Η Σαουθάμπτον πήρε τον τελικό των (πολλών) εκατομμυρίων - Νίκησε 1-0 τη Λιντς και επέστρεψε στην Premier League

Η Σαουθάμπτον πήρε τον τελικό των (πολλών) εκατομμυρίων - Νίκησε 1-0 τη Λιντς και επέστρεψε στην Premier League

Οι «Άγιοι» του αγγλικού ποδοσφαίρου χάρις στο χρυσό γκολ του Άρμστρονγκ στο 24' νίκησαν στον τελικό των play offs τα «παγώνια» και μετά από έναν χρόνο επιστρέφουν στην Premier League

arthrou-wembley
Μετά από μια χρονιά στην Championship οι Άγιοι γύρισαν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς νίκησαν στον τελικό ανόδου στο Γουέμπλεϊ τη Λιντς με 1-0 και πήραν το τελευταίο «εισιτήριο» για τα «σαλόνια» του Νο. 1 πρωταθλήματος του κόσμου, ενώ έβαλαν στα ταμεία τους το μπόνους των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε πως οι άλλες δυο ομάδες που πήραν την άνοδο είναι η Ίπσουιτς και η Λέστερ.

«Χτύπησε» ο Άρμστρονγκ, κράτησε τη Λιντς ο Μελιέ
Η Λιντς μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Στο 3' ο Γκρέι αστόχησε με συρτό σουτ εκτός περιοχής. Στο 7' ο Γκνιόντο πάτησε περιοχή μετά από ατομική ενέργεια, όμως δεν κατάφερε να εκτελέσει όπως ήθελε και ο ΜακΚάρθι μπλόκαρε.Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι Άγιοι πήραν τον έλεγχο του ματς. Στο 12' ο Σμόλμπον εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά ο Μελιέ απάντησε με εντυπωσιακή απόκρουση.

Οι παίκτες του Ράσελ Μάρτιν βρήκαν το γκολ που εν τέλει έκρινε τον τελικό στο 24'. Ο Σμόλμπον έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά, ο Άρμστρονγκ βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα τον Μελιέ για το 0-1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1jnk2vvdnap)


Κλείσιμο
Ο Άγγλος επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ της Σαουθάμπτον στην τρέχουσα σεζόν με 24 γκολ σε 52 εμφανίσεις, ενώ έχει δώσει και 13 ασίστ. Ο 27χρονος είχε μεγάλη ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, στο 45', όταν έκανε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Μελιέ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση.

Οι ελπίδες της Λιντς σταμάτησαν στο δοκάρι και τον ΜακΚάρθι
Στο δεύτερο μέρος η Λιντς πίεσε ασφυκτικά για το γκολ της ισοφάρισης και η Σαουθάμπτον περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Φάρκε είχε διπλή καλή ευκαιρία στο 49'. Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Ρόντον, έκανε το 1-2 με τον Γκνιόντο αλλά δεν πρόλαβε να εκτελέσει. Στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Σάμερβιλ, ο οποίος αστόχησε με πλασέ εκτός περιοχής.

Οι Άγιοι είχαν τη μοναδική τους ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 68'. Ο Εντόζι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πάτησε περιοχή, πλάσαρε και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Τα Παγώνια έφτασαν κοντά στο γκολ στο 84', όταν ο Τζέιμς με σουτ «κεραυνό» τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Σαουθάμπτον.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1jp7s9fz68p)


Τελευταία στιγμή της Σαουθάμπτον ήταν στο 90+4' όταν ο ΜακΚάρθι απέκρουσε το δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Τζέιμς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1jpe57qsb1l)


Λιντς: Μελιέ, Φίρπο (83’ Τζόζεφ), Καμαρά (74’ Ρόμπερτς), Αμπαντού, Ροντόν, Γκρούεφ, Γκρέι, Πιρού, Σάμερβιλ (74’ Άντονι), Ρουτέ, Νιοντό (66’ Τζέιμς).

Σαούθαμπτον: ΜακΚάρθι, Γουόκερ Πίτερς, Χάργουντ Μπέλις, Μπεντνάρεκ, Στίβενς, Φρέιζερ (70’ Τσε Άνταμς), Αριμπό, Μπρουκς (35’ Εντόζι, 83’ Μάνινγκ), Σμόλμποουν, Ντάουνς, Α.Άρμστρονγκ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Παναθηναϊκός αντιμέτωπος με την ιστορία - Παίζει για το 7ο αστέρι με την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague

Ο Παπαργυρόπουλος δικαιολογεί Κασσελάκη για τις κωλοτούμπες με το πόθεν έσχες: Πού να τα προλάβει όλα;


Επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς στο Βερολίνο: Έλληνες στους τραυματίες, Σέρβοι οι περισσότεροι προσαχθέντες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης