Super League 1, Play offs ΟΦΗ-Άρης: 0-1: Καθάρισε τη μάχη της 5ης θέσης

Super League 1, Play offs ΟΦΗ-Άρης: 0-1: Καθάρισε τη μάχη της 5ης θέσης

Την 2η νίκη (με τον ίδιο αντίπαλο) πέτυχε ο Άρης στα πλέι οφ, καθώς με το γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και είναι πλέον στο +5 στη μάχη της 5ης θέσης της Super League 1 - Δοκάρι και κόκκινη κάρτα για Φιγκεϊρέδο!

GAMA_MARINAKIS
Ο Άρης κλειδώνει την 5η θέση στο Πρωτάθλημα καθώς επικράτησε του ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 0-1 χάρη σ’ ένα υπέροχο γκολ στο 14ο λεπτό από τον Γιάννη Φετφατζίδη αλλά και τον εξαιρετικό Χουλιάν Κουέστα ο οποίος «έπιασε» και πέναλτι.

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν η αποτελεσματικότητα καθώς ο Άρης μετουσίωσε το δικό του καλό (πρώτο) ημίχρονο μ’ ένα υπέροχο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση transition επίθεσης. Αντιθέτως, ο ΟΦΗ στο δικό του (δεύτερο) ημίχρονο έχασε μια ντουζίνα ευκαιρίες, με σπουδαιότερη αυτή του 52ου λεπτού όπου ο Χουλιάν Κουέστα απέκρουσε εκτέλεση πέναλτι του μοιραίου Φιγκεϊρέδο.

Ο Άρης ήταν πιο έξυπνος και σίγουρα περισσότερο δημιουργικός στο πρώτο ημίχρονο καθώς ακόμη κι αυτό το μικρό προβάδισμα του ενός γκολ στο τέλος αυτού, μάλλον ήταν άδικο γι’ αυτόν. Η κίνηση του Μίκαελ Ένινγκ με την παραχώρηση ελευθερίας κινήσεων στον Νίκο Μαρτίνες είχε ποδοσφαιρική ευφυΐα καθώς από τα πόδια του Αργεντίνου άρχισαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Αργεντίνου. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ ήταν κουραστικά φλύαρος και παρότι είχε την μπάλα στα πόδια του περισσότερο διάστημα, κατόπιν δημιουργίας δεν είχε ούτε μία φάση.

Εκτέλεση transition για… σεμινάριο

Ο τρόπος λειτουργίας του Άρη στο 14ο λεπτό μάλλον θα πρέπει να ενταχθεί στη διδακτική ύλη σε σεμινάριο εκτέλεσης transition επίθεσης. Πέντε πάσες, σε περίπου 10-12 δευτερόλεπτα, με βάση δημιουργίας την κίνηση του Μιχάι Κόρχουτ και εκτελεστή τον Γιάννη Φετφατζίδη με εξαιρετικό πλασέ κατόπιν ασίστ του Ούγγρου αμυντικού (0-1). Γενικώς, ο Άρης είχε εξαιρετική λειτουργία στην transition επίθεση καθώς κρατούσε την μπάλα όσο έπρεπε, έδινε την πάσα όταν έπρεπε, αλλά είτε λόγω Ουάιλι είτε αστοχίας, δεν βρήκε άλλο γκολ στο πρώτο μέρος. Γιατί απείλησε τρεις φορές με τον Μπρούνο Γκάμα, μία με τους Νίκο Μαρτίνες, Ντάνιελ Μαντσίνι όπου ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ αντέδρασε υποδειγματικά, ενώ στο 25ο λεπτό ο Ροζ λίγο έλειψε να μπει με την μπάλα στα δίχτυα (μετά από σέντρα του Μαρτίνες) αλλά για κακή του τύχη αυτή ήταν 4-5 εκατοστά πιο ψηλά απ’ ότι ήθελε.

Αγνώριστος και ακίνδυνος

Κλείσιμο
Σε αντίθεση με τον Άρη, ο Γιώργος Σίμος είδε στοιχεία δυσλειτουργίας στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής (Νέιρα, Ναμπί, Βαζ), γι’ αυτό ο ΟΦΗ δεν έφτασε στο σημείο δημιουργίας ουσιαστικής ευκαιρίας. Ένα καλό σουτ του Στάικου στο 8ο λεπτό όπου η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα και μια κεφαλιά του Φιγκεϊρέδο (κατόπιν άστοχης εξόδου του Ισπανού τερματοφύλακα του Άρη) στο 19’. Οι Κρητικοί είχαν μπάλα στα πόδια τους, αλλά απέναντι στη συμπαγή άμυνα του Άρη δεν είχαν τρόπο έκφρασης για τη διάσπασή της.

«Κέρβερος» ο Κουέστα

Φαίνεται ότι ο Χουλιάν Κουέστα έχει πάρει την ψυχολογία των εκτελεστών πέναλτι καθώς για 3η φορά στα Playoffs. Μετά τους Φορτούνη, Σφιντέρσκι, το έκανε και στο 52ο λεπτό στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Φιγκεϊρέδο. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Βραζιλιάνος έκανε εξαιρετική κίνηση χωρίς την μπάλα, ο Στάικος του έδωσε την ασίστ και ο Μπαγκαλιάνης ανέτρεψε τον επιθετικό του ΟΦΗ. Ωστόσο, ο Κουέστα διατήρησε το προβάδισμα για τον Άρη. Πέραν του χαμένου πέναλτι, ο Φιγκεϊρέδο έχασε δύο ακόμη ευκαιρίες μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών καθώς στο 54’ είχε κακό κατέβασμα μπάλας και στο 58’ βρέθηκε και πάλι απέναντι στον Κουέστα αλλά ήταν απελπιστικά άστοχος.

Σε επίπεδο ρόλων και απόδοσης των δύο ομάδων, το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σχέση με το πρώτο καθώς ο ΟΦΗ πήρε τα ηνία του αγώνα, πίεσε πολύ τον Άρη κι εκτός των ευκαιριών του Φιγκεϊρέδο, είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ μετά από γυριστό σουτ του Νέιρα στο 60’. Ο Άρης ήταν… άλλη ομάδα, με πολλά κενά στη μεσοαμυντική γραμμή, με παίκτες δίχως δυνάμεις να πάνε στην μπάλα.

Πρώτη κίνηση με Σεμέδο

Η είσοδος του Σεμέδο στο παιχνίδι στο 65ο λεπτό στοιχειοθέτησε την πρώτη παρέμβαση του Γιώργου Σίμου στο παιχνίδι, προς ενίσχυση και της επιθετικότητας της ομάδας του. Οι Κρητικοί συνέχισαν να φτάνουν με ευκολία στην περιοχή του Κουέστα, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν αποτελεσματικός, όπως σε σουτ του Φιγκεϊρέδο (εντός περιοχής) στο 66’, αλλά και του Νέιρα στο 68’.

Η πίεση του ΟΦΗ έγινε ακόμη μεγαλύτερη στα τελευταία 15 λεπτά και στο 77’ μετά από κόντρες του Σεμέδο, η μπάλα έφτασε στον Φιγκειρέδο αλλά αυτός σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα. Βλέποντας την πίεση των γηπεδούχων, ο Μίκαελ Ένινγκ αντικατέστησε τον Μαρτίνες με τον Πέτρο Μπακούτση. Στο 81’ ο Ντάνιελ Μαντσίνι έχασε μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη του Άρη καθώς μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Ουάιλι αλλά το τελείωμα της φάσης ήταν… ερασιτέχνη παίκτη.

Προς το τέλος του αγώνα περιορίστηκαν οι δυνάμεις και των παικτών του ΟΦΗ όπως ασφαλώς και το καθαρό μυαλό. Ο Βαζ απείλησε στο 86’ αλλά και πάλι ο Κουέστα είχε σωστή τοποθέτηση. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φιγκεϊρέδο άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα την ομάδα του καθώς αποβλήθηκε από το παιχνίδι λόγω σκληρού μαρμαρίσματος στον Μπαγκαλιάνη.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μεγιάδο, Γιαννούλης, Νέιρα, Κουτρουμπής (ΟΦΗ), Κόρχουτ, Μπαγκαλιάνης, Μαντσίνι, Κουέστα (Αρης), ενώ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φιγκεϊρέδο αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες.

Ο MVP: Ο Χουλιάν Κουέστα έπαιξε για 3η φορά πέναλτι στα Playoffs και δεν άφησε τον Φιγκεϊρέδο να σκοράρει σε τόσες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στον Βραζιλιάνο επιθετικό του ΟΦΗ.

Στο ύψος του: Ο Νίκο Μαρτίνες δεν είχε συμμετοχή στο γκολ του Αρη, αλλά ήταν ο «μαέστρος» του Αρη για ένα ημίχρονο.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Φιγκεϊρέδο έχασε ένα σωρό ευκαιρίες, «κλώτσησε» κι αυτή στην εκτέλεση του πέναλτι, αποβλήθηκε και στις καθυστερήσεις.

Η «γκάφα»: Αυτή του Κουτρουμπή στο 60’ όπου έπεσε μόνος του στην περιοχή και δίχως να υπάρχει παράβαση από τον Μαντσίνι αλλά ο καταλογισμός φάουλ από τον Τσαγκαράκη σταμάτησε τη φάση.

Το «στραγάλι»: Ο Τσαγκαράκης χαρίστηκε στον Φιγκεϊρέδο καθώς τον τιμώρησε για ένα από τα δύο χτυπήματά του στον Μπαγκαλιάνη στο πρώτο ημίωρο. Δεν χρειάστηκε το VAR στην υπόδειξη του πέναλτι καθώς είδε με… γυμνό μάτι την παράβαση, ενώ ήταν σωστές όλες οι κίτρινες κάρτες που έδωσε.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, η διαφορά ήταν ότι ο Άρης βρήκε το γκολ σε αντίθεση με τον ΟΦΗ ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο είχε διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών αλλά δεν βρήκε δίχτυα λόγω αστοχίας και Κουέστα.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Σίμος): Ουάιλι, Κουτρουμπής, Κοροβέσης, Μαρινάκης (87’ Ζοάο), Γιαννούλης (87’ Μπράουν), Μεγιάδο, Στάικος (65’ Σεμέδο), Νέιρα, Ναμπί (78’ Νοικοκυράκης), Βαζ & Φιγκεϊρέδο.

ΑΡΗΣ (Ενινγκ): Κουέστα, Ροζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ (71’ Σόουζα), Λούκας Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (85’ Διαμαντόπουλος), Μπρούνο Γκάμα, Μαρτίνες (80’ Μπακούτσης) & Μαντσίνι.

Πηγή:wwww.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης