Μελισσανίδης: «Αγία Σοφία» το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Μελισσανίδης: «Αγία Σοφία» το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Μ' ένα ιστορικό όνομα που παραπέμπει στους πρόσφυγες της Μ.Ασίας και χωρίς να ενδιαφέρεται για εμπορικές χρήσεις ο «Τίγρης» υποσχέθηκε το νέο γήπεδο και μια μεγάλη ΑΕΚ

Μελισσανίδης: «Αγία Σοφία» το νέο γήπεδο της ΑΕΚ
Το όραμα του για τη νέα ΑΕΚ ξεδίπλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ έθεσε δύο στόχους: Μια αυτοδύναμη ομάδα που να στηρίζεται στον κόσμο της και σε δυο χρόνια να μπορεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και να φτιαχτεί πολύ σύντομα το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
«Το μόνο που έχω να πω είναι πως κανένας Μελισσανίδης, δεν πήρε καμία ΑΕΚ. Η δική μας ΑΕΚ, δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη. Γεννήθηκε πριν από εμάς και θα υπάρχει μετά από εμάς. Μεγαλομετόχους έχουν μόνο οι εταιρίες και όχι οι ιδέες. Ο πρώτος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν και σε στέρεες βάσεις. Μας δίνει την ευκαιρία να κτίσουμε τα πάντα με τρόπο ιδανικό. Είτε μιλάμε για το βάρος σε ακαδημίες με την ΑΕΚ να στηρίζετε στα δικά της παιδιά. Είτε μιλάμε για μια ΑΕΚ δυνατή παντού, αυτοδύναμη, που να μην βασίζεται πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν» είπε στο ξεκίνημα της συνέντευής του.

Σε ότι αφορά το γήπεδο ο κ. Μελισσανίδης τόνισε ότι θα ανήκει στην ερασιτεχνική και το ιδρυτικό του όνομά θα είναι «Αγία Σοφία», ενώ όπως είπε γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην υπάρχουν προβλήματα με το ΣτΕ.

Έκανε λόγο για Ιταλό αρχιτέκτονα με τον οποίο θα συναντηθεί προκειμένου να ετοιμαστούν τα σχέδια του γηπέδου, ενώ τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει καμία εμπορική χρήση πέριξ του γηπέδου. Παράλληλα, απέφυγε να αναφερθεί σε ζητήματα του παρελθόντος. «Προχωράμε μπροστά, δεν θέλω να γυρνάμε πίσω» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
Κλείσιμο
«Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε. Ο δεύτερος στόχος μας είναι το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Να κτίσουμε το σπίτι μας ξανά εκεί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές ΑΕΚτζήδων. Για να φτιάξουμε νέες γενιές. Και θα είναι ένα παλάτι. Για την ιστορία και τον πολιτισμό. Και το πρώτο που θα γίνει θα είναι μουσείο και για την ΑΕΚ αλλά και για την προσφυγιά. Γι αυτούς τους δυο στόχους, μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης. Αλλά δεν είμαι μόνος. Η ΑΕΚ άλλωστε ανήκει σ όλους. Και αλίμονο σε εκείνον που πίστεψε πως η ΑΕΚ του ανήκει. Έχουμε ανάγκη την ενότητα. Πρώτο και καθοριστικό σημείο εκκίνησης, είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Είναι η πρώτη φορά που τα εισιτήρια διαρκείας, δηλώνουν συμμετοχή σ' όλα τα επίπεδα. Το μισό έσοδο από κάθε εισιτήριο διαρκείας, θα μπαίνουν στον κουμπαρά για το ταμείο ανέγερσης του γηπέδου. Ένα γήπεδο που θα το κτίσουμε όλοι μαζί. Αυτή η προσπάθεια δεν εξαρτάται από αυτά τα χρήματα. Τα χρήματα θα τα βρούμε και θα ξεκινήσουμε σύντομα. Αλλά αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή. Η απάντηση μας, θα είναι μεγάλη συμμετοχή μας σ" αυτή την προσπάθεια. Αυτή η νίκη πρέπει να κερδηθεί».  
Εκτίμησε ότι σε δυο χρόνια απο σήμερα η ΑΕΚ θα είναι στη Σούπερ Λίγκα και αποκάλυψε ότι δεν τον ενδιαγφέρει η Γ' Εθνική, ενώ αναφερόμενος στα σχόλια μερίδας του τύπου για την ΑΕΚ είπε: «Διαπιστώνω πως εκτός ΑΕΚ, ασχολούνται πολύ μ αυτό το νέο ξεκίνημα. Και κάπου διακρίνω και έναν μικροπανικό. Να μην ανησυχούν. Δεν υπάρχει λόγος. Η ΑΕΚ έχει ακόμα πολύ δρόμο. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτε δεν θα χαριστεί. Η ΑΕΚ δεν θα παρακαλέσει. Όταν χρειαστεί θα απαιτήσει. Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή, είναι τα τρια γράμματα που την εκπροσωπούν διαχρονικά. Είναι δυνατόν να φοβούνται τόσο τα τρια γράμματα. Δεν υπάρχει λόγος. Όταν είμαστε έτοιμοι και επιστρέψουμε, θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης