Basket League, Άρης - Κολοσσός 74-84: «Διπλό» η Ρόδος, έξαλλοι στον Άρη

Basket League, Άρης - Κολοσσός 74-84: «Διπλό» η Ρόδος, έξαλλοι στον Άρη

Για 4η διαδοχική χρονιά, ο Κολοσσός Ρόδου πέρασε από το Αλεξάνδρειο καθώς επικράτησε του Άρη με 74-84, τρομερά παράπονα των «κίτρινων» από τη διαιτησία των Τσαρούχα, Παναγιώτου, Παντελίδη

ariskolossos
Ο Κολοσσός Ρόδου είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, του «βγήκε» η άμυνα ζώνης και είδε τον Κένι Γκόινς να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση καθώς τελείωσε το παιχνίδι με. Ο Άρης πλήρωσε το περιορισμένο ρόστερ του, προσπάθησε να σπάσει την άμυνα ζώνης του αντιπάλου μέσα από διαδοχικά τρίποντα, ενώ έχει πολλά παράπονα από την αντιμετώπιση που είχε από τους διαιτητές.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c82zmbe48sdt-sf)


Ο Κολοσσός Ρόδου έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στον αγώνα με 3/3, είχε εξαιρετική λειτουργία στην επίθεση (χάρη στη δημιουργία του Βασίλη Ξανθόπουλου) και απέκτησε διψήφια διαφορά (3-13) μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών. Ο Άρης δεν είχε μακρινό σουτ, χτύπησε κυρίως μέσα στη ρακέτα με τον Ντεκόζι και ροκάνισε τη διαφορά καθώς στον εναπομείναντα χρόνο της περιόδου οι Ροδίτες είχαν 0/4 τρίποντα και πέντε λάθη (20-22).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c82yd75deagh-sf)


Η άμυνα ζώνης του Κολοσσού Ρόδου «βραχυκύκλωσε» τον Άρη στη δεύτερη περίοδο ο οποίος είχε τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του Παναγιώτου. Οι Ροδίτες ανέκτησαν την αποτελεσματικότητά τους στο μακρινό σουτ με τον ίδιο πρωταγωνιστή (σ. σ. Κένι Γκόινς), βρήκαν λύσεις και από τους Καντέρ, Ζάρα και ξέφυγε με +11 (30-41) καθώς συνέχισαν να παίρνουν πόντους από λάθη του αντιπάλου. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 35-43 καθώς οι «κίτρινοι» βρήκαν δύο μακρινά σουτ από τον Μάριο Τσάλμερς.

Ο Κολοσσός είχε περισσότερη ταχύτητα και ενέργεια, Ξανθόπουλος και Άρτις του έδωσαν δημιουργία και επέμεινε στην άμυνα ζώνης καθώς έτσι ήλεγξε την επιθετικότητα του Άρη. Οι δε «κίτρινοι» προσπάθησαν να διασπάσουν την άμυνα ζώνης με διαδοχικά τρίποντα αλλά με 3/10 προσπάθειες απλά ακολουθούσαν τον αντίπαλο καθώς εκτός του Γιάννη Κουζέλογλου (σ. σ. σημείωσε 9 πόντους σ’ αυτή την περίοδο) δεν βρήκαν άλλη λύση. Ο Κολοσσός δεν πήγε πίσω σε επίπεδο αστοχίας στο μακρινό σουτ (2/9 στην 3η περίοδο) αλλά και από τη γραμμή των βολών (3/10), βασίστηκε όμως στην ανανέωση πολλών επιθέσεων (σ. σ. ο Σάββας Καμπερίδης προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά στην ταχύτητα βάζοντας τον Ντεκόζι στη θέση «4», αυτό όμως προκάλεσε δυσκολία στο ριμπάουντ) και το δεκάλεπτο έκλεισε με +12 (49-61) για τους φιλοξενούμενους με πρωταγωνιστή τον Γκόινς.

Ο Άρης βρήκε ελεύθερα μακρινά σουτ (πάντα απέναντι στη ζώνη του Κολοσσού), ευστόχησε στα τρία και μείωσε σε 58-64 έπειτα από τρία λεπτά στην τελευταία περίοδο, χρησιμοποιώντας χαμηλή σχήμα με 5αρι τον Σλαφτσάκη. Στα μισά της περιόδου ο Κολοσσός διατήρησε τη διαφορά (58-69), ενώ ο Άρης έχασε τον Μάριο Τσάλμερς καθώς συμπλήρωσε πέντε φάουλ, το τελευταίο που του δόθηκε (επιθετικό) προκάλεσε πολύ έντονη αντίδραση από τον πάγκο των «κίτρινων». Ο Κολοσσός μπήκε στα τελευταία τέσσερα λεπτά με +12 (61-73)

Κλείσιμο
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Κολοσσός Ρόδου είχε περισσότερες συνεργασίες, πιο πολλά ριμπάουντ, λιγότερα λάθη, αυτά τον βοήθησαν να ελέγξει το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Τρομερή εμφάνιση από τον Κένι Γκόινς ο οποίος σημείωσε 34 πόντους, πολύ καλό παιχνίδι από τους Άρτις και Καντέρ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είναι ο «εγκέφαλος» αυτής της ομάδας και το απέδειξε με τις οκτώ τελικές πάσες.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Τζαμάλ Σούλερ χρεώθηκε με δύο φάουλ στα 142’’ και ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η άμυνα ζώνης του Κολοσσού Ρόδου οδήγησε τον Άρη στην επιλογή του μακρινού σουτ και επί της ουσίας οι «κίτρινοι» επιμένοντας στο τρίποντο δεν δικαιώθηκαν ποτέ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης δεν είχε τρόπο έκφρασης απέναντι στην άμυνα του Κολοσσού, οι δε Ροδίτες μέχρι το 39’ αστόχησαν σε 12 ελεύθερες βολές!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Δύο εξαιρετικές alleyoop συνεργασίες έβγαλαν Ξανθόπουλος και Γκόινς, με καλύτερη αυτή της 3ης περιόδου

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 35-43, 49-61,74-84

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Λουτράκι: Άφησε... οδηγίες για την κηδεία του, μοίρασε την περιουσία του και αυτοκτόνησε!

Ντοκουμέντo: Ο Ζολώτας περιγράφει τις αντιδράσεις για την ιστορική του ομιλία

Παπαθανάσης: Πότε θα γίνουν ανακοινώσεις για το lockdown – Δύσκολη η πρόβλεψη για την εστίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης