«Soccer» τέλος για τον Ράιαν Ρέινολντς... Μόνο «Football, bloody hell»
reynolds_wrehxam_arthro_1

«Soccer» τέλος για τον Ράιαν Ρέινολντς... Μόνο «Football, bloody hell»

Όταν το 1999 ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έλεγε το αλησμόνητο «Football, bloody hell», ο Ράιαν Ρέινολντς δεν είχε ιδέα... τι σχήμα είχε η μπάλα

Ήταν 26 Μαΐου του 1999 όταν επιτελείο και οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου έβλεπαν αποσβολομένοι τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκονται παντού στον αγωνιστικό χώρο και να πανηγυρίζουν μια ιστορική κατάκτηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μη έχοντας κάτι να χάσει, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Ούλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο 81ο λεπτό αντί του Άντι Κόουλ, έχοντας νωρίτερα (67') αντικαταστήσει τον Γιέσπερ Μπλόγκβιστ για να δώσει τη θέση του στον Τέντι Σέρινγκαμ.

Με το σκορ στο εις βάρος τους 1-0, οι παίκτες του SAF έκαναν το αδιανόητο στο πρώτο και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ολοκληρώνοντας την ανατροπή με δύο γκολ τερμάτισαν πρώτοι σε μια διοργάνωση που θα θυμούνται για πάντα οι ποδοσφαιρόφιλοι που την έζησαν, αλλά κι εκείνοι που θα τη μάθουν αργότερα από διηγήσεις.

Μετά το τέλος του αγώνα ο... πριν πάρει τον τίτλο του Σερ, Άλεξ Φέργκιουσον, καλείται να κάνει δηλώσεις για το επικό comeback της ομάδας του, με το οποίο σηματοδοτήθηκε το τρεμπλ εκείνης της σεζόν, πιάνοντας το κεφάλι του και λέγοντας το ιστορικό «Football, bloody hell». (Δείτε τον εδώ να συνομιλεί με τον Ρέινολντς)

Alex Ferugson - Football, bloody hell.wmv


Κοντά μια 25ετια αργότερα, στο Ρέξαμ της Ουαλίας, η ομώνυμη ομάδα των Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ Μακλχένι μπορεί να μην έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης αλλά στους 103 βαθμούς, αποκτώντας ισχνό αλλά σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο απέναντι στη Νοτς Κάουντι (100β.). Ένα τίτλος που αν έρθει μετά το πέρας των τεσσάρων εναπομεινουσών αγωνιστικών θα της δώσει την απευθείας άνοδο στις επαγγελματικές αγγλικές κατηγορίες για πρώτη φορά μετά το 2008.

Σε ένα φινάλε το οποίο -όπως συνηθίζεται να λένε- ήταν χιτσκοκικό και έκανε τον Ρέινολντς να... χάσει το μυαλό του, καθώς επίσης τον οδήγησε να δηλώσει ευγνώμων που δεν είχε ιδέα για το άθλημα μερικά χρόνια νωρίτερα αφού όπως ισχυρίζεται θα του είχε φάει τα σωθικά.

Στο σύντομο φιλμ του αγώνα, ο Τζον Μπόστοκ άνοιξε το σκορ για τη φιλοξενούμενη Νοτς Κάουντι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, πριν ο Πολ Μόλιν και ο Ζακόμπ Μεντί κάνουν την ανατροπή για τη Ρέξαμ με ένα γκολ έκαστος στο 48' και το 69'.

Το ρόλερ κόστερ συναισθημάτων συνεχίστηκε μέχρι και το 78ο λεπτό, όταν η Ρέξαμ απέκτησε το δεύτερο προβάδισμά της στον αγώνα (3-2) μετά την προσωρινή ισοφάριση του Κάιλ Κάμερον για τους ταξιδιώτες.

Όλα έβαιναν καλώς για τους γηπεδούχους, όταν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ένα χέρι μέσα στην περιοχή οδήγησε τον διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι. Απέναντι στον 24χρονο Κλέτουιν Σκοτ βρισκόταν ο 40χρονος Μπεν Φόστερ, που μέχρι και τα τέλη του προηγούμενου μήνα είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Με τους παλμούς στο κόκκινο ο βετεράνος κίπερ, που το 2005 ο Σερ Άλεξ τον είχε πάρει στη Γιουνάιτεντ από τη Στόουκ έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών, κατάλαβε πού θα πάει η μπάλα μετά το επιπόλαιο λάθος του Σκοτ να την ξανά στήσει κοιτώντας τη δεξιά του γωνία, και το απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

Κόρνερ, όπου φύγει-φύγει, λήξη, πανζουρλισμός.

Wrexham v Notts County (3-2) | A title race to remember! | Vanarama National League Highlights


Τα «γαλλικά» του... πιτσιρικά Ρέινολντς και το «respect» που έδωσε στη Νοτς Κάουντι

Όντας άπειρος και έχοντας ελάχιστες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, ο Ρέινολντς έχει μείνει άναυδος με τις συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει το δημοφιλέστερο σπορ παγκοσμίως και σε μεγάλο βαθμό έχει ήδη καταλάβει γιατί είναι τόσο αγαπητό απ' άκρη σ' άκρη του πλανήτη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μακλχένι, με τον ηθοποιό που είναι γνωστός από το It's Always Sunny in Philadelphia να δηλώνει: «Δεν πιστεύω ότι υπήρχε μια εποχή που πίστευα ότι το ποδόσφαιρο είναι βαρετό».

Αποκορύφωμα για τον Καναδό σταρ του Χόλιγουντ και αγαπημένο Deadpool, ήταν μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου η ιστορική πρόκριση της Ρέξαμ στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας -για πρώτη φορά μετά το 2000- κόντρα στην Κόβεντρι που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ, ήτοι τρεις κατηγορίες πάνω.

Έπειτα το 0-2 σε 19 λεπτά αγώνα ο εκ των ιδιοκτητών του ουαλικού συλλόγου ανέβασε story στο Instagram στο οποίο αναρωτιόταν «τι διάολο συμβαίνει». Πάνω στην προαναφερθείσα απειρία του, δεν περίμενε μέχρι το φινάλε, αλλά το σενάριο έτσι κι αλλιώς έγραψε πρόκριση για την ομάδα του με σκορ 4-3.



Τρεις μήνες μετά πήρε για τα καλά το μάθημά του, αφού κατάλαβε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πως τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Και τώρα που πέρασε η μεγάλη σκηνή μιας ταινίας που «θα φαινόταν ψεύτικη αν την έγραφες», όπως λένε τις τελευταίες ημέρες, απομένει το φινάλε για να αποδειχθεί αν θα έχει happy end για τον Καναδό ηθοποιό.

Προς το παρόν ο Ρέινολντς χάρισε μερικές ακόμη μοναδικές στιγμές γέλιου, με την κάμερα στο τούνελ να πιάνει τον πρώτο του διάλογο με τον Φόστερ μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στη Νοτς Κάουντι.

«You son of a b*tch. Τι πήγες κι έκανες εκεί; Είσαι πολύ μεγάλος για κάτι τέτοια. Εντάξει, ήμουν σίγουρος ότι έπαθες κράμπα όταν σηκώθηκες (σ.σ του το λέει λίγο νωρίτερα ο ίδιος ο Φόστερ). Άμα θες έχω πολλά φάρμακα για την αρθρίτιδα στην τσάντα μου, δεν κάνω πλάκα.

Τι στον διάολο. Αυτό που συνέβη ήταν τελείως "bananas". Ήταν το πιο δραματικό πράγμα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Δεν μπορούσα να κοιτάξω. Απλώς γύρισα τελευταία στιγμή και σε βλέπω να πέφτεις. Δεν θα είμαι ποτέ ξανά ο ίδιος άνθρωπος.

Η Νοτς είναι μια απίστευτη ομάδα κι εμείς απλώς μπαμ. Δεν θα είμαι ξανά ο ίδιος και σ' ευχαριστώ γι' αυτό», είπε ο Ρέινολντς, ο οποίος δεν έχει μέσα του αυτή την αθλητική τοξικότητα απέναντι στον αντίπαλο, κάτι που τον οδήγησε να δίνει συνεχόμενα «respect» την -για την ώρα- δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.



Λίγο νωρίτερα ο Καναδός σταρ και επιχειρηματίας είχε δηλώσει στην κάμερα του BT Sports: «Δεν αισθάνομαι ότι έχω καρδιά πλέον. Νομίζω ότι χρησιμοποίησα όλους τους χτύπους που μου είχαν απομείνει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Κι είστε κι εσείς που για μια ζωή παρακολουθείτε και συμμετείχετε σε αυτό το όμορφο, βασανιστικό άθλημα.

Είμαι ευγνώμων που μέχρι τώρα στη ζωή μου δεν με ένοιαζε καθόλου αυτό το άθλημα και δεν υπήρχε στη ζωή μου γιατί απλώς θα μου είχε φάει τα σωθικά. Είναι πολύ απλό. Τρέμω. Γενικά δεν ξεμένω από λέξεις, αλλά αυτή τη στιγμή που συνέβη. Συνήθως δουλεύω υπό πίεση αλλά έχω τον τρόπο να το κοντρολάρω, αλλά εδώ το μοναδικό που μπορούσα να κάνω είναι να κάτσω και να ελπίζω όπως και οι υπόλοιποι.

Αυτό που το κάνει ακόμη πιο όμορφο είναι το πόσο ιδιαίτερη, πόσο δυνατή ομάδα είναι η Νοτς Κάουντι. Αυτό που έχουν κάνει αυτή τη σεζόν είναι απίστευτο, έχοντας χάσει και τον CEO τους, τον Τζέισον Τέρνερ, ο οποίος απ' όσο έμαθα δεν ήταν αγαπητός μόνο εκεί αλλά κι εδώ στη Ρέξαμ.

Έχω μόνο σεβασμό για αυτά που έχουν καταφέρει και είναι απλώς τρελό για μένα το γεγονός ότι ανεβαίνει μόνο ένας απευθείας από αυτό το πρωτάθλημα. Εάν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, και πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι, τα δυο κλαμπς θα πανηγύριζαν μαζί τώρα. Όχι μόνο γιατί αυτά που έχουν δημιουργήσει θα τα έβλεπες μόνο σε μια γαμ***νη ταινία, αλλά γιατί είναι κάτι το οποίο ο κόσμος θα ζητάει για χρόνια».

"Unlike anything I've ever seen before!!" Incredible Ryan Reynolds interview after Wrexham go clear


Ο Φόστερ είναι τερματοφύλακας-vlogger, όχι το ανάποδο

Ήταν 23 Μαρτίου όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή του Μπεν Φόστερ στην ενεργό δράση, με τον βασικό γκολκίπερ Ρομπ Λάιντον να τραυματίζεται και να αναμένεται να επιστρέψει με το τέλος του πρωταθλήματος.

Δύο ημέρες μετά ο 40χρονος κίπερ κράτησε ανέπαφη την εστία του κόντρα στη Γιορκ Σίτι, δέχθηκε ένα γκολ κόντρα στην Όλνταμ και δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην εκτός έδρας ήττα από τη Χάλιφαξ που έχει σχεδόν τους μισούς βαθμούς από τη Ρέξαμ (103-52) και παρόλα αυτά επικράτησε με το εμφατικό 3-1.

Ο «Cycling GΚ», που μετά την απόσυρσή του ανέβαζε αποκλειστικά εκπομπές για τα αθλητικά δρώμενα, συνεντεύξεις και στιγμές της καθημερινότητάς του, πήρε την GoPro του και φώναξε «We are back baby» μέσα από το «Racecourse Ground» και ξανά έπιασε δουλειά σκηνοθέτη-πρωταγωνιστή.

Φυσικά, όλοι περίμεναν το βιντεάκι από την σπουδαία αναμέτρηση, το οποίο τιτλοφορείται «I saved a 96th minute penalty», δηλαδή: «Έπιασα ένα πέναλτι στο 96ο λεπτό».

I SAVED A 96th MINUTE PENALTY!


«Δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό. Να πιάσω ένα πέναλτι στο τέλος και να κερδίσουμε το ματς. Οπότε δικαίωσε για τα καλά την αποφασή μου να βγω από την απόσυρσή μου και να παίξω ξανά. Όλα ήταν μια χαρά, ήμουν χαρούμενος που σταμάτησα, περνούσα τέλεια και έπαιζα γκολ σοβαρά, και μετά ήρθε η Ρέξαμ και μου χτύπησε την πόρτα και ειλικρινά δεν υπήρχε άλλος σύλλογος για τον οποίο θα γύριζα ξανά στην ενεργό δράση.

Ξέρετε χρωστάω πολλά στη Ρέξαμ. Μου έδωσε την ώθηση να ξεκινήσω την καριέρα μου. Οπότε είχα χρέος και ήθελα να γυρίσω να βοηθήσω. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός έτσι κι αλλιώς, οπότε ερχόμενος εδώ ήθελα να παίξω σοβαρά και όχι να κάνω τον κλόουν», ανέφερε ο πρώην τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας, που κάποιοι είχαν το θράσος να τον χαρακτηρίσουν YouTuber αφότου έγινε viral η είδηση για τη σπουδαία νίκη, μη γνωρίζοντας πως ο χαλαρός αυτός τύπος είχε ξεκινήσει τα βίντεο όταν ακόμα έπαιζε στη Γουότφορντ θέλοντας να μοιραστεί με τον κόσμο τις επαγγελματικές αλλά και τις χαλαρές του στιγμές.

Όπως άλλωστε λέει και το όνομα του καναλιού του, ήταν ένας «Τερματοφύλακας που κάνει ποδήλατο».

I Had a CAMERA on my Chest at ANFIELD!


Πριν έναν χρόνο ήταν το πρόσωπο της Γουότφορντ για την Non-League Day, μία ημέρα στήριξης στα τοπικά πρωταθλήματα που έχει θεσπιστεί από τις επαγγελματικές κατηγορίες (πχ το 2021 η Ρέξαμ εισέπραξε κονδύλι 400.000 λιρών για να φτιάξει κερκίδα για τους οπαδούς της με προβλήματα κίνησης).

Τότε ο Φόστερ μίλησε για την περίοδο που ανήκε στη Στόουκ και «αναγκαζόταν» να παίζει στις μικρότερες λίγκες για να πάρει εμπειρίες και συμμετοχές. Όπως προαναφέρθηκε πάνω, οι εμφανίσεις του με τη Ρέξαμ ήταν εκείνες που τον έστειλαν στο «Ολντ Τράφορντ».

Ακόμη κι αν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη συνέχεια ένιωθε αδικημένος για το ποσό (ένα εκατομμύριο λίρες), όπως αποκάλυψε ο πρώην διευθυντής ποδοσφαίρου Τζον Ρατζ σε μία από τις αυτοβιογραφίες του, με τον γκολκίπερ να παίζει ελάχιστα στους «κόκκινους διαβόλους».

«Δεν έχει παίξει καν για εσάς κι όμως μου ζητάς αυτά τα λεφτά», είχε πει ο SAF στον Ρατζ πριν το deal, αλλά εν τέλει πείστηκε να του δώσει το ποσό.

«Σε κάνει να μεγαλώσεις πολύ γρήγορα. Μπορείς να ακούσεις τα πάντα στο γήπεδο και πρέπει να προσαρμοστείς σ' αυτό. Έπρεπε να πάρουμε τα ρούχα του αγώνα και να πλύνουμε μόνοι μας. Μου έδωσε πολύ μεγάλη καθοδήγηση για το πώς να πάω την καριέρα μου μετά και είμαι ευγνώμων γι' αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων στο σχετικό βίντεο ο Φόστερ.

Τέσσερις στροφές για το τέλος

Σήμερα η Ρέξαμ παίζει στην έδρα της 5ης Μπαρνέτ και μετά υποδέχεται την Γιόβιλ (22η) και την Μπόραμ Γουντ (6η). Αν μέχρι τότε δεν έχει πάρει την απευθείας άνοδο, θα πάει στην έδρα της Τορκί (21η) για να αποδείξει εκεί αν όντως ισχύει το κλισέ και τις πιο ωραίες ιστορίες τις γράφουν οι παρέες.

Ακόμη κι αν μιλάμε για... καλοπληρωμένες παρέες, με τους μισθούς των παικτών να έχουν λάβει σημαντική αύξηση με τη νέα διοίκηση. Για την ιστορία, ο Φόστερ αμοίβεται με 4.500 λίρες την εβδομάδα, ο δεύτερος σκόρερ της λίγκας Πολ Μόλιν (35 γκολ) με 4.000 λίρες και ο Όλι Πάλμερ (έδωσαν 300.000 για να τον αποκτήσουν) με 3.000 λίρες.

Γενέθλια με σωστή προφορά του ονόματος του Μακλχένι σε ένα επικό βίντεο

Χθες, Παρασκευή (13/04), ήταν τα γενέθλια του Ρομπ Μακλχένι (στα αγγλικά: Rob McElhenney) και ο Ρέινολντς του ευχήθηκε με ένα απίστευτα κωμικό βίντεο με πολλά στοιχεία από το Ρέξαμ, στο οποίο ο Καναδός τραγουδάει ένα τραγούδι για το πώς προφέρεται σωστά το όνομα του δεύτερου ιδιοκτήτη του συλλόγου.

Ένα τραγούδι που έχει πλάκα να προσπαθήσεις να τραγουδήσεις, αν και όπως λέει ένας από τους έξυπνους στίχους του, «You'll probably f*ck it up but give it a try».



Welcome to Wrexham

Στις 24 Αυγούστου του 2022 έκανε πρεμιέρα η σειρά/ντοκιμαντέρ Welcome to Wrexham με το πρώτο επεισόδιο να πραγματεύεται τη μετά Ρέινολντς - Μακλχένι περίοδο στον σύλλογο. Συνολικά προβλήθηκαν 18 επεισόδια, με τους δύο ιδιοκτήτες να έχουν ανακοινώσει ότι προφανώς θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν.

Η διάρκειά τους είναι μισή ώρα και είναι διαθέσιμα από το Disney+, με άπαντες στους «Κόκκινους Δράκους» να ελπίζουν πως το παραμύθι θα έχει αίσιο τέλος.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τρομακτικό βίντεο: Καρχαρίας 100 κιλών δάγκωσε κολυμβήτρια στις Μαλδίβες

Θεώρησα ότι ο σκύλος είχε φύγει, ισχυρίζεται η 63χρονη Ρωσίδα που τον πάτησε στο Ηράκλειο

Δείτε βίντεο: «Σεισμός» στην πρώτη Ανάσταση στη Χίο με τον ιερέα που έχει γίνει viral για το σάλτο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης