Europa League: Το προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ

Europa League: Το προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ

Δείτε το προφίλ των Μπράγκα, Λέστερ και Ζόρια που κληρώθηκαν στο δρόμο της ΑΕΚ  για τους ομίλους του Europa League

Vardy
Η κλήρωση για τους ομίλους του Europa League έφερε στο δρόμο της ΑΕΚ τις Μπράγκα, Λέστερ και Ζόρια.

H Μπράγκα θεωρείται πλέον η τέταρτη δύναμη στην Πορτογαλία. Ήταν τρίτη την περασμένη σεζόν, ενώ κατέκτησε το Λιγκ Καπ και προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους του Europa League. Ιδρύθηκε το 1921, έχει χρώματα το κόκκινο και άσπρο και γήπεδό της ήταν το «Μουνισιπάλ ντε Μπράγκα» (30.000 θεατών). Στον πάγκο της βρίσκεται ο Κάρλος Καρβαλιάλ, που το 2008 είχε περάσει από τον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης. Πιο πολύτιμα περιουσιακά της στοιχεία είναι οι Πορτογάλοι φορ Παουλίνιο και Ρικάρντο Χόρτα. Στην άμυνα έχει τον Βραζιλιάνο άλλοτε στόπερ του Ολυμπιακού Μπρούνο Βιάνα και στο κέντρο τον Αργεντινή διεθνή Νίκο Γκαϊτάν.

Η Λέστερ μετά το θαύμα του πρωταθλήματος του 2016 έχει καθιερωθεί στις κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας. Την περασμένη σεζόν έχασε στο νήμα το εισιτήριο για το Champions League τερματίζοντας πέμπτη στην Premier League και παίρνοντας το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Ιδρύθηκε το 1884 και έχει έδρα της το King Power (32.0000 θεατών), ενώ χρώματά της είναι το μπλε και το λευκό. Προπονητής της ομάδας είναι ο Μπρένταν Ρότζερς και στο ρόστερ της διαθέτει πλήθος αστέρων. Ο Τζέιμι Βάρντι είναι το «κανόνι» της επίθεσής της, ο Κάσπερ Σμάιχελ ο φύλακας-άγγελος της εστίας της, ενώ στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ακόμη οι Μάντισον, Εντιντί, Τίλεμανς, Σογιουντσού, Περέιρα και Αγιόθε. Φέτος έκανε ήδη δύο ακριβές μεταγραφές, τον στόπερ Φοφανά από τη Σεντ Ετιέν (35 εκατ. ευρώ) και τον δεξιό μπακ Καστάν από την Αταλάντα (24 εκατ. ευρώ) και δανείστηκε τον Τούρκο εξτρέμ Τσενγκίζ Ουντέρ από τη Ρόμα.

H Ζόρια ήταν τρίτη την τελευταία σεζόν στην Ουκρανία και επέστρεψε απευθείας στους ομίλους έχοντας την προηγούμενη διετία αποκλειστεί στα playoffs και νωρίτερα δύο σερί παρουσίες στους ομίλους. Ιδρύθηκε το 1923, χρώματά της είναι το λευκό και το μαύρο, εδρεύει στο Λουχάνσκ και το γήπεδό της έχει χωρητικότητα 12.000 θεατών. Προπονητής της είναι ο Ουκρανός Βίκτορ Σκρίπνικ και στηρίζεται στον ουκρανικό κορμό της με ελάχιστους ξένους παίκτες και χωρίς δαπανηρές μεταγραφές. Στο τρέχον ουκρανικό πρωτάθλημα μετά από τέσσερις αγώνες έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Europa League: Δύσκολες κληρώσεις για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πήγε στο γήπεδο με μάσκα «αστροναύτη» - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακός: «Βόμβα» με Ρούμπεν Βινάγκρε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης