UEFA: Κορυφαίος παίκτης της χρονιάς ο Χάαλαντ - «Ο Πεπ είναι πιο τρομακτικός από τον πατέρα μου» δήλωσε ο Νορβηγός - Βίντεο

UEFA: Κορυφαίος παίκτης της χρονιάς ο Χάαλαντ - «Ο Πεπ είναι πιο τρομακτικός από τον πατέρα μου» δήλωσε ο Νορβηγός - Βίντεο

Κορυφαίος προπονητής ο Πεπ Γκουαρδιόλα - Ξεχωριστή στιγμή στη βράβευση της Σαρίνα Βίγκμαν

27614421
Ο Νορβηγός Έρλινγκ Χάαλαντ και η Ισπανή Αϊτάνα Μπονμάτι αναδείχθηκαν κορυφαίοι (παίκτης και παίκτρια) της σεζόν 2022-23 από την UEFA, στην εκδήλωση που ακολούθησε της κλήρωσης του Champions League στο Μονακό.

Ο 23χρονος επιθετικός και «αρχιτέκτονας» του ιστορικού τρεμπλ (Κύπελλο Αγγλίας, Πρωτάθλημα Αγγλίας, Champions League) που πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι, μέτρησε την περυσινή σεζόν 52 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, κερδίζοντας την κορυφή των προτιμήσεων από τον Βέλγο συμπαίκτη του Κέβιν Ντε Μπρόινε και τον Αργεντινό Λιονέλ Μέσι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv6wzq2iw2p5)


Κλείσιμο
«Νιώθω καλά, πήραμε το τρεμπλ, ζω ώνα όνειρο που είχα από όταν ήμουν μικρός, είναι κάτι ξεχωριστό. Μου δίνει κίνητρο όλο αυτό για να πετύχω περισσότερα. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv6wi3evuk3l)


Έχω κίνητρο να κρατάω καθαρό το μυαλό μου, θέλω να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος. Θα κάνω τα πάντα για να έχω και πάλι μια καλή σεζόν. Ο Πεπ είναι πιο τρομακτικός από τον πατέρα μου. Μου αρέσει να μου φωνάζει, προσπαθεί να βγάλει από μέσα μου κάτι που δεν υπάρχει» είπε ο Χάαλαντ μετά τη βράβευση του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv6wi3f8s9j5)


Η 25χρονη Ισπανίδα κεντρική κατέκτησε μέσα στη σεζόν 2022-23 το Champions League με την Μπαρτσελόνα, ενώ θριάμβευσε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών με την Εθνική ομάδα της χώρας.

Και στις δύο διοργανώσεις αναδείχθηκε MVP, ενώ στη σημερινή βράβευση των κορυφαίων κέρδισε τη συμπατριώτισσά της Όλγα Καρμόνα και την Αυστραλή Σαμ Κερ. Κορυφαίος προπονητής ψηφίστηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα ο οποίος οδήγησε την Σίτι στην κατάκτηση του Champions League ενώ προπονήτρια η Ολλανδέζα τεχνικός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Σαρίνα Βίγκμαν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv6wgjrz91gh)


Κατά την διάρκεια της απονομής η Βίγκμαν δεν σκέφτηκε τον εαυτό της και την ομάδα της αλλά την Ισπανία, η οποία πριν μερικές ημέρες της στέρησε το Παγκόσμιο Κύπελλο! Η Βίγκμαν άφησε κάτω το βραβείο της και χειροκρότησε τις γυναίκες της Εθνικής Ισπανίας για το θάρρος τους, αναφερόμενη στην πολύκροτη υπόθεση του Λουίς Ρουμπιάλες.

«Αυτό που συμβαίνει γύρω από την εθνική ομάδα της Ισπανίας με πληγώνει ως κόουτς και ως μητέρα δυο κορών. Θα ήθελα να τους αφιερώσω αυτό το βραβείο. Αξίζουν να τις γιορτάσουμε και να τις ακούσουμε», ανέφερε η Σαρίνα Βίγκμαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-GAZZETTA


Ειδήσεις σήμερα:

«Βραχυκυκλώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης: Αιχμές, βολές, υπογραφές και διασπάσεις


Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρος -flyover- αλλάζει το κυκλοφοριακό τοπίο στη Θεσσαλονίκη


Γιατί έρχεται σήμερα η Μελόνι στην Αθήνα - Συνάντηση με Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης