Δείτε τα 21 γκολ των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης σε Europa και Conference League

Δείτε τα 21 γκολ των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης σε Europa και Conference League

Πολύ τυχερή... για να πεθάνει η Σεβίλη, αγωνία στη Γιουβέντους για Στσέζνι - «Παρέλαση» της Φιορεντίνα στο Πόζναν, προβάδισμα πρόκρισης για Άντερλεχτ

Collage_Maker-14-Apr-2023-12-26-AM-3266
Η τύχη ήταν με το μέρος της Σεβίλης στο «Όλντ Τράφορντ» (από 2-0, 2-2 με την Γιουνάιτεντ), η Σεν Ζιλουάζ απέδειξε ότι δεν έχει φτάσει διόλου τυχαία στους προημιτελικούς (1-1 εκτός με τη Λεβερκούζεν), ενώ η Γιουβέντους ήταν η μοναδική ομάδα στα τρία πρώτα ματς της 8άδας του Europa League που πήρε «καθαρό» σκορ πρόκρισης (1-0 τη Σπόρτινγκ).

Για 84 λεπτά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειχνε ότι μετά τις Μπαρτσελόνα και Μπέτις ήταν έτοιμη να «καθαρίσει» από το πρώτο κιόλας ματς την τρίτη ισπανική ομάδα που βρέθηκε στο δρόμο της, τη Σεβίλη. Το σκορ έξι λεπτά πριν το 90΄ «έγραφε» 2-0 υπέρ των «μπέμπηδων», αλλά οι Ανδαλουσιάνοι δικαιώθηκαν για την επιμονή τους κι έχοντας περίσσια την τύχη με το μέρος τους, έφυγαν με το τελικό 2-2 από το «σπίτι» των «κόκκινων διαβόλων». Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν δύο αυτογκόλ! Το πρώτο στο 84΄ από τον Μαλάσια (από γύρισμα του Νάβας η μπάλα βρήκε πρώτα στον αριστερό μπακ των «μπέμπηδων» και μετά στο πόδι του Ντε Χέα) και το δεύτερο στο 90΄+2, όταν μετά από κεφαλιά του Εν Νεσίρι η μπάλα χτύπησε στον Μαγκουάιρ, άλλαξε εντελώς πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα. Η πολυνίκης του θεσμού (5 τρόπαια) με αυτό τον τρόπο έμεινε «ζωντανή» για την πρόκριση, την οποία θα έχει την ευκαιρία να πάρει μπροστά στο κοινό της σε μία εβδομάδα.

Η Γιουβέντους γνωρίζει πολύ καλά ότι η μοναδική της διέξοδος για να παίξει στο Champions League της επόμενης περιόδου, μετά την αφαίρεση βαθμών που της επιβλήθηκε στο πρωτάθλημα από την ιταλική λίγκα, είναι να κατακτήσει το Europa League. Στη βραδιά που «σημαδεύτηκε» από την αναγκαστική αλλαγή του Πολωνού γκολκίπερ της, Βότσιεχ Στσέζνι, στο 44΄, λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε ξαφνικά στο στήθος του, η «Βέκια Σινιόρα» επικράτησε 1-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Τορίνο και την ερχόμενη Πέμπτη θα έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Με το «παρθενικό» του γκολ στην Ευρώπη, στο 73ο λεπτό από προσπάθεια του Βλάχοβιτς, ήρθε το 1-0, σκορ που έμεινε έως το φινάλε της αναμέτρησης.

Ικανή για να κάνει το 2Χ2 απέναντι σε γερμανική ομάδα έδειξε πως είναι η Σεν Ζιλουάζ. Οι Βέλγοι στην επιστροφή τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 58 χρόνια πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία και μετά την Ουνιόν Βερολίνου (3-3, 3-0) έκαναν ένα σημαντικό βήμα για να προκριθούν στους ημιτελικούς με το 1-1 στη «Μπάι Αρένα» επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Το γκολ του Μπονιφάτσε στο ξεκίνημα του β΄ μέρους έδωσε το προβάδισμα στην 2η της κατάταξης της Jupiler League, αλλά ο Βιρτς «έσωσε την παρτίδα» για τις «ασπιρίνες» στο 83΄ και, πλέον, τα πάντα θα κριθούν επί βελγικού εδάφους την ερχόμενη Πέμπτη (20/04). Η Λεβερκούζεν... κάτι παθαίνει όταν φτάνει σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς μετρά τρεις απανωτούς αποκλεισμούς και θα προσπαθήσει ν΄ αποφύγει τον τέταρτο στις 20/04.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Europa League:


Φέγενορντ (Ολλανδία)-Ρόμα (Ιταλία) 1-0 (54΄ Βίφερ)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crvutqr87lc1)



Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Σεβίλη (Ισπανία) 2-2 (15΄, 21΄ Σάμπιτσερ - 85΄αυτ. Μαλάσια, 90΄+2 αυτ. Μαγκουάιρ))

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crvxs9sl7el5)



Γιουβέντους (Ιταλία)-Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία) 1-0 (73΄ Γκάτι)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crvy7mob1j7l)



Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο) 1-1 (83΄ Βιρτς - 51΄ Μπονιφάτσε)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crvxs9sccuzt)



Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 20 Απριλίου.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (11 & 18 Μαΐου)

Γιουβέντους ή Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Σεβίλη

Φέγενορντ ή Ρόμα-Λεβεκούζεν ή Σεντ Ζιλουάζ

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου στη Βουδαπέστη.



«Παρέλαση» της Φιορεντίνα στο Πόζναν, προβάδισμα πρόκρισης για Άντερλεχτ

Η Φιορεντίνα συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Europa Conference League, «σφραγίζοντας» επί της ουσίας την πρόκρισή της στους «4» απ' τον πρώτο αγώνα με τη Λεχ στο «Stadion Miejski» του Πόζναν, μετά την εμφατική νίκη της με 4-1. Την ίδια ώρα η Άντερλεχτ πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη της με 2-0 κόντρα την Αλκμάαρ των Παυλίδη-Χατζηδιάκου, ενώ στο ισόπαλο 2-2 έμειναν οι Βασιλεία και η Νις και θα λύσουν μια και καλή τους... λογαριασμούς τους στη Νίκαια της Γαλλίας στη ρεβάνς της 20ής Απριλίου.

Στην Πολωνία η Φιορεντίνα έδειξε τις διαθέσεις της απ' τα πρώτα λεπτά, σε μία απ' τις πιο «σκληρές» έδρες της διοργάνωσης. Οι «βιόλα» προηγήθηκαν με το γκολ του Καμπράλ στο 4' και παρά την ισοφάριση απ' τον Βέλντε στο 20', το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της ιταλικής ομάδας που σκόραρε άλλες τρεις φορές με τους Γκονζάλες, Μποναβεντούρα και Ικονέ αι μετέτρεψε σε... τυπική διαδικαρία τη ρεβάνς.

Στο «Lotto Park» η Άντερλεχτ «χτύπησε» μία φορά σε κάθε ημίχρονο απέναντι στην Αλκμάαρ (βασικοί ξανά οι Παυλίδης, Χατζηδιάκος, «κιτρινίστηκε» στο 42' ο πρώτος) και πήρε ένα «καθαρό» σκορ ενόψει του δεύτερου αγώνα στo «AFAS Stadion». Ο Μουρίγιο στο 22' έδωσε το προβάδισμα στους «μωβ» και στο 70' ο Ασιμέρου με εξαιρετικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Τρομερό παιχνίδι έγινε στο «St. Jakob-Park», όπου η Βασιλεία και η Νις έμειναν στο ισόπαλο 2-2, σε ένα ματς όπου πρωταγωνίστηκαν οι φορ των δύο ομάδων. Ο Αμπντουνί με πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στους Ελβετούς, όμως ο Μοφί με δύο πολύ ωραίες εκτελέσεις στο 38' και στο 45'+1' (η δεύτερη με καταπληκτικό γυριστό) έβαλε μπροστά στο σκορ τους Γάλλους. Η Νις όμως δεν «καθάρισε» το ματς και στο 71' ξανά ο Αμπντουνί με καφωτή κεφαλιά «έγραψε» το τελικό 2-2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων για τα προημιτελικά του Europa Conference League:

Γάνδη (Βέλγιο)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 1-1 (57΄ Κάιπερς - 45΄+3΄ Ινγκς)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crvv64j6plbd)



Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) 1-4 (20΄ Βέλντε - 4΄ Καμπράλ, 41΄ Γκονζάλες, 58΄ Μποναβεντούρα, 64΄ Ικονέ)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crvxp7wmro8x)



Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Άλκμααρ (Ολλανδία) 2-0 (22΄ Μουρίγιο, 70΄ Ασιμέρου)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crvxpji2wnu9)



Βασιλεία (Ελβετία)-Νις (Γαλλία) 2-2 (26΄ πέν., 71΄ Αμπντουνί - 38΄, 45΄+1΄ Μοφί)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crvxp7wehqxt)



*Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 20 Απριλίου

Ημιτελικοί (11 & 18 Μαΐου)

Λεχ Πόζναν ή Φιορεντίνα-Βασιλεία ή Νις

Γάνδη ή Γουέστ Χαμ-Αντερλεχτ ή Αλκμααρ

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου, στην Πράγα.




Ειδήσεις σήμερα:

Η πρώτη δημόσια δήλωση του Κλέιμαν - «Στη ζωή μου έχω σεβαστεί κάθε γυναίκα σε όλο τον κόσμο»

Συνελήφθη ο 21χρονος Εθνοφρουρός για τη διαρροή εγγράφων από το Πεντάγωνο - Δείτε βίντεο


Αποφυλακίζεται αύριο στις 11 το πρωί η Εύα Καϊλή - Δεν θα μείνει στο ίδιο σπίτι με τον Τζιόρτζι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης