Χωρίς Twitter, Instagram και i-Phone οι Χειμερινοί Αγώνες του Σότσι

Χωρίς Twitter, Instagram και i-Phone οι Χειμερινοί Αγώνες του Σότσι

«Κομμένα» τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο για τους ξένους ανταποκριτές, αλλά και για τους θεατές

Χωρίς Twitter, Instagram και i-Phone οι Χειμερινοί Αγώνες του Σότσι
«Κόλαση» θα είναι η ζωή στη Ρωσία για τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση των ρωσικών αρχών, θα απαγορεύεται η χρήση των Twitter, Ιnstagram, i-Phone και i-Pad για τη φωτογράφηση των αθλητών, αλλά και για την προώθηση πληροφοριών που θα λαμβάνουν.
   
Η ανακοίνωση αυτή έγινε από τα "χείλη" του επικεφαλής της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
δεν θα μπορούν να  χρησιμοποιούν το κινητό τους, για να φωτογραφήσουν αθλητές ή θεατές.
Κλείσιμο

Όσοι απ' αυτούς το κάνουν, θα διαπράττουν σοβαρό αδίκημα, υποστηρίζει ο Βασίλι Κονόφ, επικεφαλής του κρατικού αθλητικού τηλεοπτικού καναλιού R- Sport, το οποίο όχι μόνο θα συντονίζει, αλλά και θα ελέγχει την κάλυψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Φεβρουαρίου του 2014 στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.  

Αυτό πρακτικά σημαίνει: όχι φωτογραφίες στο iPhone, όχι βiντεο στο iPad, όχι υλικό στο Instagram και όχι μηνύματα στο Twitter, όπως μεταδίδει το Ria Novosti.   
   
Σύμφωνα με τη νέα ρωσική ιστοσελίδα "Svoboda", εκτός από τους δημοσιογράφους, θα ελέγχονται και οι θεατές.

Καλό θα είναι να γνωρίζουν, όλοι όσοι σπεύσουν στο Σότσι, για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, ότι απαγορεύεται και η χρήση επαγγελματικής κάμερας.

Αυτό που δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, είναι το εξής: είναι η απόφαση αυτή υπό την έγκριση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) ή όχι;

Ακόμη, τίθεται ζήτημα για το κατά πόσον η απαγόρευση αυτή θα ισχύει -ή όχι- για τους επίσημους υπολογιστές που θα χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι-ανταποκριτές στο γραφείο Τύπου του Σότσι.

Ένα ακόμη ερώτημα που τίθεται, είναι εάν η απαγόρευση θα αφορά και στο Facebook, ή εκεί οι ρωσικές αρχές θα κάνουν τα στραβά μάτια...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης