τώρα αν έχει γίνει με δική της προτροπή, αν έχει γίνει με διάθεση των ανθρώπων του ΟΑΚΑ ή από το Υπουργείο, αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Θα φανούν όλα ξετυλίγοντας το κουβάρι".

Για τη διάθεσή του πλέον ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό: "Πάω με τη διάθεση να ακούσω όπως που είχε αρχικά ειπωθεί ότι η υπένδυση είναι καλό για τον τόπο. Ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι νόμιμο μπορεί για να προχωρήσει. Είναι μια πολύ μεγάλη επιχειρηματική πρωτοβουλία για το κομμάτι της ανάπτυξης, που τόσο κυνηγάει η χώρα. Αν στη "Διαύγεια" βγει ότι η σύμβαση της ΠΑΕ ΑΕΚ με το ΟΑΚΑ είναι στις 273.000 ευρώ, σας λέω κατηγορηματικά ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πάψει να σέβεται τη δική της σύμβαση με το ΟΑΚΑ. Δεν θα είμαστε εμείς οι μαλάκες της παρέας".

Για το αν υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που θέλουν να χαλάσουν τη δουλειά: "Σας είπα μια εξ αυτών. Υπάρχει μια κατατεθειμένη πρόταση στο ΟΑΚΑ ελάχιστες μέρες μετά τον δικό μας φάκελο που έχει μέσα αυτούσιες κάποιες από τις σελίδες μας για το πως θα αναπτύξουμε το πλάνο. Κάποιοι προσπαθούν να μπλοκάρουν να δοθεί εξ” ολοκλήρου το έργο. Οι ξένοι ήταν απόλυτα σαφείς ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να σπάσει το έργο σε κομμάτια. Για την Dimand είναι οι πληροφορίες που έχω. Δεν της αρκεί που είναι στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ; Αφού της χαρίστηκαν όλα τα χρέη όταν έπεσε στη Γ” Εθνική, αφού βγήκε ένα κονδύλι για 20.000.000 ευρώ για το γήπεδό της, κοιτάει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Πως θα πληρώσει ελάχιστα μέχρι να παίξει στο δικό της γήπεδο.

Δεν γίνεται μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ που είναι και πρωταθλήτρια και έχει τόσο καλές προοπτικές με δικό της γήπεδο, να προσπαθεί να δυσκολέψει ένα έργο για μια εξίσου μεγάλη ομάδα, για να μην πω μεγαλύτερη, τον Παναθηναϊκό. Και για ένα τόσο σημαντικό έργο για τη χώρα. Μα της είναι τόσο σημαντικό να γλιτώσει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Και υπάρχουν άνθρωποι που το υπέγραψαν ακόμα και υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας. Μακάρι όλα αυτά να μην είναι αλήθεια και να μην έχει υπογραφεί καμία σύμβαση. Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα βγω θα ζητήσω συγνώμη. Οι πληροφορίες που έχω από πολλές πλευρές είναι ότι μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε υπογραφεί και υπήρξαν ατελείωτες πιέσεις και σήμερα το πρωί ακόμα και οι άνθρωποι που αντιστέκονταν γιατί έβλεπαν ότι ήταν κατά του δημοσίου συμφέροντος αναγκάστηκαν και υπέγραψαν".

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Bertomeu

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΕ Ο ΤΑΙΛΑΝΔΟΣ ΑΓΧΩΘΗΚΕ Ο ΤΡΑΚΗΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΡΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΡΕΙ. Α ΡΕ ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ ΠΟΣΟ ΔΙΚΗΟ ΕΧΕΙΣ.

Διεγερτικά

Οι διεγερτικές ουσίες εαν λαμβάνονται συχνά, παρουσιάζουν έντονα φαινόμενα καταδίωξης και μανίας.

Noname

Κ που να παρει την ΠΑΕ!! Εχουμε να δουμε γλεντια.... Μονο αν γινονται τα παιχνιδια με δικους του κανονες οι οποιοι θα "βελτιωνονται" αναλογα με τη ροη του αγωνα,.. Τετοια παιχνιδια θελει ο cokaman.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΑΚΙΑ

g21

Η Αεκ Τρακη, χρησιμοποιει το μισο ΟΑΚΑ, 2-4 φορες το μηνα. Το οποιο δεν εχει κλιματισμο. Με εξοδα συντηρησης δικα της. Η ΚΑΕ ΠΑΟ το χρησιμοποιει καθημερινα. Επισης σημερα εληγε η ημερομηνια που επρεπε να δηλωσει εδρα. Δεν το ξεραμε οτι επρεπε να σε ρωτησει η ΑΕΚ για να δηλωσει εδρα. Βεβαια εσυ θες να φας το ΟΑΚΑ εξολοκληρου για να σωσεις τον ΠΑΟ και νομισες οτι η ΑΕΚ το εκανε για να σου καταστρεψει τα σχεδια, αλλα τον τελευταιο καιρο βλεπεις παντου εχθρους. Αν σου φαινεται στην τελικη μεγαλο το ενοικιο που πληρωνεις, πας να διαπραγματευτεις καλυτερο ενοικιο. Αλλα εσυ θες να το φας ολο. Δεν θες μειωση ενοικιου...

τι να λεμε τωρα

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΤΑ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ...... ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...... ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ....... ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ..... ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΕΚαρας

Γιατί ρε βλάχο που είναι το πρόβλημα. Και φτηνά θα πληρώνουμε και γήπεδο θα μας φτιάξει η Δούρου με τον Αλέξη. Και πρωταθλήματα θα παίρνουμε όποτε γουστάρουμε. Τώρα είναι η σειρά μας.

Κοντοχωριανος

Σαν τον γυφτο με τον γαιδαρο κανεις που λενε και στο χωριο μου...χαχαχα τι κανει η στερηση!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4634961

Από την ΑΕΚ έγινε γνωστό πως η εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων στο ματς με τον Άγιαξ θα γίνει στις 21/2 στη Νιόν - Εκτός από υπομνήματα θα καταθέσει και προφορικά τις θέσεις της η Ενωση

5eb61996-calathes_pao_zalgiris_kaunas-625x375

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δοκιμάζεται στο Κάουνας κόντρα στην Ζαλγκίρις (18/1, 20:00), με την ομάδα του Ρικ Πιτίνο να έχει θετική παράδοση γενικά, μετρώντας ωστόσο δύο σερί ήττες στη Λιθουανία. Πώς συνδέονται οι “πράσινες” ήττες με τον αριθμό 6!