Σίμος Κεδίκογλου στον «Θέμα 104.6»: Αναγκαία η επίταξη χώρων, είχαμε ήδη καθυστερήσει

Σίμος Κεδίκογλου στον «Θέμα 104.6»: Αναγκαία η επίταξη χώρων, είχαμε ήδη καθυστερήσει

«Δεν νομίζω ότι έχει κανείς αντιρρήσεις στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής»,  ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ 

kedikoglou
Για «δύσκολες αποφάσεις, αλλά απαραίτητες, αφού δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΘΕΜΑ 104.6 για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα και τις τελευταίες κυβερνητικές κινήσεις.

«Δεν νομίζω ότι έχει κανείς αντιρρήσεις στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής, δηλαδή αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα» είπε ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας σχετικά με τις ενέργειες για την κατασκευή των νέων κλειστών δομών ότι «υπήρξε ένα πρόβλημα χωροθέτησης στα τρία νησιά και φτάσαμε στην επίταξη γης, ήδη είχαμε καθυστερήσει».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνικών στα νησιά, ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό το κλίμα θα αλλάξει: «όταν θα δουν ότι θα τερματιστεί το αίσχος της Μόριας και άλλα φαινόμενα, όπως αυτό με τους Αφγανούς την περασμένη εβδομάδα και υπάρξει η διάδοχη κατάσταση, πιστεύω ότι θα καμφθούν οι αντιδράσεις αγωνίας».
 
Για πρώτη κατοικία
 
Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι ο νέος πτωχευτικός κώδικας δίνει δυνατότητες, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος έως το τέλος του Απριλίου και ότι προσφέρεται αποτελεσματική προστασία στη συντριπτική πλειοψηφία των πραγματικά αδυνατούντων να  αντεπεξέλθουν.  «Από 'κει και πέρα πρέπει να αποκτήσουμε ξανά τραπεζικό σύστημα, να μπορεί μία νέα οικογένεια να πάρει στεγαστικό δάνειο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης