Euroleague πολο, Εθνικός-Σαμπαντέλ 8-13:«Βαριά» ήττα και στο βάθος το LEN Trophy

Euroleague πολο, Εθνικός-Σαμπαντέλ 8-13:«Βαριά» ήττα και στο βάθος το LEN Trophy

Ο Εθνικός ηττήθηκε από την Σαμπαντέλ στον Πειραιά στον 1ο προημιτελικό της Euroleague και πλέον στρέφει το βλέμμα του στα τελικά του LEN Trophy

ellinidau
Η πρωταθλήτρια Ισπανίας πέρασε με το εντυπωσιακό 13-8 από το Εθνικό κολυμητήριο Πειραιά και ουσιαστικά είναι από τώρα στο Final 4 της Euroleague στο πόλο γυναικών, έχοντας και τη ρεβάνς στην έδρα της στις 26 Φεβρουαρίου.

Βέβαια ο Εθνικός και εάν αποκλειστεί θα παίξει στο Final-4 του LEN Trophy το οποίο θα διεξαχθεί στις 26-27/3.

Οι παίκτριες του Εθνικού έμειναν χωρίς γκολ στα τελευταία 11 λεπτά του αγώνα και το 8-8, έγινε 13-8 από τη Σαμπαντέλ. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για δύο οκτάλεπτα, με τη Σαμπαντέλ να προηγείται 2-1, τον Εθνικό να προσπερνά 3-2 και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται 3-3.

Η Καναδή, Βερόνικα Μπάκοτς έδωσε νέο προβάδισμα στον Εθνικό (4-3), η Άσλεϊ Τζόνσον απέκρουσε την εκτέλεσε πέναλτι της Φαν ντερ Σλοτ και αμέσως μετά η Στεφανία Χαραλαμπίδη έδωσε αέρα δύο γκολ 5-3, στον Εθνικό και την Κοντονή να διατηρεί αυτή τη διαφορά (6-4) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Κλείσιμο
Η ισπανική ομάδα αντέδρασε στα πρώτα 3,5 λεπτά της 3η περιόδου και με σερί 3-0 προηγήθηκε 7-6 (4:26). Το ντέρμπι συνεχίστηκε με την Ιωάννα Χαραλαμπίδη να ισοφαρίζει σε 7-7 και 8-8 για τον Εθνικό, 2:59 πριν από το τέλος της γ' περιόδου.

Εκεί ήρθε το επιθετικό μπλακ άουτ για τις παίκτριες του Εθνικού. Οι φιλοξενούμενες αρχικά βρήκαν τον τρόπο με τις Μάικα Γκαρσία και Κέουνινγκ να κλείσουν το οκτάλεπτο στο 10-8 για την πρωταθλήτρια Ισπανίας.

H Τζούντιφ Φόρτσα, με το 4ο προσωπικό της γκολ, έκανε το 11-8 για τη Σαμπαντέλ, το σερί έφθασε στο 4-0, με την Κέουνινγκ να κάνει το 12-8 (5:12) και την Φόρτσα να διαμορφώνει το τελικό 13-8.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 2-6, 0-3.

Εθνικός: Σωτηρέλη, Ιωάννου, Ιωάννα Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη, Κοντονή 1, Πάρκες, Χατζηκυριακάκη 1, Άλκηστη Μπενέκου 1, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδη 2, Ιόλη Μπενέκου, Μπάκοτς 1, Τζόνσον.

Σαμπαντέλ: Έστερ Ράμος, Ορτίθ, Χάμες, Φαν ντερ Σλοτ, Σεράνο, Στέφενς 1, Σόχι, Γκαρσία 3, Φόρτσα 5, Κέουνινγκ 3, Πέρεθ, Γκονζάλες 1, Καράσκο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνες για δέκα χούλιγκανς που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη

Θρίλερ στην Εύβοια: Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος του 33χρονου πατέρα και αγρότη από τα Ψαχνά

Celebrities και οι... stalkers τους: Ανατριχιαστικές ιστορίες με εμμονικούς θαυμαστές και σταρ που που έζησαν τον τρόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης