Τα πετροδόλαρα εξακολουθούν να ρέουν στο ποδόσφαιρο - Νέα συμφωνία της FIFA με την Aramco

Τα πετροδόλαρα εξακολουθούν να ρέουν στο ποδόσφαιρο - Νέα συμφωνία της FIFA με την Aramco

Η κρατικά ελεγχόμενη πετρελαϊκή εταιρία και η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ξεκίνησαν και επίσημα τη συνεργασία τους μ' ένα τεράστιο αντίτιμο

Infantino
Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου οι φήμες για πιο... στενή συνεργασία της FIFA με τη Σαουδική Αραβία είχαν πάρει φωτιά, παράλληλα με αυτές που ήθελαν την ασιατική χώρα να αναλαμβάνει τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2034.

Για το δεύτερο θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή κάποιους μήνες για το πρώτο έχουμε από σήμερα και την επίσημη επιβεβαίωση καθώς Aramco και FIFA υπέγραψαν τη χορηγική συμφωνία έως το 2027 έναντι πολλών εκατομμυρίων (τα οποία δεν αποκαλύφθηκαν στην επίσημη ανακοίνωση).

Με τη συμφωνία αυτή η Aramco θα είναι ο βασικός χορηγός για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών το 2026 και το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών το 2027, αλλά και στις υπόλοιπες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις που θα γίνονται υπό την αιγίδα της FIFA αυτό το διάστημα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Aramco στην οικογένεια των παγκόσμιων εταίρων της FIFA. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει τη FIFA να φιλοξενήσει με επιτυχία τα εμβληματικά της τουρνουά τα επόμενα τέσσερα χρόνια και, όπως συμβαίνει με όλες τις εμπορικές μας συμφωνίες, θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε περαιτέρω τις 211 ενώσεις μέλη της FIFA σε όλο τον κόσμο. Η Aramco έχει ισχυρό ιστορικό στην υποστήριξη εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης, αλλά εστιάζει επίσης στην ανάπτυξη αθλητικών πρωτοβουλιών. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους σε διάφορες πρωτοβουλίες τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Αμίν Χ. Νάσερ σημείωσε από την πλευρά του:

Κλείσιμο
«Η συμφωνία αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία μας να οικοδομήσουμε ζωντανές κοινότητες και αποτελεί επέκταση της υποστήριξής μας στον αθλητισμό ως πλατφόρμα ανάπτυξης. Η σχέση μας με τη σαουδαραβική ποδοσφαιρική ομάδα Al Qadsiah, η υποστήριξή μας στο γυναικείο γκολφ μέσω της σειράς Aramco Team Series και η υποστήριξή μας στην πρωτοβουλία F-1 in Schools αποδεικνύουν την ικανότητα τέτοιων συμφωνιών να δημιουργούν ευκαιρίες, να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και να προωθούν την ανάπτυξη του αθλητισμού».

Υπενθυμίζουμε ότι η Aramco ανήκει στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF), το οποίο μεταξύ άλλων ελέγχει και την αγγλική Νιούκαστλ, το νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα γκολ (LIV), ενώ διοργανώνει σπουδαία τουρνουά τένις και φυσικά χρηματοδοτεί τις σπουδαίες μεταγραφές των ποδοσφαιρικών συλλόγων της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακυρώνει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Καλλιάνος: «Σ' αγαπάω απέραντα και ζητώ συγγνώμη, έκανα ό,τι μπορούσα» - Το μήνυμά του για τον πατέρα του

Καιρός: Χωρίς μποφόρ, με κοντομάνικο στα νησιά, αλλά με ομπρέλα στα βόρεια ορεινά - Η πρώτη πρόβλεψη για το Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης