Για προβοκάτσια των Σέρβων μιλά ο πρόεδρος της Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Για προβοκάτσια των Σέρβων μιλά ο πρόεδρος της Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Τα όσα έγιναν στο Βελιγράδι έχουν φέρει στο μάτι του κυκλώνα την Αλβανία και ο Αρμάντ Ντούκα απάντησε σε όλες τις κατηγορίες

Για προβοκάτσια των Σέρβων μιλά ο πρόεδρος της Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
Η εθνική Αλβανίας έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μετά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Βελιγράδι στον αγώνα με την Σερβία. Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Αρμάντ Ντούκα μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για την εχθρική ατμόσφαιρα που αντιμετώπισαν οι γείτονες στο Βελιγράδι, χαρακτηρίζει ψυχικά άρρωστους όσους θεωρούν τους Αλβανούς πίσω από τα επεισόδια, στέκεται στους Λίλα και Κάτσε, ενώ στέλνει και το δικό του μήνυμα τονίζοντας ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει.



Κλείσιμο
Ως πρόεδρος της Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα θέλαμε το δικό σας σχόλιο για τα όσα άσχημα διαδραματίστηκαν στο Βελιγράδι.

«Η διεξαγωγή του αγώνα στο Βελιγράδι απέτυχε παταγωδώς. Γνωστοί παγκοσμίως Σέρβοι εγκληματίες τρομοκράτησαν τους ποδοσφαιριστές μας τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια. Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο εχθρική που στο γήπεδο ακούγονταν 30.000 φωνές να φωνάζουν: «Σκοτώστε τους Αλβανούς-Πνίξτε τους Αλβανούς» καθώς και άλλα συνθήματα με το ίδιο περιεχόμενο. Επίσης πετούσαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα κάποια από αυτά χτύπησαν το τεχνικό επιτελείο αλλά και τους παίκτες μας».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι πίσω από τα επεισόδια στον αγώνα κρύβεται η Αλβανία. Τι έχετε να απαντήσετε σε αυτές τις κατηγορίες και πως μπορείτε να διαβεβαιώσετε ότι δεν έχετε καμία ευθύνη;

«Μόνοι άνθρωποι ψυχικά άρρωστοι θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι τέτοιο. Εμείς ταξιδέψαμε στο Βελιγράδι ακολουθώντας κατά γράμμα τα μέτρα ασφαλείας που είχαν λάβει οι αρχές της Σερβίας χωρίς να έχουμε οπαδούς στο πλευρό μας. Κάθε ευθύνη πέφτει πάνω στους Σέρβους. Ποιος με διαβεβαιώνει εμένα ότι όλα όσα συνέβησαν δεν αποτελούν προβοκάτσια εκ μέρους των Σέρβων και να τα χρησιμοποιήσουν κατά της Αλβανίας; Πως είναι δυνατόν κάτω από την μύτη 4000 Σέρβων αστυνομικών-στρατιωτών να υπάρχει ένας δικός μας άνθρωπος ο οποίος να προέβη σε αυτή την ενέργεια; Γιατί τότε δεν τον σταμάτησαν, δεν τον συνέλαβαν. Τέτοιες ηλιθιότητες σαν αυτές το μόνο που αποσκοπούν είναι να μετατοπίζουν την βία που εμφανίστηκε στο γήπεδο και δεν εξυπηρετεί κανέναν. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη τιμωρία για το καλό της κοινωνίας και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».







Στην Σερβία υπήρχαν δημοσιεύματα που θεωρούσαν τον αδερφό του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα ως τον εγκέφαλο πίσω από το συμβάν. Θεωρείτε ότι έχει βάση αυτή η φήμη;

«Αυτό είναι τόσο αστείο όσο και ντροπιαστικό. Ο Όλσι Ράμα ήταν μέλος της αποστολής της Αλβανίας στο Βελιγράδι. Η αποστολή ήταν υπό αυστηρό έλεγχο και περιφρούρηση από τους Σέρβους αστυνομικούς. Λέτε να έχει συνεργαστεί ο αδερφός του πρωθυπουργός της Αλβανίας με την σερβική αστυνομία για να κάνει όλο αυτό;».

Διαβάστε περισσότερα από το gazzetta.gr εδώ






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης