ΠΑΟΚ-Άλκμααρ 2-2: Δικέφαλος με δύο πρόσωπα

ΠΑΟΚ-Άλκμααρ 2-2: Δικέφαλος με δύο πρόσωπα

Ένα καλό πρώτο ημίχρονο που προηγήθηκε με 2-0 της Άλκμααρ κι ένα δεύτερο που αποδιοργανώθηκε με τις πολλές αλλαγές ήταν το ταμείο του ΠΑΟΚ στο 2-2 με την ολλανδική ομάδα - Ζίφκοβιτς και Μιχάι τα γκολ του Δικεφάλου

5639896
Για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό, μετά από αυτό με την Χρόνινγκεν που ηττήθηκε με 2-1, ο ΠΑΟΚ έδειξε δύο πρόσωπα. Οι «ασπρόμαυροι» κόντρα στην πολύ πιο δυνατή από τον προηγούμενο αντίπαλό τους, Άλκμααρ, είχαν ένα καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο όπου και προηγήθηκαν με 2-1 και ένα όχι και τόσο καλό δεύτερο. Ένα δεύτερο που με νέα ενδεκάδα δεν απείλησαν και έτσι οι Ολλανδοί ισοφάρισαν με το 2-2 να μένει ως το τέλος.

Με δύο διαφορετικές ενδεκάδες ο ΠΑΟΚ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και στο φιλικό με την Άλκμααρ κατέβασε τον ΠΑΟΚ με δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Στο πρώτο ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, ο Λύρατζης ήταν δεξί μπακ, ο Ράφα Σοάρες αριστερό και οι Μιχάι, Κάργας στο κέντρο της άμυνας. Τσιγγάρας, Σβαμπ και Φελίπε Σοάρες ήταν η τριάδα στο κέντρο, ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτέλεσαν οι Τσαούσης, Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς με τον Σέρβο να παίζει κυρίως στην κορυφή.

Στο δεύτερο ο Ρουμάνος προπονητής, ξεκίνησε τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τον Σάστρε δεξί μπακ, τον Βιεϊρίνια αριστερό και τους Ίνγκασον και Κάργα (μαζί με Σοάρες οι μοναδικοί που ξεκίνησαν και στο δεύτερο) στο κέντρο της άμυνας. Οι Ντόουγκλας, Φελίπε Σοάρες και Ντάντας ήταν η τριάδα στο κέντρο και Τζίμας, Κοιυαλιάτα και Λάμπρου στην επίθεση.

Κάθε φάση και γκολ στο πρώτο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που είδαμε έναν καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, αλλά και μεγάλη ευστοχία στις προσπάθειές τους, καθώς είχαν σχεδόν το απόλυτο, σκοράροντας στις ευκαιρίες που έκαναν.

Δύο γκολ μέχρι το 13'
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ από πολύ νωρίς, καθώς μόλις στο 5' ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε το 0-1. Ο Σέρβος προσπάθησε να κάνει το ένα-δύο με τον Κωνσταντέλια χωρίς να τα καταφέρει, αλλά η μπάλα μετά από κόντρες πήγε και πάλι στα πόδια του και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Πριν φτάσουμε στο πρώτο τέταρτο και συγκεκριμένα στο 13' ο ΠΑΟΚ με την δεύτερη τελική του προσπάθεια, πέτυχε το 2ο γκολ του. Συγκεκριμένα μετά από στημένη φάση ο Κάργας έκανε την κεφαλιά, ο Βάινταλ αρχικά έδιωξε με την μπάλα να φαίνεται να πηγαίνει προς τα δίχτυα και τον Μιχάι να κάνει την προβολή πετυχαίνοντας το 0-2.

Ωραίο γκολ για τον Παυλίδη που μείωσε για τους Ολλανδούς
Κλείσιμο
Από εκείνο το σημείο μέχρι και το 27' δεν είδαμε κάτι φοβερό. Καλός ρυθμός υπήρξε στον αγώνα, αλλά ως εκεί, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να κάνει κάποια φάση. Τρία λεπτά πριν το πρώτο μισάωρο όμως, οι Ολλανδοί κατάφεραν να μειώσουν και μάλιστα με έναν Έλληνα. Ο Παυλίδης σε μια φάση που οι Θεσσαλονικείς φώναξαν πως η μπάλα είχε βγει πλάγιο άουτ, μπήκε εξαιρετικά στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-2. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο που παρότι είχε 3 γκολ και καλό ρυθμό, είχε λίγες φάσεις.

Ο Γκρίφιτ ισοφάρισε και θα μπορούσε να δώσει και τη νίκη
Στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Ραζβάν Λουτσέσκου όπως αναφέραμε να χρησιμοποιεί άλλη ενδεκάδα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε και πάλι ρυθμό, με την Άλκμααρ να ήταν καλύτερη αλλά χωρίς να κάνει τις μεγάλες φάσεις. Οι Ολλανδοί ωστόσο τρεις φορές, όλες με τον Γκρίφιτ έφτασαν κοντά στο γκολ, το οποίο κατάφεραν να πετύχουν στο 72' με τον συγκεκριμένο παίκτη ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Άλκμααρ 1ο ημίχρονο: Βάινταλ, φαν Μπρεντερόντε, Χατζηδιάκος, Ντέκερ, Κέρκεζ. Κούπμαϊνερς, Μπούρμεεστερ, Έβιεν, ντε Γιονγκ, ντε Βιτ, Παυλίδης.

ΠΑΟΚ 1ο ημίχρονο: Κοτάρσκι, Λύρατζη, Μιχάι, Κάργα, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρα, Σβαμπ, Φελίπε Σοάρες, Τσαούση, Κωνσταντέλια, Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Άλκμααρ 2ο ημίχρονο: Βερουλστ, Μίντζο, Βίτρι, Μπαράσι, Ντουιν, Λάντο, Ραϊντενς, Μπεούκεμα, Ντε Βιτ, Γκρίφιτ, Σοαυτεν

ΠΑΟΚ 2ο ημίχρονο: Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας (61' Κουλιεράκης), Βιεϊρίνια, Ντόουγκλας, Σοάρες (61' Κούρτιτς), Ντάντας, Τζίμας, Κουαλιάτα, Λάμπρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέσα σε λίγες ώρες κατέρρευσε από την ηπατίτιδα το 13 μηνών βρέφος

Η Άγκυρα βγάζει τον Αύγουστο το τέταρτο γεωτρύπανο, «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονου στον Πειραιά: Τον έδειραν με στειλιάρι επειδή πήγε για καφέ με μια φίλη του!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης