Super League 1, Ατρόμητος - Βόλος 2-1: Τρίποντο με «λυτρωτή» τον Κουλούρη

Super League 1, Ατρόμητος - Βόλος 2-1: Τρίποντο με «λυτρωτή» τον Κουλούρη

Στο 90+1' ο Ευθύμης Κουλούρης βρήκε δίχτυα και ο Ατρόμητος πήρε την νίκη (2-1) που μοιάζει με «μισή παραμονή» κόντρα στον Βόλο, καθώς πλέον είναι στο +5 από τη Λαμία που είναι στη ζώνη του μπαράζ  της Super League 1 

5530266
Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε απόψε (3/3) ο Ατρόμητος, καθώς επικράτησε 2-1 του Βόλου με γκολ του Κουλούρη στις καθυστερήσεις και έτσι «εκτοξεύτηκε» στο «+5» από το μπαράζ.

Παράλληλα εκμηδένισε και τις τελευταίες ελπίδες των φιλοξενουμένων για είσοδο στα play offs.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Κιβρακίδη, Χατζηϊσαϊα, Παπαδόπουλο, Τζοβάρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Ερλινγκμαρκ στο «6», τους Καρτάλη, Ντένιτς εσωτερικούς, τον Ναμπί «10άρι» και τους Κουλούρη, Αλιμπεκ στα φορ.

Για τους φιλοξενούμενους ο Παπαδόπουλος ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Πουρίτα, Ρίνερ, Γκουλέν, Φεράρι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, οι Σοάρες, Τσοκάνης στον άξονα, οι Μπαρτόλο, Ρεγκατέν στα άκρα και o Νίνης κοντά στον Ορός που ήταν «ψευτοενιάρι».

Μέχρι το 20' όποιος δεν είχε κατοχή έβγαζε φάσεις!
Σέντρα στο ματς και στο πρώτο μισό είδαμε ωραίο παιχνίδι. Οι 2 ομάδες πίεζαν ψηλά, οι γηπεδούχοι πήγαιναν από τα άκρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν τους Ορός, Νίνη σε (πολύ) ελεύθερο ρόλο.

Μέχρι το 15' οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν μπάλα σε ποσοστό 58%, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν δις με «πρωταγωνιστή» τον Κουλούρη, όταν στο 9' βγήκε έξω από το «κουτί» έπαιξε όμορφα για τον Τζοβάρα που πάτησε περιοχή αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε τη σέντρα-σουτ του (ο Κιβρακίδης πήρε το «ριμπάουντ» αλλά δεν βρήκε εστία), ενώ στο 12' τελείωσε ο ίδιος της φάση, ο νεαρός αντίπαλος πορτιέρε απομάκρυνε και ο Αλιμπεκ στη συνέχεια δεν κατάφερε υπό πίεση να βγάλει τελική.

Κλείσιμο
Κάπου εκεί οι Περιστεριώτες πήραν τα ηνία και την κατοχή αλλά ήταν και η σειρά του Βόλου να απειλήσει ουσιαστικά, όταν σε έξυπνη «κομπίνα» του σε εκτέλεση φάουλ του Νίνη στο 19' οι Μπαρτόλο, Ρινέρ βρέθηκαν με κίνηση σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν έβγαλαν σωστή τελική προσπάθεια. Ετσι στο πρώτο 20λεπτο η ομάδα που δεν είχε την κατοχή έβγαζε φάσεις.

Το «τρελό» 10λεπτο του Ατρόμητο, γκολ, δοκάρι, ευκαιρία και ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ασίστ Ναμπί
Ομως το επόμενο 10λεπτο ανήκε «ολοκληρωτικά» στον Ατρόμητο και δεν είναι τυχαίο πως στο συγκεκριμένο διάστημα άνοιξε το σκορ. Αρχικά στο 23' «άγγιξε» το 1-0 όταν οι γηπεδούχοι «βρέθηκαν» όμορφα σε μικρό χώρο, ο Κουλούρης έπαιξε την τελευταία πάσα για τον Ντένιτς που μέσα από την περιοχή «εξαπέλυσε» μία «βολίδα» αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Αμέσως μετά (26') ο Χατζηισαϊας βρήκε κάθετα τον Ναμπί και εκείνος με ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ τακουνάκι έβγαλε τον Ντένιτς σε θέση τετ α τετ και εκείνος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Σέρβος χαφ σε 2 περιπτώσεις λειτούργησε ως «κρυφός φορ», ενώ η ασίστ του Αγγλου στη φάση του γκολ ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Λίγο αργότερα (29') ο Αλιμπεκ θέλησε να πετύχει το τέρμα της χρονιάς όταν από τη σέντρα έκανε τη λόμπα, όμως ο Παπαδόπουλος πρόλαβε και έκανε 2-3 βήματα πίσω και με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.


Το «μισό» 1-1 του Ρεγκατέν «ανήκει» στον Φεράρι
Στο ημίωρο οι γηπεδούχοι έδειχναν τα «αφεντικά», όμως στο 37' άλλαξαν τα δεδομένα, όταν ο Φεράρι έκανε από τα αριστερά εξαιρετική σέντρα, ο Ρεγκατέν βρέθηκε ανάμεσα στους αντίπαλους στόπερ, πήρε την κεφαλιά, ο Γιαννιώτης δεν πρόλαβε να τον καλύψει στην έξοδο και ισοφάρισε σε 1-1. Η παραπάνω εξέλιξη «πάγωσε» τους Περιστεριώτες, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο, 1-2 φορές έψαξαν με αξιώσεις ρο τρανζίσιον και οι ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες 1-1 και με 6 τελικές έκαστη.

Η όμορφη/ωραία εικόνα του πρώτου μισού προϊδέαζε για κάτι ανάλογο στο δεύτερο, ωστόσο σα να γύρισε ένας «διακόπτης». Οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν πλέον τα «μετόπισθέν» τους και αναζητούσαν την κόντρα, ενώ οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ώστε να απειλήσουν ουσιαστικά. Η κατοχή ναι μεν ήταν σε αυτό το χρονικό διάστημα σε επίπεδα άνω του 60% δικιά τους, ωστόσο ο ρυθμός είχε πέσει κατακόρυφα και είχαμε οδηγηθεί σε σετ παιχνίδι.


4-4-2 σε ευθεία οι γηπεδούχοι, πιο απειλητικός ο Βόλος
Ετσι ο Ατρόμητος που είχε και τη μεγαλύτερη βαθμολογική πίεση θέλησε στο 65' να αλλάξει πολλά. Με την είσοδο των Μουνίθ, Ροτάριου παρέμεινε μεν το 4-4-2 αλλά τώρα ήταν στην ευθεία με εξτρέμ και με ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό. Ωστόσο η εικόνα της αναμέτρησης παρέμενε ανάλογη. Μάλιστα όσο περνούσε ο χρόνος το άγχος έβγαλε νευρικότητα στην πλευρά των γηπεδούχων και ο Βόλος ήταν εκείνος που παρουσιάζονταν πιο απειλητικός, κυρίως στο τρανζίσιον. Οπου με τους Ρεγκατέν, Ορός, Νίνη, Κορέα άπλωσε ουκ ολίγες φορές το παιχνίδι του και είχε 4 καλά σουτ, 2 του Νίνη και από 1 των Ορός, Κορέα με πιο απειλητικό το τελευταίο στο 84', όπου ο Γιαννιώτης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.


Στο φινάλε «μίλησε» το «ένστικτο» του Κουλούρη
Με το «εύθραυστο» 1-1 μπήκαμε στις καθυστερήσεις, όπου είχε ήδη καταλογιστεί φάουλ σε καλή θέση υπέρ των γηπεδούχων. Ο Μουνίθ το εκτέλεσε, η μπάλα όμως βρήκε στον Σιέλη και πέρασε κόρνερ. Ο Ισπανός πήρε και αυτή τη στατική φάση και τότε... μίλησε το «ένστικτο» του Κουλούρη. Ο διεθνής φορ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Βόλου, πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυ, χαρίζοντας στον Ατρόμητο μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας (46’ Μαυρομμάτης), Παπαδόπουλος (79’ λ.τρ. Σάλομον), Τζοβάρας (46’ Καστεγιάνο), Έρλινγκμαρκ, Ντένιτς (64’ Μουνίθ), Καρτάλης, Ναμπί (64’ Ροτάριου), Κουλούρης, Άλιμπεκ.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Γκιουλέν, Ρινέρ, Φεράρι, Μπαρτόλο (46’ Κορέα), Τσοκάνης (64’ Μπαριέντος), Νίνης (81’ Τερεζίου), Ρεγκατέν (81’ Ροσέρο), Σοάρες, Ορός (89’ Σιέλης).


Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

«Η ουκρανική αντίσταση κρατά τη ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή 30 χλμ έξω από το Κίεβο», λένε οι Βρετανοί

Καιρός: Επιδείνωση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πάνω από 700 συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης