Μέσα σε λίγες ώρες κατέρρευσε από την ηπατίτιδα το 13 μηνών βρέφος

Μέσα σε λίγες ώρες κατέρρευσε από την ηπατίτιδα το 13 μηνών βρέφος

Οι γιατροί διέγνωσαν ηπατική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα - Ανίχνευσαν αδενοϊό στο παιδί - Άλλα 11 τα πιθανά περιστατικά μέχρι στιγμής στη χώρα μας, όλα χωρίς επιπλοκές - Σταθερή μείωση των κρουσμάτων ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας τις τελευταίες εβδομάδες, λέει ο Π.Ο.Υ

paidaki-main
Μέσα σε λίγες ώρες επιδεινώθηκε ραγδαία η υγεία του 13μηνου παιδιού που κατέληξε το πρωί της Τετάρτης από οξεία ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας, όπου είχε είχε εισαχθεί χθες επειδή είχε εμφανίσει  πυρετό και νωθρότητα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το 13 μηνών παιδί που κατέληξε λόγω οξείας ηπατίττδας αγνώστου αιτιολογίας σε ιδιωτική κλινική στην Αττική, είχε πολύ βαριά κλινική εικόνα κατά την εισαγωγή του. Μέσα σε λίγες ώρες χρειάστηκε να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας, όπου και κατέληξε.

Οι γιατροί ανίχνευσαν αρχικά αδενοϊό στο παιδί, ο οποίος ως γνωστόν έχει απομονωθεί και σε άλλες περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας αγνώστου αιτιολογίας από την αρχή του έτους, ενώ είχε προγραμματιστεί και έλεγχος για το αν το παιδί είχε μολυνθεί με κορωνοϊό. Από τον επανέλεγχο που έγινε στα εργαστήρια του ΕΟΔΥ για αδενοϊό , αυτός δεν εντοπίστηκε. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ηπατική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα. 

Μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν δηλωθεί άλλα 11 περιστατικά, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τα περιστατικά αυτά δεν χρειάστηκε να λάβουν ειδική θεραπεία, δεν παρουσίασαν καμία επιπλοκή και παραμένουν σε άριστη κατάσταση.

Μετά την ανακοίνωση της αύξησης των περιστατικών οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 920 ανάλογα περιστατικά σε 33 χώρες του κόσμου. Από τα πιθανά κρούσματα που έχουν δηλωθεί παγκοσμίως, 45 (5%) χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος και 18 (2%) κατέληξαν. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς.





Ειδήσεις σήμερα:

Η Άγκυρα βγάζει τον Αύγουστο το τέταρτο γεωτρύπανο, «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονου στον Πειραιά: Τον έδειραν με στειλιάρι επειδή πήγε για καφέ με μια φίλη του!

Οι New York Times εκθειάζουν την εντυπωσιακή αναγέννηση της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης